Keizerlijke Rolls-Royce Ghost van DMC

Auteur: , 16 Reacties

Dit is de Imperatore, ofwel een Rolls Royce Ghost bewerkt door DMC. Subtiel was volgens de heren tuners zelf het sleutelwoord, maar als we naar die gitzwarte jetsers van wielen kijken, lijkt dat niet helemaal gelukt.

Het is wel vaker fout gegaan met het aanpassen van een Rolls, soms was verkrachten zelfs een betere omschrijving. Maar op de Imperatore zijn ze niet compleet loco gegaan en is het originele lijntje prima behouden. Wat er dan veranderd is? Een net even ander front, nieuwe skirts en niet veel chroomwerk. Geen drastische wijzigingen.

Het kontje van de baby-Roller is wat extremer beetgepakt, we spotten een spoilert op de koffer en een koolstofvezel diffuser eronder. En dan die wielen. 22 inch zes spaaks in glimmend zwart, met een flinterdun randje Pirelli. Ze schreeuwen bijna “groter kan niet”. Een beetje té misschien.

Ook onder de kap zijn de Duitsers aan het sleutelen geweest aan de luxesloep. Aan het blok hangt een nieuw uitlaatsysteem en ook de ECU is onder handen genomen. Deze aanpassingen moeten ertoe leiden dat de twinturbo V12 nu 70 pk meer levert dan de standaard 563 pk’s. En dat zorgt ervoor dat de topzware Roller in 4,5 seconden op de honderd zit. Een halve seconde winst dus, niet mis.

So far so relatief goed. Tot je de deur opent. Het bordeelrood springt je tegemoet, een zonnebril ín de auto is te allen tijde een must. Gelukkig kun je als klant bij DMC ook kiezen voor een iets minder, eh, uitgesproken kleurtje leer. En trouwens, als we terugdenken aan dat paarsgouden ding van Fenice Milano, is DMC toch net even lekkerder bezig.16 reacties

Op het rode interieur na vind ik het een onwijs dikke bak!
@lennartr: het rode interieur is het enige wat dit ding nog een beetje kleur geeft. Beetje saai, zo alles in zwart.
@lennartr: volledig mee eens!
Eigenlijk moet je een Rolls gewoon laten voor wat hij is, maaaar ik moet wel zeggen dat deze er monsterlijk uit ziet! Alleen het interieur had van mij een ander kleurtje gemogen.
@roberto: Eigenlijk wel. Ik heb nog nooit een ‘aangepakte’ Rolls gezien die er mooier of statiger van werd.

Beetje hetzelfde met 4-deurs Bentleys. Daar moet je eigenlijk gewoon van af blijven.
Denk dat de wielen wel iets groter zijn dan 22″, de standaard wielen zijn al 21″.
@jack_abarth:

Oh kak, heb bij de Phantom gekeken ipv de Ghost.
Dik ding, met prachtige wielen!
Geef maar die mercedes op de achtergrond …
Er zijn meerdere foto’s, en op 1 daarvan staan zelfs 2 mercedessen.. Welke mercedes op welke achtergrond bedoel je? De cla?
@FB_100000831510378: *cls
Interieur is iets te rood zeg maar, maar voor de rest vind ik het n hele dikke wagen
Velgen hebben naar mijn smaak te weinig spaken.
Wauw erg dik!
Ik ben altijd groot fan van rode interieurs maar deze vind ik ook to much. De rest is super. De Ghost is een favoriet.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).