Kende je deze Ferrari 456 al?

Auteur: , 24 Reacties

Je kunt in elk geval wel op je vingers natellen wie deze bijzondere kar heeft laten bouwen.

Inderdaad, het is de Sultan van Brunei. De beste man had goeie contacten bij Pininfarina én natuurlijk hele diepe zakken. Wie met een speciaal verzoekje en de benodigde zak met geld aankomt bij de gemiddelde koetsenbouwer is verzekerd van bijzondere creaties en daar valt de Ferrari 456 GT Venice Estate absoluut onder. Deze stationcar op basis van de gewone 456 is nog aardig smaakvol vormgegeven. De proporties kloppen en het ding ziet er niet uit alsof Pininfarina simpelweg een dakkapel achterop de vierzits GT geplakt.

Estate
Ferrari 456GT Venice Estate

Of dat bij de 456 GT Venice Sedan (zie gallery) ook het geval is? Mwoh, we laten je op deze kalme zondag lekker zelf een oordeel vellen. Verschillende bronnen op internet stellen dat de Sultan twee van deze sedans heeft laten bouwen. Het feit dat foto’s van drie verschillende exemplaren te vinden zijn suggereert dat hij er meer heeft óf er is nog een eigenaar van zo’n sedan.

Met wat fantasie zou je kunnen stellen dat de auto’s veel weghebben van de 400 en de 412. Desalniettemin is de C-stijl wel erg hoekig wat ervoor zorgt dat er van de elegantie van de 456 niet zoveel meer over is. Want het origineel is ontegenzeggelijk een fraaie auto. Het donkergroene exemplaar van Prins Bernhard trok afgelopen zondag op Zandvoort nog een hoop bekijks, om maar even aan te geven hoe het zit.

Naast de Estate en de Sedan zijn speciaal voor de Sultan (en misschien ook nog een paar andere gefortuneerde klanten) ook nog enkele cabrio’s op basis van de Ferrari 456 gebouwd. Ook andere bedrijven konden van een standaard 456 een cabrio maken, kijk maar. Veelzijdig model, kun je wel zeggen!24 reacties

Ach, het heeft wel wat eigenlijk. Ik krijg bij vierdeurs Ferrari one-offs altijd een Maserati Quattroporte-associatie en dat is geen belediging.
Klop! Ik had gelijk een flashback naar de quattroporte van gandini. Daarom vind ik deze Ferrari ook top @granlusso:
Zonde van zo’n mooie 456!
Koop dan een Peugeot 406 en ga daarmee kutten. Maar alles kan dus dit..
@fiero: een Peugeot 406 coupe met vier deuren, briljant idee. Dat Peugeot daar niet aan gedacht heeft..
@dizono: daar kun je dan ook nog een stationcar van maken… het zou nog verkocht worden misschien!
Wanneer komt de hybride versie met trekhaak?
Er stond hier in de buurt zo’n 456 cabrio, bij een voertuig testcentrum. Een rode. Niet heel fraai.
Heb ooit gelezen dat men in Brunei standaard 6 stuks van zo’n special bestelde, elk in een andere kleur.

Deze sedan is niet mis, maar de estate blijft met afstand wel de mooiste.
Ik vind het dus niet zo heel fraai. Origineel is beter. Volgens mij zou het wel kunnen om er een mooie 4 deurs van te maken. Die zilvergrijze gaat nog wel, maar de rest is toch een beetje vage styling? Nee rare gozer die sultan van Brunei
Prachtig. Ook de stationcar variant overigens.
Ik vind de 456 GT mooier, veel mooier.
En van deze vierdeurs Ferrari is het echt, oprecht jammer dat hij nooit in productie is gegaan:
http://i.wheelsage.org/pictures/ferrari/pinin_concept/autowp.ru_ferrari_pinin_concept_28.jpg
Die sedan kan mij niet echt bekoren. De station al vaker gezien en blijft wel erg gaaf, die klopt gewoon en oogt niet als iets zelfbouw achtig iets.

Die cabriolet is ook mooi trouwens, was onbekend voor mij. Maar erg dik zo met die kont.
Estoque waar blijf je
Ja
De zilveren lijkt een beetje op een Nissan GT-R op de achterlichten na
De Venice is toch wel mooier
Het is echt net een Maserati Quattroporte. Niet erg, maar ik weet bijna zeker dat de c-stijl en achterruit daar vandaan komen.
Je moet het in de juiste tijdsgeest plaats denk ik. In die periode had je geen Grancoupe/CLS/CC. Dan is het toch een aardige auto geworden!
Oef wat lelijk, koop dan een Quattroporte en lepel er een Ferrari V12 in

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).