Kenden we deze Corvette met Bertone-body al?

Auteur: , 23 Reacties

Een auto die niet gewoon eighties zegt... Nee, hij SCHREEUWT het!!!

Aanschouw de Bertone Ramarro. Een concept van de carosseriebouwer uit 1984 en dat is aan alles te zien. Maar vooral aan het interieur. Het enige dat veranderde is de buitenkant en dat eerder genoemde interieur, voor de rest is het gewoon dezelfde Corvette met de V8 voorin met achterwielaandrijving.

Bertone ging helemaal los met een heleboel glas en deuren die hun tijd zó ver vooruit waren, dat we ze anno 2016 nog steeds niet massaal terugzien. De Ramarro werd op de Los Angeles Motorshow van 1984 gepresenteerd, vlak voordat de Olympische Spelen in die stad zouden worden gehouden, en daarna ging de auto op tour over de hele wereld. In 1985 won Bertone met de auto een prestigieuze Design Award, uitgereikt door een jury van redacteuren die bij Europese en Amerikaanse autotijdschriften werkten. Vooral de innovatieve deuren en andere interieurdelen konden op de waardering rekenen.

Maar dit artikel is eigenlijk vooral leuk vanwege de foto’s. Laten we daar dan maar naar gaan kijken.23 reacties

Dat interieur is wel eventjes schrikken zeg!
Maar de buitenkant valt nog goed mee moet ik zeggen. De setup van de achterlichten doet denken aan die van de Chiron, ding was inderdaad zijn tijd ver vooruit.
Ontwerper was volgens mij onder invloed van het groene goud
Dat interieur doet me vooral denken aan wat er op vrijdag-stapavond, na een paar broodjes shoarma en shotjes tequila, weer terug gegeven wordt aan moeder natuur
Dat is uit de tijd dat je in pron nog enorme plukken wildgroeiend ongebreideld schaamhaar zag en dat dat ook nog opwindend werd gevonden …
KUTT
Zwart lederen interieur er in en je hebt gewoon een coole bolide. Ik vind het uiterlijk wel wat.
Wat n lelijk hok.
I love the eighties!
Apart design. Het heeft iets van een transformer auto.
Ik hoor de Corvette al schreeuwen:’kill me’!!
Die stoelen! Uuh.. bank? Geniaal! Voor de rest druipt de jaren 80 er van af..
Goede zijdelingse steun in die sofa’s
Het onderstreept dat Bertone 1 van de meest orginele ontwerpers was. Het ontwerp is volledig anders dan het origineel maar meteen zie je dat het gaat om een Corvette. Maar helaas wel in een ” andere tijd ” . In de huidige tijd is geen plaats meer voor dit soort creativiteit.
@50mchljn: Het ontwerp komt van het huis Bertone, maar Bertone zelf was niet een ontwerper, maar was wel iemand met oog voor goede ontwerpers. Bertone was de tweede werkgever van Giorgetto Giugiaro, voordat hij naar Giha ging en in 1967 Ital Design oprichtte. Een andere bekende is Marcello Gandini, onder andere ontweper van Lamborghinis Miura, Countach en Bravo. Ik denk dat de Ramarro ook uit zijn pen komt.
Zijn die deuren niet gewoon een gimmick om de binnenkant beter te kunnen tonen?

Golf 1 is er óók ooit zo één van gebouwd. Schiebetür Golf. Alleen ter tentoonstelling zeg maar.
Best een fraaie auto zo. Jammer van die deurconstructie, dat had ik liever normaal gezien.
Mooi man, in de tijd dat het allemaal nog kon. Anders durven te zijn. Het interieur is dan weer niet om aan te zien maar ach, wat geeft het.
Mooiste Corvette ooit gemaakt
Dit had net zo goed het studiemodel voor de Citroën BX coupé kunnen zijn.
Mooie tijd, de eighties. Fascinerende ontwerpen en veel interessante technische doorbreken.

Deze concept schreeuwt niet alleen eighties, maar is ook heel duidelijk een Bertone. Dat interieur ie wel even schrikken.
Dat bankje ook echt!
Heeft wat weg van de lijnen van de SLR mclaren
Wat een heerlijk ’80’s ontwerp! Typisch Gandini.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).