Kennen jullie deze Audi S8 nog?

Auteur: , 48 Reacties

Enige tijd geleden werd hij geveild en nu staat hij op Marktplaats. Maar hoe heeft de prijs zich in de tussentijd ontwikkeld?

Zo’n vier maanden geleden schreven we een bericht over deze S8 van de eerste generatie. De aanleiding was vooral de torenhoge kilometerstand van zes-honderd-negen-en-twintig-duizend-negen-honderd-zes-en-twintig kilometer. Alle oliegrappen ten spijt een knappe prestatie om zo lang door te blijven kachelen met een 4.2 V8 op benzine. De lokale pompstationhouder zal in ieder geval tevreden zijn geweest met de auto.

Destijds werd de auto geveild door BVA Auctions en stond het hoogste bod op 1.500 Euro. Inmiddels kunnen we zien dat het eindbod terecht is gekomen op 1.900 Euro.

BVA-Audi-A8

We weten natuurlijk niet helemaal zeker of de auto ook voor deze prijs gegund is aan de gelukkige die bereid was de meeste pegulanten op tafel te leggen. Zo ja, dan heeft deze dappere persoon sowieso nog een ‘handlingfee’ van 125 Euro moeten betalen. Daarnaast moesten ook nog de ter zake doende belastingen overgemaakt worden aan Jeroen Dijsselbloem.

Maar ja, dan rol je vervolgens wel voor weinig in een topsegment limo. Uitermate geschikt om duizenden kilometers comfortabel mee af te leggen, net als de vorige drie eigenaren gedaan hebben. Dankzij de oplettendheid van autoblog-lezer Rachid weten we nu dat dat echter niet is wat de vierde eigenaar met de auto gedaan heeft. Vier maanden later staat de kilometerstand namelijk pas op zes-honderd-drie-en-dertig-duizend-zes-honderd-twee-en-tachtig kilometer.

Hoe we dat zo precies weten? Omdat de auto inmiddels op Marktplaats staat! Nog steeds kan je als je de auto koopt aan de haal gaan met een een enorme front-overhang een ranke zwarte sedan met een smeuïge V8, een 5-traps Tiptronic versnellingsbak en natuurlijk échte Quattro-vierwielaandrijving. Het enige wat veranderd is, dat is de vraagprijs. Die is inmiddels namelijk 6.950 Euro en daar komt nog 295 Euro aan afleverkosten bij. Wij vermoeden echter dat je die 295 Euro wel kan afdingen.

Ook als je dat geld niet direct van je rekening af kan halen kan je terecht bij de verkoper in Apeldoorn, want hij is bereid de auto te financieren vanaf 70 Euro per maand. Spoed je dus snel naar Gelderland en pik deze auto met bewezen ervaring op het gebied van kilometers vreten op!

Bedankt Rachid voor de tip!48 reacties

Ik zou hem doen!
@fmgarcia: doe dan
@dnadave: Eerst even Apeldoorn bellen.
@fmgarcia: om een pechhulp-abonnementje af te sluiten bij je verzekering……..
Echt belachelijke prijs. Een auto met deze km stand is in mijn optiek gewoon Totallos.
@isleofman: je hebt gelijk over de prijs, die is erg optimistisch. Maar een dergelijke km-stand hoeft niet direct te betekenen dat het een rammelwagen is. Indien het netjes onderhouden is en sluitend historiek heeft natuurlijk.
@misterdrogba: wat zou jij een passende prijs vinden voor deze auto dan?
@isleofman: gezien het feit dat de auto een sluitend historiek heeft en volgens de advertentie op Autoscout alles aantoonbaar is. En als je een beetje rekening houdt met vergelijkbare wagens op de Europese occasionmarkt zou ik PERSOONLIJK denken aan een prijs tussen de €3000 – €4000.
Hij is op 25 april niet gegund, want hij bleef bij de verkoper tot 9 juni. Toen is hij verkocht aan een ander erkend bedrijf. Die heeft hem op 16 juni aan het volgende erkende bedrijf verkocht. Op 22 juli kwam hij bij de huidige verkoper terecht.
Overigens met de juiste stand boven de 6 ton te koop…. In Apeldoorn… Verkoper verdient een lintje
@siemi: ik las lijntje :). Ja je hebt wel gelijk, maar misschien was hij ook wel op de hoogte van de aandacht die deze auto gekregen had. Om dan alsnog de teller terug te draaien…
@siemi: Je wilt toch niet beweren dat er eerlijke autoverkopers in apeldoorn zitten? :p
De prijs is alsnog een paar keer over de kop gegaan.
@madmarky: Maar daar is niets oneerlijks aan, vragen mag altijd.
Dat is lekker 250 % winst
@rotasaxal: hij is nog niet verkocht hoor
Thanks Rachid!
@dutchcorvette: Speciaal voor jou een account gemaakt om geen dank te zeggen!
Rachid is de nieuwe Dennis!
@misterdrogba: Bedankt topper, ga in ieder geval zo mijn toekomstige zoontje noemen dan maar!
Gelukkig staan Apeldoornse handelaren erom bekend zeer betrouwbaar te zijn..
RDW-erkend, dan moet het wel een goudeerlijk autobedrijf zijn…

En je kan deze Audi ook nog eens met een 50/50 deal financieren. De aanbetaling is slechts € 3475,- en je betaald per maand maar € 70,-, wat over de hele looptijd maar € 4480,- is, en de slottermijn is ook maar 3475 euro…

Rij je voor nog geen € 12.000,- deze mooie dikke vette limousine!

Het is dat ik erkend ben, maar dan bij het BKR in plaats van bij de RDW. Anders had ik deze Audi gelijk op afbetaling gekocht.
Ik koop nog geen auto in Apeldoorn als hij voor de helft van het geld is, laat staan deze!
@bimmert: De officiele dealers daar zou toch geen probleem moeten zijn, maar idd de handelaren die daar zitten is 99.9% onbetrouwbaar.
Heerlijk dat 11 van de 22 foto’s van de onderhoudshistorie zijn.
@dutchfiat: dat viel mij ook al op. Toch wel fijn te weten dat tijdens de eerste twee jaar al het onderhoud is uitgevoerd…….
@willeme voor al je Ronin fantasieën.
Voor die prijs had ik eigenlijk wel BO-VAG garantie verwacht… maar gek genoeg doen opvallend weinig apeldoornse dealers daaraan.
Beetje jammer dat iedereen schreeuwt dat Apeldoorn zo slecht op de kaart staat qua auto dealers, maar niet te vergeten, Apeldoorn is een hele grote speler in NL op het gebied van 2ehands auto’s… En ja… Daar komen ook klachten uit :)
@TimD: normaal ben ik vóór nuance, maar in dit geval. …. Apeldoorn en auto’s… slecht nieuws
@TimD: hoe komt het dat in Apeldoorn zoveel auto’s worden verhandeld?
@pomoek: vlg mij wonen er veel kampers.
@pomoek: Ook de door ligging , heel erg centraal midden in het land.
2500. Max. Meer is dat hok echt niet waard…
wie heeft er toevallig geld over en vind het leuk om aan te tonen dat Apeldoornse autohandelaren gemiddeld niet te vertrouwen zijn.
koop de auto dan en plaats de bevindingen. voor mij staat Apeldoorn en auto’s, gelijk aan W. Holleeder en onschuldig of als Gordon en zanger!
Nooit in Apeldoorn! Opvallend veel toko’s die juist niet bij BOVAG zijn aangesloten maar in plaats daarvan allerlei andere louche garantieregels hanteren. Ooit heeft m’n pa daar in zonder mij erbij te betrekken een Mercedes A gekocht. Import, teruggedraaide teller bleek bij de Benz-dealer. Pas toen ik ging dreigen dat ik de politie zou bellen konden we praten en de deal terugdraaien.
@tenaci: klopt. Als het gaat om louche authandelaren kan Apeldoorn de concurrentie met Brabant en Rotterdam prima aan.
@mashell: Heb je nog geluk, want de politie doet niks in deze.
@bofkont: kennelijk toch voldoende geïmponeerd. Daarna heeft m’n pa nog een review geschreven met dit verhaal op autoweek. Die heeft m’n pa uiteindelijk toch verwijderd. Die kerel belde rustig 15 keer op een dag en dreigde langs te komen… Mooi spul.
@tenaci: tot voor kort was teller fraude niet strafbaar, enkel civiel rechterlijk aan te pakken.
Ja dreigen zijn ze goed in in Apeldoorn, de pest is ze hebben je adres gegevens, dus je weet het nooit zeker.
In wat voor staat zou de bestuurdersstoel zijn na die km’s?
Hij heeft van BVA dus wel de boekjes etc erbij gekregen… dacht dat dat de laatste uitweg was als JetCars je auto zelf niet meer wilde
Ik ken de verhalen over apeldoorn en de km stand is niet mis maar ik vind dat dit oudje er verder nog best netjes uit ziet, hij lijkt het niet heel zwaar te hebben gehad in z’n lange leven. Best aardige aito mar als je voor zoiets kijkt kan je waarschijnlijk beter een auto importeren.
Wat heb ik toch een hekel aan de tekst in de titel: full options!!

Geef me een minuut of twee en ik vind een optie welke ontbreekt , wellicht al sneller ;)

Dus niet full!
@peke:
Zit geen schuifdak in. Dus geen full options.
Is bij zo’n tekst het eerst waar ik naar kijk. Full options zonder schuifdak is geen full options.
@peke: dan kan je beter andere populaire terminologie gebruiken zoals: Bomvol, zo goed als nieuw, meest dikke uitvoering, altijd binnen gestaan of van liefhebber….
Ik kan 6.950 euro geen S8 prijsje noemen voor dit exemplaar
Goede wheelerdealer..
Dat is iets voor klokje rond van autoweek (gnif)
Zo een staat er ook een bij ons om de hoek. Dat geluid is echt meesterlijk!!!!

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).