Kia flikt het weer met de Proceed Concept

Auteur: , 20 Reacties

Hopelijk herhaalt de historie zich niet.

Het Zuid-Koreaanse Kia is van ver gekomen. In de jaren ’90 was het een beetje het lachtertje van de prijslijsten. Ja, je kreeg veel waar voor niet teveel geld. Maar Vincent Bijlo als designchef aanstellen was niet een al te best idee. En dat Martin Gaus verantwoordelijk was voor de namen heeft ook niet geholpen. Nu zijn die twee genoemde feitjes verzonnen, maar verklaar dan maar eens waarom auto’s als de Shuma, Clarus, Joice, Sephia en Magentis hebben bestaan.

Dat was nog in de jaren ’90, tegenwoordig is het een uiterst serieuze speler in de markt. En wat doe je als je dat hebt bereikt? Inderdaad, retegave concept-cars ontwerpen. De Kia Proceed Concept is geen uitzondering. Ook al zijn we bijzonder kritisch, er valt weinig op aan te merken. De neus heeft de bekende ‘Tigershark’-grille, maar is nu net even wat gemener. Komt omdat deze nu iets platter is, wat de auto meteen ook wat breder doet lijken. De teruglopende aluminium lijst is een aardig detail. Aan de achterkant kun je overigens nog vrij duidelijk zien dat het een concept is met de gestrekte lampenwinkel.

Voordat de heren van Kia de veren in hun achterste niet meer kunnen tellen, het is niet allemaal hosanna. Dat heeft te maken met de concept van de Kia Optima Sportwagon, de Sportspace. Dat was een bloedmooie stationwagon waar menig Alfa Romeo een puntje aan kon zuigen. En dan gaat het alleen nog maar om het uiterlijk. Het eindresultaat is niet zozeer lelijk te noemen, dan wel teleurstellend. Net als op Tinder: in grote lijnen klopt het allemaal, maar de bollingen zijn net even minder spectaculair. Waardoor de bolling in de broek ook een beetje uitblijft.20 reacties

Diegene die daar op de ontwerpafdeling zit doet z’n werk toch wel heel erg goed.
via Android app
@whoppie: beter dan bij BMW! De x7 is om te janken.
*gaat op zn blote knieën zitten en vouwt zijn handen in elkaar en spreekt de volgende woorden uit * vader in de hemel, graag deze auto in productie. Laat iemand hem leasen die heel teder ervoor zal zijn, en laat mij de 2 eigenaar worden van deze heerlijke p*rno bak. AMEN
@kimhung: Als je je zo bescheiden opstelt mag je blij zijn dat je over twintig jaar een zesdehands Volvo 740 Estate met derde achterbankje en een Ichtusvisje op de kofferklep krijgt…

Gewoon zeggen dat als je geen spiksplinternieuwe met 20 inch chromen velgen, leren bekleding en alle opties krijgt je nooit meer een voet in de kerk zet, je Moslim wordt en het geld van de jaarlijkse kerkbijdrage linea recta naar de slijter gaat.
@moveyourmind: ik ben net de hulk. Als je mij boos maakt dan sloop ik gewoon alles wat los en vast zit
@kimhung: Je kan ook te ver gaan… Als je zo gaat bidden staat er binnenkort alsnog zo’n onverwoestbare Zweedse tank van dertig jaar oud voor de deur met een briefje onder de ruitenwisser…

“Beste Kimhung, ik heb je gebeden gehoord… Ik wilde je eigenlijk een Kia Proceed modeljaar 2025 geven, maar ik heb een auto gevonden die nóg beter bij je past”
@moveyourmind: hahahahah. Ach het zijt zo. 1 ding is dan zeker, en dat is dat hij bestaat. En dan zal ik meestal een lieve jongen blijven. Zodat hij mij een super g*ile p*rno chick gunt.
@kimhung: Als je je zo bescheiden opstelt mag je blij zijn dat je over twintig jaar een zesdehands Volvo 740 Estate met derde achterbankje en een Ichtusvisje op de kofferklep krijgt…

Gewoon zeggen dat als je geen spiksplinternieuwe met 20 inch chromen velgen, leren bekleding en alle opties krijgt je nooit meer een voet in de kerk zet, je Moslim wordt en het geld van de jaarlijkse kerkbijdrage linea recta naar de slijter gaat.
Erg fraai. De prijs, die de auto in deze gedaante zou moeten kosten maakt ‘m wss volstrekt onverkoopbaar, dus het feest gaat niet door, maar zou geweldig zijn als ze zo’n ding in een kleine serie zouden produceren.
Kijken kijken niet kopen….

Ontwerpen ontwerpen niet produceren
KIA is goed bezig!
Prachtige auto!
Leuk om te zien dat KIA weer lekker bezig is
Leuke omschrijving in de laatste paar zinnen haha. Verder wel een mooie concept
Mooi om te zien dat de Kia Optima Wagon wel wordt geprezen op de voorpagina middels die advertenties haha. Hopelijk lezen ze dan dus ook de artikelen en reacties op de automotive media waarop ze adverteren. Verder zou een productieversie designtechisch prima aansluiten op de stinger, dus ik denk dat het wel relatief haalbaar moet zijn dit in grote lijnen te behouden.
@teerdz: Heb je de reacties op de advertentie ook gelezen?;)

Overigens verwacht ik dat deze, net als de Optima, weer een mooie auto wordt. Ik begin wel fan te worden van Kia. Ik mis alleen nog de elektrisch aandrijflijn.
Waarom durven (Aziatische) merken wel bijv. een Leaf, Prius, C-HR, Sirion, Ioniq, Tribeca, Wagon R+ etc op de weg te zetten, en van een fatsoenlijke concept zoals bijvoorbeeld de Sportspace gebruiken ze slechts enkele design fratsen. Oké, concept cars zijn altijd wat over de top, maar die van Kia kunnen bijna onveranderd de weg op, en ik weet wel zeker dat het een succes kan worden.
Ik durf het aan. Dit ding vind ik mooier dan de CLS Shooting Brake. En dat vind ik een schitterende auto, in het blauw al helemaal.

Maar deze Kia is prachtig. Kia is lekker bezig zeg.
Is het raar dat ik die mergelkeurde velgen fantastisch vindt? Ben ik nu Johnnie of Marco?
Daar waar de Proceed altijd een 3-deurs Ceed was, met een iets hipper uiterlijk, vermoed ik dat deze concept geen Proceed gaat worden.
Dat hoerig rood op de achtergrond verneukt de verhoudingen vd auto ..

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).