De BMW M8 GTE racewagen is officieel

Auteur: , 9 Reacties

Je zou door alle primeurs op personenwagengebied bijna vergeten dat er ook nog heftig racenieuws te melden valt!

In Frankfurt heeft BMW het doek getrokken van hun nieuwe M8 GTE die furore moet maken tijdens de 24 uren van Le Mans. Uiteraard is deze auto gebaseerd op de nog te introduceren 8 Serie Coupé, waarvan we tot op heden alleen een concept car hebben gezien.

De M8 GTE zal gaan deelnemen aan het FIA WEC en daaronder hoort dus ook de beroemde endurancerace op het Circuit de la Sarthe. Belangrijke concurrenten van de BMW zijn de Ferrari 488 GTE, de Ford GT en de Porsche 911 RSR die tegenwoordig een middenmotor heeft.

Onder de kap van deze racer ligt een TwinPower Turbo 4.0 V8 met meer dan 500 pk, afhankelijk van het technische reglement. Schakelen gebeurt met een sequentiële zesbak. Bovendien weegt deze racer die bijna 5 meter lang en ruim twee meter breed is slechts 1.220 kilogram. Reken maar dat dat wel vooruit wil, met 500 pk.

Het design van de M8 GTE zal in hoge mate overeenkomen met dat van het productiemodel, dus je hebt alvast een hele goeie indruk van de 8 Serie.

Dank aan @edge voor het tippen!9 reacties

Hoop echt dat ze die achterlichten wat bijschaveb voordat de productieversie komt. Voorkant lijkt wel zeer fraai te gaan worden. Gelukkig zijn de nieren al weer wat beter van proportie als bij de concept.
Wat een ontieglijk gaaf ding.
Smaakt naar meer. Vele criticasters van de 8serie concept zullen wel bijdraaien nadat de productieversie gepresenteerd zal zijn. Dit wordt een dikke klassebak
Hoi BMW 8-serie! You sexy beast! *KWIJL*
Als dit een meer realistische voorbode is voor het nieuwe BMW design dan is er hoop!!
Die 8-serie wordt volgens mij wel een hele fraaie auto. Dat werd ook wel weer eens tijd BMW.. de afgelopen jaren hebben jullie onze ogen niet echt verwend.
@berlinetta: eens, alles is zo groot en plomp. Grappig dat juist een joekel van een auto weer een mooie lijn laat zien. Zou het super gaaf vinden als ze voor de kleinere modellen de kant op gaan van die 2002 concepts. Die vond ik ook super.
BMW is erin geslaagd een auto te presenteren met de linker spiegel rechts en andersom? 🤔
Ik hoop in ieder geval dat de koplampen niet een-op-een overgenomen gaan worden. Vond die ranke koplampen van de concept juist zo verfrissend in vergelijking met die kolossale bakbeesten die ze tegenwoordig op BMW’s plaatsen (zie BMW 3-, 5- en 7-series van nu). Die M8 GTE heeft daarnaast ook gewoon koplampen die lijken op een strakgetrokken versie van de uitgaande 6-serie. Al met al dus een beetje een tegenvaller..

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).