Kia Provo Concept – Lekker rebels [updated]

Auteur: , 29 Reacties

1) Aanstichter 2) Anarchistisch gezinde jongeren 3) Anarchistisch gezinde jongere 4) Anarchistische jongeren 5) Betoger 6) Baldadige jongen 7) Jongen 8) Oproermaker 9) Provocerende jeugd 10) Persoonsbenaming 11) Plaats in amerika 12) Plaats in Europa 13) Rebellerende jongere in de zestiger jaren 14) Stokebrand 15) Uitdagende jongere

Kijk eens aan! Kia grijpt terug naar de jaren ’60 voor hun nieuwe conceptcar. We hebben zo’n vermoeden dat autohater, PvdA-raadslid en Provo van het eerste uur Luud Schimmelpennink zich wel even op het hoofd krabt als hij voor het eerst van deze auto te horen krijgt.

Dat Kia steeds hipper begint te worden wisten we al een tijdje, deze Provo Concept bewijst dat maar weer eens. Er zit nota bene zelfs een oranje sleepoog in de bumper! Zodra er meer details bekend zijn over deze auto laten we het jullie weten. Of liever niet?

Update – Dit ‘urban racer’ concept met 2+2 layout is 3,88 meter lang en 1,35 meter hoog. Hij is door de designstudio in Frankfurt getekend, en wordt aangedreven door dezelfde 204 pk sterke 1.6 turbo die ook in de (Pro)Cee’d GT ligt, gekoppeld aan een zeventraps (DCT) versnellingsbak met dubbele koppeling. De achterwielen worden aangedreven door een 45 pk sterke elektromotor.29 reacties

Vind hem eigenlijk best mooi! Kia gaat er echt op vooruit
Echt een knap ding. Jammer dat je er nooit meer wat van terug ziet. Ja, de binnenspiegel ofzo. Die Gallardo voorbumper staat hem goed. Lekker fors verder. Mag van mij zo in productie. Als de prijs des Kia’s is zeker een bezoek aan de dealer waard.
Leuk, maar niet zo mooi in zijn geheel. Wel mooie details.
Leuk die concepts! Maar de productiemodellen wijken helaas veel af.. maar kia is goed bezig!
Te spannend vorm gegeven, dat gaat hem in dit calvinistische niet worden….
Wel een verademing na die zaaddodende Golf variant in het vorige artikel.
@jrk68: met wat kleine aanpassingen; de lijn van het dak doortrekken, misschien iets conventionelere bumpers. Heb je denk ik een hele goede concurrent voor de Citro├źn DS3 in huis. Maakt hem misschien wel minder spannend, maar blijft het nog steeds een aantrekkelijke auto.
Mooi concepje,inderdaad helaas nooit iets van terug te vinden bij het origineel en daarom hou ik zo van mijn Juke.
Dit zou nou een overweging zijn als ik mijn Picanto inruil over een jaar of 3
Sow! Die is behoorlijk mooi
goed gekozen naam ..
want deze auto is heeeeeel anders dan andere auto,s ..

mooie leasebak voor “vrijzinnige anarchisten” ..
Martin Winterkorn knijpt de billen samen en maakt de borsten nat…….
@9000cse: precies. Ik hoorde net dat Kia inmiddels het 4e merk is van NL!! Net Renault voorbij in feb. Bizarre opkomst zeg…
@Svenska_Aeroplan_AB: bizar? Grotendeels oude Toyota, Honda, daihatsu en Mazda klanten. Die merken verkochten vroeger ook auto’s in Nederland.
@Svenska_Aeroplan_AB: dit had de saab 9-2 moeten zijn…
Prachtig!
Hartstikke mooi!
Mooi hoor. Spannend ook!
Niets meer aandoen. Kan zo naar productie…

Maar dit zal niet gebeuren. Er is een soort geheimzinnige kracht verantwoordelijk voor het feit dat geile concepts altijd zo verneukt worden dat er geen reet meer aan is…(pardon my french)
Kia is gewoon het merk wat de dienst uitmaakt wat design betreft, en dat allemaal dankzij een Duitser die bij zijn vorige baas alleen maar bij de copieer machine mocht staan.
Provocerend lelijk, wat een gedrocht weer! Het maakt niet uit wie ze bij dit soort b-merken aanstellen als ontwerper, ze zullen het nooit leren.

Alleen het accentueren van dat sleepoog voor is wel een verstandige zet. Het zal veelvuldig nodig zijn en zo is het makkelijk te vinden!
@audifreak: B-merk?
@woot: Jazeker, je wilt een merk dat zich hoofdzakelijk bezighoudt met het produceren van veredelde koekblikken toch niet serieus nemen? Hooguit interessant voor bepaalde kopers aan de onderkant van de markt. Ze scoren vast goed onder mensen die eens wat anders willen dan een Lada, Fiat Panda of stinkende diesel oldtimer.
@audifreak: Grappig want diezelfde ontwerper maakte ook die oh zo saaie Audi’s, dus raar dat je dan de Kia’s niets vind. Beide merken zullen het nooit leren he, volgens jou stelling…..
@jzaero: Lees nog eens goed, want daar verwees ik ook naar. Zijn overgang naar Kia heeft Peter Schreyer duidelijk geen goed gedaan. Bij Audi top, bij Kia flop!
@audifreak: Je hebt helemaal gelijk! Kia’s zijn veel te masculien vormgegeven, dat is niet meer van deze tijd. Je bent nu pas een man als je je vrouwelijke kant durft te laten zien. Dus rijdt je vol trots als man in Audi A1, en als het budget het toelaat in een Audi TT, zodat niemand je kan betichten van machogedrag.
Ziet er stoer uit. Kia is wel enorm aan een inhaalbeweging bezig. Hun imago gaat er ook op vooruit. Vroeger waren ze zuiver goedkope Aziatische shitboxen maar tegenwoordig is hun gamma wel uitgebreider aan het worden, 7 jaar garantie, betrouwbaar EN betaalbaar met redelijke afwerking. Ik zou het wel weten als ik moest kiezen tussen bv een Citroen, Peugeot of Kia.

Ik zou zeggen, maken, maar geen enkel merk gooit tegenwoordig iets dat zo vooruitstrevend of futuristisch eruit ziet op de markt. Ziet er desondanks echt wel leuk uit en zou aangenaam in het straatbeeld zijn.
Veloster met kia badge
@ast3r: exact wat ik dacht. En dat is geen schoonheid. Ik zag vandaag de Turbo en kreeg associaties met Starwars Attack of the Clones.
Kia goes DS?

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).