Kia trekt de Sorento super strak

Auteur: , 11 Reacties

De grote SUV van KIA is onder het mes gegaan.

In Nederland zie je de nieuwe Sorento vrijwel nooit op de weg. Dat ligt niet zozeer aan een gebrek aan kwaliteiten van de auto, maar wel aan de prijs. De Sorento is momenteel te koop in Nederland vanaf 52.470 Euro. Hoewel je een behoorlijk puike bak (rijtest) voor dat geld krijgt, schrikt de gemiddelde Nederlander waarschijnlijk nog steeds van een dergelijk bedrag bij het merk Kia.

Toch kunnen we er wellicht maar beter aan wennen. Kia gaat het namelijk wat hogerop zoeken in de markt, getuige ook de aankomende Kia Stinger, een D-segmenter met achterwielaandrijving waar we erg naar uit kijken. Dat we bij Kia desalniettemin nog steeds aan de budget-bak denken heeft waarschijnlijk vooral te maken met de eerste generatie Sorento. Dit broertje van de eerste Hyundai Santa Fe gold dankzij zijn relatief lage prijs aan het begin van dit millenium als dé mogelijkheid voor Jan Modaal om mee te gaan in de vaart der volkeren en ook in zo’n ‘dikke SUV’ te stappen. Maar die tijd is nu dus voorbij.

De huidige generatie Sorento kwam in 2014 op de markt. Naar goede Aziatische traditie betekent dat dat het tijd wordt voor een facelift. En jawel, op de (Zuid-)Koreaanse site van Kia staan vanaf vandaag plaatjes van een strakgetrokken Sorento. Naar goed Duits voorbeeld zijn de wijzigingen echter minimaal te noemen.

De lichtunits vóór en achter zijn ietwat anders ingedeeld met kekke LEDs. De mistpitjes bestaan net als bij andere recente Kia’s nu ieder uit vier afzonderlijke lampjes. Daarnaast zijn er nieuwe velgen en heeft de auto een dikke dubbele knalpot. In Korea is er ook een sportpakket beschikbaar, maar of dat ook naar Europa/Nederland komt is onduidelijk.

Hetzelfde geldt voor de motoren. De huidige Sorento wordt in Nederland alleen geleverd als 2.2 CRDi. In andere markten zijn er wel benzinemotoren leverbaar en het nieuwe model krijgt in Zuid-Korea tevens de beschikking over een 2.0 CRDi. Misschien acht Kia die wel interessant voor de Nederlandse markt met het oog op onze CO2-tax. Of en wanneer de nieuwe goodies onze kant op komen is nog niet bekend.11 reacties

Ik vind het best een mooie bak, van binnen ook echt stappen gemaakt. Had persoonlijk geen witte gekozen voor de foto’s maar verder best netjes. En dan hang je er een tellerbak uit 1998 in, doet gelijk weer goedkoop en outdated ogen vind ik. Sowieso wel een nadeel bij Aziaten, Mazda doet het met de displays etc. Font van een Casio uit 88. Vind ik dan zonde want verder oogt het prima.
Ziet er helemaal niet verkeerd uit. Mooi front en de bekleding lijkt erg luxe
Mooie auto, maar hij doet me steeds denken aan die nieuwe Borgward SUV’s. Zeker niet verkeerd!
@henkhupelschoten: ik denk dat de kans dat je ooit door een Kia Sorento wordt overreden groter is dan dat je een Borgward SUV in het wild tegenkomt.
Prachtige wagen. Enige nadeel: https://youtu.be/8kuCPoHl6PY
Het enige nadeel is de hoge CO2 afdracht. Het feit dat je een auto koopt die netto veel goedkoper is. Ik ben dan ook erg benieuwd hoe groot het verschil in werkelijke uitstoot is met een Mitsubishi Outlander Plugin.

Dat gezegd hebbende, het is gewoon een prima auto. Als ik in de markt was voor een ruime SUV zou dit wel een van de eerste auto’s zijn waar ik naar zou kijken.
Dan zal het wel aan mij liggen…. een nietszeggende kar, interieur veel te druk door een overdosis aan knopjes. En die stoelen…..
Voor iedereen die het zich zou afvragen, op foto 12 staat boven het koffiekopje ‘Neem een pauze’. Waarom? Geen idee. Ik wou gewoon de Google Translate app eens testen.
Komt gratis met AliExpress deurprojectors…
prachtige wagen. vergeleken met de vorige sorento (de echt vorige, niet de voorfacelift) 500 stappen vooruit
Best geinig. De voorkant mocht er wat duurder uitzien wat mij betreft, verder heel leuk interieur en motorisch ook prima. Nooit iets verkeerds over gelezen of gehoord, alleen het verbruik van de crdi’s valt wel eens tegen.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).