Dieven jatten 911 Targa 4S op brutale wijze

Auteur: , 54 Reacties

De brutaliteit tegenwoordig.

Porsche

Het lijkt wel of je exclusieve wagen nergens meer veilig is. De eigenaar van een Porsche 911 Targa 4S (rijtest) liet zijn bolide een nachtje buiten slapen. De auto stond geparkeerd op een openbare parkeerplek op het terrein van voetbalclub FC Latem in het Belgische Sint-Martens-Latem.

Autodieven zagen de Porsche geparkeerd staan en hebben de auto in de nacht van 18 op 19 juli meegenomen. Ze wisten de elektronica van de auto uit te schakelen zodat het alarm niet af zou gaan. Tevens werd het aanwezige Track en Trace-systeem ontmanteld. Vervolgens werd de 911 getakeld op een takelwagen. De politie Schelde-Leie heeft tegenover HLN gezegd dat niemand de diefstal heeft opgemerkt.

Van de auto en daders ontbreekt ieder spoor. Via Facebook vraagt de eigenaar of iemand iets heeft gezien. Het bericht is inmiddels bijna 2.000 keer gedeeld. De politie hoopt aan de hand van camera’s met nummerplaatherkenning iets te kunnen betekenen. De wijze waarop de boeven te werk zijn gegaan laat echter zien dat het geen kruimeldieven zijn. De originele kentekenplaten zullen vermoedelijk dan ook verwisseld of verwijderd zijn.

Foto via Facebook. Met dank aan Dennis voor de tip!54 reacties

Een jaar lang je auto voltanken met korting Bepaal zelf wat je betaalt!.
Gewoon om de 100 meter een camera plaatsen ipv om de 200 meter ..

Camera’s .. het antwoord op alles ..
@lincoln: nee joh, in Amsterdam werkt het iig niet. Een “verwarde” man die zomaar op mensen in rijdt maar er is niets te zien op camera’s. Je reinste doofpot. Maar als er een flits en automatische incasso functie op die camera’s zitten, dan werkt alles ineens subliem.
@str8six: op Centraal station welteverstaan, waar zo’n 845 man en 2354 camera’s per m² staan.
@str8six:
Ooit gehoord van sarcasme?
@jvt: ik ben niet achterlijk…
@str8six:
Maar wel serieus ingaan op een sarcastische comment. Hmm..
@jvt: waar maak je uit op dat ik niet begrijp wat sarcasme is? Hoe weet je dat ik dit als serieuze reactie neerzet?
Je hoort toch geen intonatie in een geschreven stuk?
@str8six: snel je aluhoedje opzetten, anders lezen hun van de regering je gedachten!
@str8six: ik denk eerder dat dit een doofpot affaire is geworden, de beste bestuurder scheen met mobiel in de hand achter het stuur gezeten te hebben. Het was dat er geen dode gevallen zijn, maar ik heb van een aantal mensen gehoord dat dit een mislukte aan aanslag was. Dit is alleen in de doofpot gegaan ivm het massa toerisme in Amsterdam die momenteel in Amsterdam heerst en daarbij komende bestedingen/inkomsten in de stad. Als dat weg valt kan je diverse zaken sluiten. Zie maar wat er in Brussel is gebeurt. Daar komt geen hond meer en dat heb ik van diverse klanten gehoord (lees hotels) gehoord.
@lincoln: idd en we slikken t als zoete koek.
@lincoln: Als je onherkenbaar op beeld staat (d.m.v. vermomming), dan heb je er nog geen zak aan. Helaas niet het antwoord op alles.
@centric: Behalve dat je kunt zien in welke richting, met welke snelheid, het soort aanhanger en trekkend voertuig ze zijn vertrokken, de lengte kunt inschatten van de daders en de houding kunt bekijken van de daders. Ofwel genoeg informatie om ieder geval een aanwijzing te krijgen. Bijvoorbeeld: indien door aaneenschakeling van camerabeelden duidelijk kan worden welke richting ze op zijn gereden is er uit te rekenen waar ze ongeveer moeten tanken of welke gebieden al als verdacht bekend staan. Genoeg mogelijk.
@vonklausenburg: precies dit dus. Ik snap de angst voor overal camera’s – en er zitten ook zeker nadelen aan – maar het lost een hoop problemen op.
@poes:

Noem eens drie voorbeelden dan ??
@poes: Nadelen zijn er alleen als wetgeving achterloopt op ontwikkeling. Als er overal camera’s hangen en de wetgeving zich dusdanig aanpast dat privacy gewaarborgd blijft is er niets aan de hand op controlerend gebied. Een ander probleem is alleen te verhelpen door dure systemen te kopen, de overheid heeft er in Nederland een handje van om goedkope systemen aan te schaffen, die systemen zijn vervolgens of snel afgeschreven en verouderd of – en dat is het gevaarlijkste – slecht beveiligd.
@vonklausenburg: Om vervolgens een paar kilometer verderop het een en ander uitgebrand aan te treffen. Het kan zeker wat opleveren, maar zoals ik al zei helaas niet het antwoord op alles. En het is simpelweg niet realistisch om elke vierkante centimeter te dekken met camera’s.
@centric: Eens, maar het risico op een uitgebrande auto is altijd groot in dit soort gevallen. Dat doet echter niet af aan de plicht die de overheid ten dele moet hebben om de openbare orde en veiligheid te waarborgen en te handhaven. Een systeem waarbij oneindig veel camera’s staan is ook onwenselijk, maar wenselijker dan strafbare gedragingen die moeilijk opgespoord kunnen worden.
@vonklausenburg: Ik ben het uiteraard ook eens met jou, maar doelde meer op het feit dat wanneer (slimme)criminelen weten dat ze op camerabeeld zijn geweest of komen zij daar ook maatregelen voor treffen. En omdat je simpelweg niet alles kunt afdekken met camera’s zullen ze dus ander vervoer klaar hebben staan (buiten het zicht van camera’s), om in over te stappen/hun buit over te zetten en alle sporen die naar hen kunnen leiden worden vernietigd (in brand gestoken). Dit is helaas de realiteit en dan kun je de conclusie trekken dat camera’s helaas niet het antwoord zijn op alles, maar er worden gelukkig ook veel zaken wél opgelost met camera’s.
@centric: Officieel mag men geen camerabewaking gebruiken bij de ramen of voordeur. In veel gevallen worden bewakingscamera’s echter toch gebruikt om dit te doen en vaak maakt de politie alsnog gebruik van de gemaakte beelden als er een inbraak of vandalisme geweest is. 

Ook iets als Wet bescherming persoonsgegevens kan in je nadeel werken.
@lincoln:
http://www.lossofprivacy.com/wp-content/uploads/2010/12/bennettpriv.jpg
@jvt:

Mooi .. nog een Rutte ernaast om de schutting door te verkopen had het plaatje compleet gemaakt ..
Hoe schakel je een elektrisch systeem uit. Kabel van de accu doorsnijden? Zo niet moet je wel kennis van deze specifieke automobiel hebben wil je de klus klaren. Kortom Uitermate Teleurstellend
@Dagg: vaak heeft een alarm systeem nog een eigenvoedings opslag. Als je dan accu los koppelt gaat het alarm als nog af. Wil je dit omzeilen moet je zeker weten welke draad je moet hebben. Dit zijn dus geen beginners.
@Dagg: meeste GPS trackers hebben een separate voeding. Mijn vrachtwagens hebben dit ook. Maar een gespecialiseerde dief weet hoe ze dit in een handomdraai moeten omzeilen en deactiveren. Daarom hebben we ook Bearlock op zowel de vrachtwagens als onze auto’s. Dit duurt voor een dief gewoon te lang om onklaar te maken.

Hoop van harte voor de eigenaar van de 911 dat hij teruggevonden wordt.
@maxidyne: Waarom hoop je dat de eigenaar gevonden wordt?
@heidekonijn: niice
@Dagg: omdat de meeste merken / inbouwcentras bepaalde modules altijd op dezelfde plek monteren en dat weten de dieven…..alarm etc is net zo goed als degene die het gemonteerd heeft
Zeer spijtig voor de eigenaar. Ik zou een dergelijke wagen nooit onbeheerd buiten laten staan voor een nacht op een openbare parkeerplaats. Hij zal wel goed verzekerd zijn maar het blijft toch klote.
@centric: precies dat dacht ik dus ook. Beetje dom om m een nacht op een openbare plek te laten staan en dan ook nog bij een voetbalveld. Neemt niet weg dat ze met hun tengels van andermans spullen moeten afblijven dat werkschuw tuig.
@centric: koop je een auto, kan je die niet eens gebruiken. Er moet gewoon meer aandacht voor dit soort lui komen en ze moeten harder gestraft worden. Net zolang verzwaren totdat het ernstig afneemt.
Alles is te hacken. Je bent tegenwoordig beter af met een analoge auto. Die wil niemand meer. Natuurlijk zuur voor de eigenaar maar gelukkig is hij niet met een pistool op het hoofd bedreigd om de auto af te staan. Het is en blijft maar een auto.
@jaso013: wat is een analoge auto? Eentje met een hond erin als alarm? Of die je moet vastleggen aan een ketting?
@winkeb: eentje zonder, zoals mijn E36 😝
Electronica uitschakelen , t&t eruit, man man, wat klote. En ik krijg mijn auto niet verzekerd zonder duur t&t abonnement , waar van nu blijkt dat het niets voorstelt ( heb zelfde electronica als deze persoon)
Waarom laat je dan ook zo’n auto buiten staan. In de garage er mee en een goed alarm er op.
Toen ik nog een klein mannetje was is er 1x een poging gedaan tot inbreken bij ons thuis, het alarmsysteem hebben ze weten te omzeilen, maar de Mechelse herder was gelukkig niet te omzeilen.
@dieselkameel: Komen ze de sleutel gewoon binnen halen .. heb je dat liever? Ik niet.
Sleutels liggen bij mij gewoon goed vindbaar, maar niet zichtbaar beneden, erg bijzonder spul heb ik niet, maar men hoeft me er niet wakker voor te maken als men het per sé wilt hebben.
@RubenPriest: Wat is hieraan “op brutale wijze”?
@benzinehoofd: idd dit is erg netjes gedaan, ze hebben nog net geen leenauto achtergelaten
@benzinehoofd: het lijkt er op dat er wat in het artikel ontbreekt. Bijvoorbeeld zoeits als dat de eigenaar werd opgesloten in een stinkend toilet van de voetbalvereniging nadat zijn mobeiltje door dat zelfde toilet gespoeld werd door de boeven. Dat zou ook verklaren hoe het toch kan zijn dat iemand zo’n wagen s’nachts op de openbare weg parkeert.
Bij het lezen van de titel verwachtte ik dat de eigenaar een paar klappen had gekregen of iets dergelijks. Gelukkig is dat niet het geval. Neemt niet weg dat dit natuurlijk heel erg zuur is voor de eigenaar.
Er is geen enkel alarm systeem wat hier tegen helpt. Verzekeringsmaatschappijen vinden dat vooral leuk om zoiets te eisen van een klant met dure auto.

Tip van Rikus: neem een garage en een. Amerikaanse bulldog.
@rikus: Precies. Alarmsystemen zijn er niet voor de eigenaar maar voor de verzekering om een reden te vinden niet te moeten betalen.
Gevalletje verzekeringsfraude. Allemaal een beetje te makkelijk
@kenner: Ook het eerste wat ik dacht.
Gelegenheidsdieven zullen het niet geweest zijn. Afgezien van de moeilijkheidsgraad en de toevalligheden: kijk die achterkant. Net een krokodil. En je moet toch erg dronken zijn als je een Krok wil pakken ;-)
Wat je ook doet, klik niet op de link ‘HLN’ in de tekst. Als je het wel doet, blijf weg van de rest van de de site. Als je jezelf ook hiervan niet kan weerhouden, ga dan zeker geen comments lezen. Als je daar uiteindelijk toch om één of andere reden bent beland, proficiat, je hebt de rand van de Vlaamse maatschappij getroffen.
@winkeb: Hahaha. Bij ons op het werk gebruiken we de commentaren als bron van vertier!
Zou een bearlock het kunnen voorkomen hebben?
@leaper035t: Tegen een takelwagen helpt het zeker niet, als de auto er niet volledig op gaat dan kan je nog van die ‘zijwieltjes’ gebruiken die ze ook gebruiken op 4WD wagens die niet gesleept mogen worden. Uiteindelijk is een auto natuurlijk net zo makkelijk te jatten als een pallet aardappels of een vuilcontainer. Piepjes kijkt niemand naar om, GPS/GSM signaal kan je storen/afschermen.
Blijf gewoon met je handen van andersmans spullen af.. Hoop dat het iig weer terecht komt.
Na de dieselgate de #badsecurity gate? Wat slecht, heeeeel slecht van Porsche…en Vw en audi. Ze moeten die hele VAG kaalplukken voor tekortkomingen en een slecht product. In gebrekestelling.
Identiek dezelfde manier als ze met m’n buur z’n Cayenne gedaan hebben dacht ik, wel een jaar terug. Zal wel dezelfde bende zijn want in hetzelfde dorp.
De titel is wel weer sterk misleidend, absoluut niets brutaals aan.
Die van mij zullen ze zeker nooit snachts op de parking van een voetbalclub aantreffen….beetje de goden verzoeken, toch?

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).