Kies maar: Mercedes S65 AMG vs Bentley Flying Spur W12

Auteur: , 66 Reacties

Mercedes-Benz Nederland heeft eindelijk bekend gemaakt wat de 630 pk sterke S65 AMG moet gaan kosten in ons kikkerlandje. Hoog tijd dus om te kijken of het een goede deal is in vergelijking met de Bentley Flying Spur.

Prijs Mercedes S65 AMG

Beide limousines beschikken over een twaalfcilinder met een inhoud van zes liter die wordt geholpen door turbo’s. Het belangrijkste verschil is dat de Mercedes alle kracht naar de achterwielen gaat terwijl de Brit zijn pk’s via alle vier de wielen naar het asfalt brengt.

Mercedes is zelf nogal trots op het volgende: de Mercedes-Benz S 65 AMG is de enige high-performance 12-cilinder luxe limousine afkomstig van een Duitse fabrikant van premium auto’s. Een mooie sneer naar Audi en BMW, want hun topmodellen met twaalfcilinder zijn meer gericht op luxe dan op sportiviteit.

Het prijskaartje van de 630 pk/1.000 Nm sterke S65 AMG, standaard met lange wielbasis, is 290.900 euro. Daarvoor krijg je een auto die in 4,3 seconden vanuit stilstand naar 100 km/u kan sprinten en een begrensde topsnelheid heeft van 250 km/u. De CO2-uitstoot is ‘slechts’ 279 g/km en het gemiddelde verbruik ligt op 11,9 liter per 100 kilometer.

De Bentley Flying Spur heeft een 6.0-liter W12 met 625 pk/800 Nm onder de kap liggen en volgende maand zal in Genève ook een versie met V8 onthuld worden. De Bentley doet het sprintje van 0 naar 100 km/u in 4,6 seconden en heeft een topsnelheid van 322 km/u. Bentley Flying Spur W12 kost in Nederland 277.225 euro. Qua verbruik is de Bentley wat onzuiniger dan de Mercedes. Het gemiddelde verbruik is 14,7 l/100 km en de CO2-uitstoot is 343 g/km.
66 reacties

Dit is geen serieuze vraag denk ik?
ik ben een mercedes fan. maar ik kies dan tog voor de bentley
@tmt45: Die tog. Doe dat nooit meer.
@dimi: hoe bedoel je doe dat nooit meer. qua mijn keuze??
@tmt45: :D Zalig, tokg?
@tmt45: jij laat een lach verschijnen op mjn gezicht :)
@Jantje_555: mag ik vragen waarom xd
@tmt45: Kom je later nog wel achter…
@Joost1990_2: of tog niet ;)
Zonder twijfel de S65 AMG. Wat een briljant mooie auto is de nieuwe S-klasse toch.
S65 in een blauwe kleur! Donker of licht blauw. Bentley NEE! Voorkant fraai! Zijkant/achterkant echt raar (lelijk), ook in het echt! Vorige generatie vond ik prachtig. Helaas Bentley
via Android app
@maxx1: Ik heb preccies het zelfde.De vorige spur was echt een plaatje. Maar die nieuwe is de komt echt lelijk.

Daarom zou ik ook voor de S gaan.
@arjontje: af en toe zie ik als ik van school ga een metallic rode S-Klasse… wel de s klasse uit 2010 ofzo maar dat ziet er ook goed uit…….
Volgens mij heeft de Bentley nog steeds achterwielaandrijving en is hij niet leverbaar met aandrijving op alle vier de wielen..
Moeilijk, Bentley heeft veel meer status als merk maar Mercedes loopt jaren vooruit met technologische innovaties. Hmm.
@kraakensmaak: misschien is die Mercedes technisch verder maar zooooooooooo wat izzie lelijk en zooooooooooo wat is due Bentley strak. Dat moeten we Vaag toch toegeven, ze gaan netjes met Bentley om.
De Mercedes. Bentley is mij net te veel over de top.
absoluut de Benz… maar mag ook een S63 AMG zijn, mag m’n vrouw van het verschil een nieuwe C uitkiezen..
De Mercedes voor mij, een echte klasse wagen. De Bentley oogt mij te Koreaans.
@dimi: dat was ook mijn eerste gedacht. Vooral die achterkant is echt van da spul van ginder van jaren geleden….
Easy, Merc S klasse. Met dat F1 uitlaatsysteem.
Zonder meer de Mercedes.. Wat een klasse wagen!
AMG natuurlijk, Alleen Bentley klinkt luxer… :p
Ik ben geen fan van de huidige Benzen, maar de technologie en het uiterlijk van de S-klasse overtreft duidelijk die van de Bentley.
Scheit een beer in het bos? Natuurlijk de mercedes-benz
@reggie-boy_rood: schijt de paus in het bos? Doe mij de bentley maar, zelfs met zn rare achterlichten. Hij oogt veel exclusiever dan de zoveelste mercedes met een grotere motor en grotere velgen.
De Benz
zozo ik ben de enige hier die voor de bentley gaat. volgens mij moet ik er wat beter naar kijken ;D
De Bentley. Waar ik woon rijden al genoeg taxi’s, die badges achterop en twee uitlaatjes extra gaan niet zoveel uitmaken dan.
Liever de Bentley, weliswaar wat minder leuk om naar te luisteren, maar wel een stuk exclusiever, en je hebt er geen 320cdi versie’s van
De Benz, all day
Hoe wilden de heren het betalen met een hypotheek ?
De S65 AMG heeft van deze twee met afstand voorrang op de Bentley.Maar dan wel zonder afzichtelijke chromen wielen en tierelantijntjes en dat compleet overbodige gaas in de voorbumper.Voor de rest is mijn mening dat een overdreven sportonderstel in combinatie met een toch ietwat onrustiger respons vanuit de motorruimte compleet overbodig is bij auto’s in de top van dit segment en wat mij dus in deze hypothetische situatie richting een 760il,S600 of een A8 W12 zou sturen.Een S63 snap ik dan weer wel.
Omdat beide auto’s zijn waarin je eerder plaats neemt op de riante achterbank dan dat je zelf achter het stuur kruipt, dan zeg ik geen van beide. Voor 3 ton koop ik liever een 2de hands Phantom.
@bennyweisz: Nee, de Phantom rij je zelf? Spur en Phantom vallen in zelfde categorie.
doe maar de RR ghost
Dat is wel heel moeilijk, beide ongelooflijk mooie auto’s. Maarja, de één is wel een Bentley, en de andere ‘maar’ een Benz… Bentley dus.
De benz Bentley vind ik mooier maar deze toch echt niet.

(Mening)

Met zo’n slagschip onder je kont hoef je verder niks meer te bewijzen door te doen alsof ik in een sportwagen rij – dus doe mij de Bentley maar. Met als bijkomend voordeel dat die er niet uitziet als een opgeblazen C-klasse.
De Benz! mooier, comfortabeler (denkikdan met magic body control) en in mijn ogen gewoon de betere wagen. er gaat niets boven een s klasse!
Beide super vet. Ik zou nu voor de s gaan en als ik 30 jaar ouder was voor de flying spur. Ik vind die nieuwe veel mooier dan de oude, de verhoudingen zijn beter!
Nee, als het een Mercedes moest zijn dan toch de voorvader van al dat gebrul.
Maar dan met wat meer stijl en flair. Een 300 SEL 6.9


http://www.pistonheads.com/gassing/topic.asp?h=1&t=1178031&d=11899.70383&nmt=
@sydney: 6.3, niet 6.9!!
Lastige keuze. Het is wel een Bentley en ik vind het nieuwe model ook echt een stuk mooier geworden. Ik vind het meer uitstraling en klasse hebben dan de Merc. Aan de andere kant heb ik niks met VAG. Er ligt toch een Volkswagenmotor in.

De Merc zal technologisch wel voor liggen op de Bentley en waarschijnlijk ook een stuk sportiever rijden (hoewel dat niet hetgeen is waarvoor je zo’n auto koopt).

Als ik zoveel geld had, zou ik doorsparen voor een Ghost. Dat vind ik pas echt een wagen. Maar als ik tussen deze twee zou moeten kiezen, dan zou het toch ook de Merc worden.
Oei lastig: De nieuwe S is erg mooi geworden, tegelijkertijd hou ik zeker van Bentley’s en de Flying Spur is zeker geen uitzondering. En de specs en prijskaart ontlopen elkaar niet.
Ik denk dat het de S AMG word, die wint het toch met looks.

Btw @robbie: t klinkt misschien als een stomme vraag, maar hoe kan de Bentley goedkoper zijn, terwijl ie meer uitstoot?
Benz bitte!
In, mits het bestaat, auberginekleur en ree bruin leder.
Een Benz is en blijft een taxi !!! Kijk je nog om als je een Benz ziet rijden?? Nou ik niet ook al maakt die een mooi geluidje en is die snel en groot. Alleen als ik een Bentley zie rijden denk ik da’s nou een klasse auto!
Bentley tuurlijk. Vele beter afgewerkt en gewoon statiger.
Zeg nu zelf. “ik rij met een Mercedes” of “ik rij met een Bentley”…
Een diesel A8 met chauffeur en voor de rest van het geld auto’s kopen die leuk zijn om te rijden.
S63 AMG of Quattroporte GTS?
Liever de BMW 760Li dan de nieuwe S-Klasse en de RR Ghost liever dan een Bentley Flying Spur. Met andere woorden verslaat BMW beide auto’s :D
@agera: bmw faalt gewoon met limousine’s maken, s klasse is DUIDELIJK veel beter als een 7 serie, en in een bentley zit veel meer gadgets om mee te spelen als in zo’n kaal kippenhok als een rr ghost, het enigste waar bmw een beetje goed in is zijn sportieve coupe’tjes
@henkhupelschoten: Daarom dat de BMW-Group de laatste 2 jaar de meeste omzet draait in de auto-industrie. Dit is geen toeval dankzij BMW is Rolls Royce weer de merk van welweer de meest populaire merk als het gaat om zeer exclusieve limo’s.
BMW heeft RR naar een hoger niveau getild en dankzij BMW staat Rolls Royce gewoon op eenzame hoogte mede door de techniek en de onderdelen die de Phantom en de Ghost delen met de 7-serie.

Bentley valt onder de vlag van VAG, maar Bentley is het net niet. De neusje van de zalm kan er maar een zijn en dat is Rolls Royce. Qua status, naam, exclusiviteit en uitstraling verslaat Rolls de Bentley. Maar vanwege mijn grote waardering voor de Audi A8 heb ik wel respect voor de VAG.

S-Klasse kan wel uiterst goed zijn met de laatst mogelijke gadgets en techniek, maar het doet mij niet zo veel. Allebei weten we hoe het project Maybach door Mercedes geleid is afgelopen? Kort gezegd was het een fiasco met een faillissement als gevolg.

Kun je mij dan vertellen waarom jij liever de S-Klasse hebt?

Doe mij de 7-serie of de A8 graag..
Tja zonder twijfel de bentley
Geen vergelijking na mijn mening, SPUR !
S65 mooi ding voor een shoarma-boer met een rijke tante in het buitenland. En de Nederlandse automarkt, hoeveel van deze dure jongens zullen er per jaar verkocht worden?
Benz! Bentley is zo smakeloos….
Lastige keuze, maar ik denk dat ik toch voor de Bentley zal gaan.
De mercedes ziet er een stuk beter uit, maar moest ik die kopen zou ik sowieso spijt hebben en liever een oud scheurijzer van mercedes willen.

De bentley is een zalige wagen dat kan ik je vertellen maar het is ook wel een lelijk opzichtig ding. Ik zou een stuk liever in een oude bentley rond vliegen dan in dit modern ding.
Bentley is een gewoon een vw… Nee doe maar de amg
Ik had’em hier nog niet gelezen, dus daar gaat’ie:
“De Bentley natuurlijk, als ik een Mercedes wil rijden bel ik wel een taxi”.
Zonder gein, mijn voorkeur gaat tóch naar de Bentley. De nieuwe S is een briljante auto, buiten kijf en in de AMG uitmonstering zal hij nog fijner zijn. Maar de Bentley is veel exclusiever en heeft geen ‘instapper’ van onder de ton-euro’s. Dat is voor auto’s in deze prijsklasse toch wel belangrijk.
De Bentley! Mooie achterkant briliante achterlichten.
Ik dacht dat Bentley alleen nog om de smaak van Balotelli gaf maar ik moet toegeven: dit is een prachtige auto. Juist die achterkant. Vind hem een stuk subtieler dan de Mercedes met z’n brede uitlaten. No brainer!
S65 natuurlijk ;) van die Bentley kan je een mooi kippenhok van maken :P
De Mercedes S65 AMG en de Bentley Flying Spur zijn allebei prachtbakken.

Ik heb sympathie voor VAG; de Volkswagen Phaeton, Audi A8 en de Bentley Flying Spur staan zeer hoog op mijn lijst in dit segment. De reden waarom ik zo graag de Audi RS8 wil is ook vanwege dit, als sportieve luxe bak zou ik de Audi RS8 nemen en voor het comfort een Bentley Flying Spur met zijn w12 of een ultraluxe Phaeton.
Lastig allebei zijn prachtig met een lichte voorkeur voor de S-Class.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).