Kijktip: een autocollectie ter waarde van €22 miljoen

Auteur: , 22 Reacties

Heren op leeftijd die er hun missie van hebben gemaakt om bijzonder autospul bij elkaar te rapen en wereldkundig te maken. Daar houden we wel van.

Marconi Automotive Museum & Foundation for Kids

We nemen een kijkje in het Marconi Automotive Museum, gesitueerd in het Californische Tustin. Deze verzameling exclusief blik is bij elkaar gebracht door Dick Marconi. Zakenman, filantroop en vooral heel erg idolaat van auto’s. Naast de obligate supercars en een handvol dragster staat er ook echt bijzonder spul, zoals de 53ste auto die Enzo Ferrari bouwde, een Jaguar XJ220S TWR, twee F50’s en een tamelijk unieke Ferrari FX, waarvan er zeven zijn gemaakt en zes daarvan in de giga-garage van de Sultan van Brunei verdween.

Meer autospul, zoals een BMW M1, Cizeta V16T en Aston Martin V12 Zagato, zie je in onderstaand videoverslag van een opgetogen petrolhead.22 reacties

Waarom de Opel Vivaro de ideale bus voor jou is, bekijk het hier!.
Geld maakt wel degelijk gelukkig…
@zed: amen!
@zed: dat is een ding wat zeker is!
@zed: Nee hoor, geld maakt gemakkelijk en machtig en een goede gezondheid maakt gelukkig! ;-)
@VeniVidiVici: Nee hoor, gezondheid maakt het leven makkelijker. Echte vrienden en mensen om je heen maken maken je gelukkig! ;-)
@reactief: oke dus als jij nog een halve week hebt met heel veel geld, vrienden, auto’s (de diksteen duurste) en mensen om je heen, ben jij gelukkig…
@zed: Nou, geld maakt heel veel mogelijk maar gelukkig wordt je door meerdere dingen samen.
Zekers.. Tijdelijk
Heeft die man naast de FX (die in de jaren ’90 al over een sequentiële versnellingsbak van Williams(!!!) beschikte), ook niet één van de Ferrari 456GT Venice Cabrio’s staan?
Een auto die stilstaat in garage is geen auto meer.
Tsja, leuke verzameling… maar persoonlijk zou ik toch gewoon een paar auto’s kopen waar je af en toe ook in kan rijden.

Waar komt die waardering van 30 miljoen dollar trouwens vandaan? Er staan toch wel een paar auto’s tussen waarvan de waarde niet zo eenvoudig te bepalen is, het kan dus ook makkelijk 10 miljoen meer of minder zijn.
Leuke wagen die Jag, maar net als alle andere wagens daar hoort die nog lang niet in een museum thuis.

Wel een saaie, eentonige collectie, lijkt wel op die van een of ander kind in een computerspelletje.
De M1 is niet de enige BMW met een middenmotor.
@k-man: Precies. Alle BMW motoren bijvoorbeeld :p
Zo een Ferrari F355 zou ik ooit graag in m’n bezit willen, prachtige auto’s !
@RazorHead:

De aankoop ervan is niets, de runningcosts zijn gigantisch.

De F355 is een stuk mooier dan z’n opvolgers maar die zouden wel allen een stuk goedkoper zijn qua onderhoud.
@Hupke:
Ik weet het :( maar schijnt dat een F355 al pak beter is in onderhoud dan zijn voorganger. Maar dan nog.. Dromen dromen dromen :D
@RazorHead:

Ik ken niemand met een 348 wel met een 328 en een 355. Als de 355 een groot onderhoud nodig heeft (om de x aantal kilometer of om de 2 a 3 jaar) dan moet de hele motor eruit. We spreken over bedragen van meer dan 5000 euro per keer dat die naar de garage moet.

Ik moet langst de andere kant toegeven, de f355 is tot nu toe de laatste ferrari die in mooi vond en die ik zou willen hebben. Dus mss is het al dat geld wel waard om er zo eentje te hebben. Ik wil maar zeggen, als je je voor datzelfde geld een M3 oid. koopt en je gebruikt die wat dan jaag je zulke bedragen er ook wel bijna door.
Een autocollectie van iemand met veel poen zonder smaak onderbrengen in een ‘museum’ (loods) wat ook aan ‘charity’ doet. Zal dat één of andere belastingtruc zijn?
Not one but two F50’s???? One hard top uhh dat is en blijft een F40
Die XJ220S TWR en Cizeta zijn wel bijzonder fijn (en zeldzaam). Erg jammer dat die sultan de V16 heeft vervangen zeg!

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).