Kinderen (12 en 13) rijden 35km in auto en redden moeder

Auteur: , 22 Reacties

In Australië hebben twee jonge koters het leven gered van hun moeder door achter het stuur te kruipen van de auto van hun ouders en hulp te gaan halen. Voor hun vader kwam die hulp helaas te laat.

Holden Ute

De 29-jarige vader van de kinderen was in Weilmoringle, ergens in de middle of nowhere in Australië, een pomp aan het installeren in een waterput. Hij raakte echter bedwelmd door vermoedelijk koolstofmonoxide. Zijn 28-jarige vrouw schoot hem te hulp, maar viel zelf 30 meter naar beneden toen de touwladder brak, aldus het Australische ABC News.

Hun kinderen van 12 en 13 jaar oud, die helaas getuige moesten zijn van het ongeval, stapten in de auto van de ouders en reden 35 kilometer richting de dichtstbijzijnde weg om hulp te gaan halen. Daar hielden ze een automobilist staande die vervolgens de hulpdiensten inschakelden. Hulpdiensten die helaas wel 200 kilometer verderop gestationeerd waren en daarom betrekkelijk laat de plaats van ongeval bereikten. Op tijd om de vrouw levend uit de put te redden, al verkeerde ze in shock en heeft ze een koolstofmonoxidevergiftiging opgelopen. Voor de vader kwam hulp helaas te laat, hij is ter plekke overleden.

Meestal loopt het niet goed af als kinderen achter het stuur plaats nemen, maar gelukkig zijn er uitzonderingen. Deze twee Australische kinderen kunnen we aan dat lijstje jonge helden toevoegen.22 reacties

Shit maat…… RIP de vader…. Veel sterkte aan die familie…..
@elias: Dankje wel Ton
28 en 29 kinderen van 12 en 13. Okeeee……
@dutchdriftking: Haha ik moest even goed je zin lezen. Maar na 5 keer lezen snapte ik wat je bedoelde. Inderdaad best jonge ouders…
@dutchdriftking:

er zijn veel continenten waar dat gebruikelijk is ..
Australie is dan wel de enige waar mensen in staat zijn zelf een waterput te kunnen slaan ..
@lincoln: Nietes. De hele wereld is een soort Nederland, maar dan verder weg.
(Ik ga morgen voor twee weken naar de achterlanden van Calcutta. Een vorige keer werd ik in een dorp daar ontvangen door de dorpsoudste. Neem oudste letterlijk. Hij was rond de 45…)
@mout:

stuur effies wat foto,s naar autoblog met gare meuk ..
hoe gaarder hoe beter ..

have a save trip .. godspeed ..
@lincoln: Thnx. Van een vorige trip tref je vast een paar kiekjes op autojunk. Ik heb er net twee bij gezet. Het duurt vaak ff coor ze door komen.
http://www.autojunk.nl/?username=mout
@dutchdriftking: Ik zat ook al terug te rekenen
@dutchdriftking: nu snap ik waarom die kids al kunnen rijden…. Er wordt van ze verwacht op hun 15e al hun eigen gezinnetje te stichten… 😜
@dutchdriftking: als je al 200km moetbrijden voor hulpdiensten. Hoelang moeten ze dan wel niet rijden voor een paar condooms.
Toch mijn dochter maar eens leren hoe dat ding werkt.
Trieste shit dit…
@norge: Al tijd voor kids dan?
@jrsmoke: ja, maar ik ben dan ook 47 …
tis daar dan ook normaal en gewenst dat je op je 12de kan autorijden ..
althans in Nieuw Zeeland dan ..

en idd louter voor dit soort gevallen ..
@lincoln: de gemiddelde boerenzoon met interesse in het vak rijdt ook in alles met wielen zo weg. Op hun 12e uiteraard. En dat kan dan nog goed sturen ook!
@lekbak:

yep .. die jongens krijgen ook alles aan de praat ..
zelfs op de boerderijen hier (centrum Leiden) 5 km vandaan ..

je spreekt het alleen niet hardop uit ..
krijg je alleen maar verontwaardigde ambtenaren met bijbehorende ellende van ..
Finland idem dito.
Boeren jongetjes die dwarser met een Amazone kunnen dan Volvo ooit voor mogelijk hield !
Wat naar, maar volwassen reactie van die kinderen. Iets zegt me dat ze al dagelijks op het eigen rond reden.

En nog iets, een moeder van 28 met een kind van 13, ze was dus zelf 15 toen ze haar eerste kreeg? (Als het haar eigen kind is natuurlijk)

@erwh:

in het westen zijn mensen pas na hun 40ste volwassen ..
Rutte woont bijv. nog bij zijn moedertje ..
I love myself in Australia. It’s quite normal, especially when you live out west ( if you live on the east coast), to have kids early so you can show them how life works, how to handle the cattle, how to do water runs, how to run the farm etc.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).