Komt deze kakelverse EV je bekend voor?

Auteur: , 36 Reacties

Kan kloppen!

Onder de naam Karma Revero is de Fisker Karma (✝ 2013) nieuw leven ingeblazen. De nieuwe EV wordt gebouwd door het Chinese Wanxiang en zoals je ziet hebben ze het design van Herman Fisker grotendeels gelaten voor wat het is. Onder de kap ligt een geblazen viercilinder van General Motors die goed is voor 260 pk. Wat dat betreft is ten opzichte van de originele Karma weinig veranderd.

Wel is de auto voorzien van een snellere 6,6 kW-lader en nam de accucapaciteit iets toe van 20,4 kWh naar 21,4 kWh. Daarmee moet de Revero ongeveer 80 kilometer volledig elektrisch af kunnen leggen. Ook de zonnepanelen op het dak dragen hun steentje bij. Afhankelijk van het weer zorgt de zon voor ongeveer 2,5 kilometer extra range per dag. Geen schokkend cijfer, maar wel een primeur. Normaal worden zonnepanelen op auto’s gebruikt voor bijvoorbeeld de climate control. Dit is de eerste maal dat ze ook de elektrische range een oppepper kunnen geven.

De grootste verbetering ten opzichte van de originele Fisker Karma betreft het nieuwe infotainment systeem met touch screen. Binnenkort zou het systeem bovendien Apple CarPlay en Android Auto moeten kunnen ondersteunen. Evenals Tesla worden degelijke updates door de lucht geïnstalleerd. De Karma Revero zal in Amerika 130.000 USD gaan kosten, een stevige 27.000 dollar boven de prijs van de originele Fisker Karma.

Wie verliefd is op het uiterlijk van de Karma en behoefte heeft aan een joekel van een verbrandingsmotor onder de kap; geef de mannen achter de VLF Destino even een belletje.36 reacties

Ik vind dit een van de mooiste moderne sedans. Blijft een prachtige wagen. Hopen dat de betrouwbaarheid deze keer in orde is. Heb weinig met hybrids en ev’s maar dit zou ik wel rijden.
Ik heb laatst een karma zien rijden ik vind het mooie auto’s om te zien maar ik miste toch echt een mooi motorgeluid
@rob5nismo: gelukkig is er ook de karma (koets) met V8 verkrijgbaar ;)
@sjaterantekomen: dan hoop.ik die een keer tegen te komen want zonder het mooie uitlaat geluid is de beleving toch anders
En daarmee ga je het dus nooit winnen van Tesla. Kansloze zaak.
@dutchdriftking: Moeten ze per se winnen? Meer diversiteit in het EV-park lijkt me niet verkeerd.
@wpgt: Nee, maar het is absoluut geen concurrentie. Gewoon heel veel geld voor heel weinig waar. Het lijkt wel een Apple.
@dutchdriftking: Haha goed voorbeeld, ongelofelijk hoeveel mensen toch alles van Apple hebben. Mensen zijn niet altijd rationeel. Vrees echter dat er niet zo’n goed marketing/indoctrinatie team achter de karma staat.
@dutchdriftking: waarom zijn er mensen die alles van Apple hebben dan? Ik ben totaal niet merk gevoelig , maar mijn iPhone voldoet aan alles ? Mijn iMac ook!? Het werkt geweldig imo
@timd: Het werkt prima, maar is gewoon te duur, en zit aan allemaal zogenaamde Apple restricties.
@dutchdriftking: juist Tesla geeft mij hét Apple gevoel…
Ik moet eerlijk zeggen dat ik de Fisker Karma nooit écht mooi heb kunnen vinden. Een dik aangeklede Tesla ziet er in mijn ogen mooier uit. Een Fisker was me allemaal net even iets te veel van het goede. Al trok zo’n ding wel de aandacht, je bleef er wel even naar kijken als ‘ie even voorbij kwam..
@viezefreddyw: Toevallig zag ik er gisteren een voor het eerst van dichtbij. Hij ziet er inderdaad wat vreemd uit. Het is een hele lage auto, blijkbaar worden de meeste foto’s van de Karma wat lager gemaakt want dit was mij nooit zo opgevallen. De wielen zien er dan een tikkeltje te groot uit, heel typisch.
@viezefreddyw: ded me erg denken aan die Nova kitcarhttp://farm4.static.flickr.com/3079/2574510359_f04127822a_o.jpg
Ik hoop dat het coolste aan de Karma wel gebleven is… https://youtu.be/ABlWqBB6zPE
Blijft gewoon een hele gave auto.
En ik blijf me er over verbazen dat ik er tegenwoordig nooit meer een zie in en rond Hilversum. Terwijl het er een paar jaar geleden mee volstond. Destijds ook bij Kroymans trouwens, hele garage vol toen de boel daar op de fles ging. Zou me niks verbazen als er ergens nog een loods volstaat met die dingen.
@trustmeiamanengineer: Bij Kroymans kan je nog steeds terecht met je Fisker Karma. In de tijd dat ik er was zag je toch een aantal Fiskers daar staan.
De nieuwe Prius Plug-in gebruikt de zonnepanelen op het dak ook al voor het accupakket, ook tijdens parkeren..
Altijd wel indrukwekkend ding gevonden.
Totdat ik er een aantal keer in heb gereden. Wat een ellende!

En je moet tevens aan iedereen uit gaan leggen dat je niet in de vrouwen- of drugshandel zit
@iJoost: hoezo?
Waarom leg je niks uit?
@ff40: Klein van binnen. Alles rammelt. Zicht rondom is een ramp.

En wat drugsdealer of vrouwenhandelaar-opmerking betreft: dat waren de eerste vragen toen mensen mij uit zagen stappen thuis. Auto was niet van mij, maar van mijn baas..
@ijoost: ben je een vrouw of gewoon heel dope? ;-)
@benzinehoofd: Geen vrouw. Dus heel dope denk ik :)
Beetje slappe hap die cijfes…
Edit: cijfers
Kost toch veel energie om een auto voor te bewegen. Als je op zonnecellen 2,5 kilometer ver komt…
@pomoek: Ook overschatten de meeste mensen wat een zonnepaneel maar opbrengt. Je moet maar eens kijken hoeveel m² er op een gemiddeld huis ligt in vergelijking met deze auto.
Vind het nog steeds een mooie auto. Staat er bij mij in de buurt ook 1
Gisteren nog 1 gezien .
Supermooi ding
Ik rij een zwarte en heb er veel plezier mee.
Probleemloos en hoop dat infocentre van de nieuwe over te zetten is.

@ff40: nothing personal hoor, mijn reply op jouw reply.
`vind ze nog steeds indrukwekkend om te zien….
Geen schoonheid maar het heeft wel iets..
@autoblog: die video van de eerste Rimac die aan een klant zal worden afgeleverd vind ik interessanter dan deze opgewarmde prak. Waarom geen artikel na mijn tip?
@w0o0dy: je weet, smaken verschillen;) maar wellicht doen we er nog wat mee.
Het design vind ik gewoon prachtig. Hoe het rijdt en/of goed is, kan ik niet over oordelen.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).