Koning Mswati koopt 19 Rolls-Rizzy’s voor zijn 14 vrouwen

Auteur: , 38 Reacties

Baller.

Rizzy

Sterke leiders, je hebt ze tegenwoordig steeds minder in de wereld. Vroeger kende de wereld nog een plethora aan mannen overladen met zelf toegekende militaire onderscheidingen, die met harde hand bevolkingen onderdrukten en de grondschatten van hun landen verruilden voor dikke bakken. Tegenwoordig worden dat soort figuren echter met uitsterven bedreigd. Doch een kleine nederzetting biedt weerstand tegen deze onstuitbare voortgang van de tijd. Nee, we hebben het dan niet over Amerika, maar over Swaziland. Tegenwoordig moet je dan trouwens spreken over Eswatini. Dat klinkt als een mix tussen een elektrische vliegenmepper en een peren-ijsje van Ola, maar het is sinds vorig jaar de nieuwe naam van Swaziland. Koning Mswati heeft namelijk besloten dat het tijd is voor een stukje rebranding, je kent het wel.

Ondanks de hippe nieuwe naam is de gang van zaken in het HIV-bolwerk (27,2 procent van de bevolking is besmet) min of meer hetzelfde gebleven. Tenminste, dat blijkt uit de nieuwste aankoop van de koning. Mswati heeft namelijk weer een dikke order geplaatst bij BMW, voor 19 Rolls-Royces en 120 dikke BMW’s. De Rollers zijn primair bedoeld voor de vrouwen van de koning. Sommige bronnen hebben het over veertien stuks, sommige vijftien stuks. Het zijn er in ieder geval meer dan een dozijn. De BMW’s zijn voor trouwe vrienden en familie van de heerser. Nou denk je wellicht ‘wat een ontzettend stereotype klootviool die Mswati’, maar oordeel niet te snel: één van de Britse luxesleeën is namelijk voor de moeder van de koning. Awwww…

Al met al vormen de nieuwe auto’s een kostenpost van tientallen miljoenen. En het is niet alsof de Koning nog geen vervoer had. In zijn vloot heeft hij al diverse Maybachs, alsmede een privéjet waarmee hij kan landen op zijn -jawel- eigen vliegveld. Sommige journalisten spreken dan ook schande van de uitgeefwoede van het staatshoofd. Maar ach…Haters gonna hate? Ondertussen houdt die oude baas er in ieder geval wel een beter wegennet op na dan België.

Image-Credit: hoogst illegale foto van de Rollers via Mzilikazi op Twitter38 reacties

Die koning Mswati moes wat he.
Vooral miljarden ontwikkelingshulp naar toe blijven als EU zijnde. Top bezig. Eén corrupte rioolbuis dat hele continent.
@borrelnoot: *blijven sturen
@borrelnoot: denk dat de EU leiders iets weten wat wij niet weten. Maar valt wel op dat het geld vaak terug vloeit naar de auto industrie van Europa 🤔
@borrelnoot: En ik destijds op de basisschool maar collecteren voor waterputten, nu denk ik dat het bodemlozeputten zijn.
@borrelnoot: Doe eerst even wat opzoekingswerk over het terugvloeien van ontwikkelingsgeld richting EU, en over de voor de EU voordelige handelsakkoorden met Afrika. Corruptie en inhaligheid is van alle tijden en alle plaatsen, in sommige landen is ze gewoon meer zichtbaar / meer laakbaar. Doen alsof dat niet zo is, is een tikje hypocriet.
@bara: amen! Dank je voor je goede reactie. Rest is vooral stemmingmakerij.
@borrelnoot: ik denk dat europa shell etc miljoenen van hem.verdient
Gaat daar ontwikkelingsgeld naar toe? Indien het geval, onverwijld stopzetten. Ook een onderzoek starten of machtshebbers zichzelf ontoelaatbaar verrijken. Maleisische premier had wat miljarden achterover gedrukt, en gestald o.a. in Zwitserland. Dat heeft het land voor een groot deel al teruggestort aan Maleisië. Beter is dat automakers helemaal geen zaken doen met onderdrukkers, zelfverrijkers e.d.
Eswa, doe es Tini Rolls Royce’s!
Stel je voor dat ie 120 keer de aankomende 4 serie heeft pre ordered…! Alle 14 vrouwen zouden weg vluchten bij het aanzien van de grill…
27,2 % van de bevolking heb HIV. Hij heeft 14 vrouwen, waarvan 3-4 dus HIV, en hij dus ook 😂😂
@ghost: juist, nuttige bijdrage
@alfisstii: waarom zo serieus dan op zaterdagavond?
@ghost: wat een zieke reactie
@bluster: suggureer jij nou dat GHOST aids heeft en daarom zieke reacties plaatst???!!!!. Dat vind ik pas een zieke reactie, en racisme, en discriminatie en pedofilie.
@mikje90: ken je de term “sarcasme”? 🦀
@bluster: uhm, jij wel? 🤣
@mikje90: als de reacties ziek zijn, betekent dit niet per definitie dat GHOST zelf ook ziek is. Suggereer jij nou dat Bluster suggereert dat GHOST ‘ziek reacties plaatst?’

Scheelt 1 letter, maar betekent iets anders
@bluster: met de nadruk op “ziek”
@ghost: het is 1 op de 4, prutser.
En je bent ook niet grappig.
@awesome: wat dan? Heb je ook Aids? 😂😂😂😂
@awesome: Je bent je zelf niet als je trek hebt. Neem een Snicker. Aidse!
@awesome: ach meid toch
Die Rolls Royce’s zou hij natuurlijk easy kunnen financieren met al die gratis HIV medicatie die vervolgens aan normale prijzen wordt terugverkocht, snappie ;) Is trouwens echt vaak het geval met medische producten in dat soort landen en die HIV pillen zijn normaal heel erg duur.
In mijn ogen is die figuur volstrekt mislukt als mens, walg van dit soort proleten. Moge z’n onderdanen ‘m met en veren het land uitpleuren. Met achterlating van dat wanstaltige wagenpark, zodat die geveild kunnen worden en de opbrengst ervan naar de bevolking gaat.
40% leeft onder de armoedegrens, en deze leider koopt even 17 RR’s. Zijn er in de laatste 30 jaar wel eens normale Afrikaanse leiders geweest?
@e550: jawel hoor. Niet in Swaziland alleen… De vader en voorganger van deze pik was net zo erg…
@e550: ja hoor. Khaddafi, maar die pastte niet in de Westerse belangen. Moest met dood bekopen en Hillary Clinton genoot nog met gehoon en gelach. Zieke wereld.
@alper: Ahh, de gekke Khaddafi. De grootste dief van de wereld? De baas van een erg arm land was één (of de rijkste) persoon op aarde.
@e550: wel eens van Nelson Mandela gehoord?
@mashell: Nelson was ook 90 miljoen waard bij zijn sterven. Die leider van Costa Rica? Die rondrijdt in een kever. Dat is de enige goede.
@mashell: Mandela de terrorist? :P
De beste man is schaamteloos bezig met geld uitgeven, maar laat zijn bevolking stikken. Dat terwijl Swaziland veel kleiner dan Nederland is! Het gezamenlijke bedrag wat deze auto’s gekost hebben zal dus een flink percentage zijn van het BBP van Swaziland. Hoe immoreel is het dan om werkeloos toe te zien dat 70% van je bevolking onder de armoedegrens leeft. Echt, de lafheid en hebzucht van de Afrikaanse leiders is een belangrijke oorzaak dat het daar nog steeds zo’n penarie is.
Onbegrijpelijk dat wij (Europa en bedrijven indien) dit nog accepteren…

En het “programma” om bijvoorbeeld Mugabe af te zetten om hem uit te kopen in Zimbabwe….peanuts…
Weinig sterke leiders? Er zijn volgens mij meer despoten aan de macht dan de afgelopen 20 jaar bij elkaar!
Dit zie je alleen maar in dat soort landen. Waar bezit nog echt een status geeft. Onder ontwikkelde mensen, gemiddeld ook laag iq. Je hebt er niks aan. Jammer voor de bevolking aldaar
Er zijn ook landen in Europa waar hun ‘leiders’ bakken met geld krijgen. Deze leiders wonen in paleizen die door geld publiek geld worden onderhouden. De leiders krijgen vakantie huizen en boten en ook een vliegtuig, van het land zelf. Een groot gedeelte van de familie wordt zelfs onderhouden van het belasting geld.
Deze leiders hoeven er zelfs niks voor te doen: ze hoeven het land niet aan te sturen.
Of 27% van je land dan HIV heeft; of dat oma en opa’s in het land een dag lang in hun poepluier moeten zitten ‘omdat er te weinig geld is’, maakt dan weinig uit: van 250 mio voor de Oranjes kan je niet de hele ouderen zorgt verbeteren en van 15 mio aan auto’s ga je niet het land HIV-vrij maken.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).