Koning Willem-Alexander downsized naar Volvo V40?

Auteur: , 36 Reacties

Heeft onze Koning na prinsjesdag ingezien dat-ie zelf ook echt rustiger aan moet gaan doen met de centen?

Volvo V40 van Willem Alex?

Daar lijkt het wel op, want op A27 bij afslag de Bilt spotte w211bonestock deze V40 met blauw bloed. Wie er achter het stuur zit is niet te zien, maar dat deze auto tot het Koningshuis behoort wordt door het AA-kenteken wel duidelijk. Zou de Koning zijn Audi A8 te duur vinden en met heimwee terugverlangen naar een Volvo? Of gaan de kinders nu al niet meer mee en is de XC90 van Maxima verruild voor een kleinere Zweed?

Waarschijnlijk niet, de kans is groter dat we te maken hebben met een lakei die nieuwe WC-rollen voor de familie Oranje gaat halen. Wat denk jij?

Check de spot op autojunk.nl.36 reacties

Ik ben helemaal voor bezuinigingen op het koningshuis, hoe meer hoe beter, maar als dit echt de auto van WimLex blijkt te zijn vind ik dat toch een aanfluiting. Een staatshoofd hoort in een indrukwekkende bak vervoerd te worden en zelf eventueel in een sportwagen te rijden.
Hoe keurig een V40 ook is, ik mag toch hopen dat het van een van de bedienden is. Dat mogen we dan weer wel wegbezuinigen, dan rijdt Max maar zelf in haar XC90 naar de Aldi voor WC-rollen.
@mgmgb: Het enorme verschil van inkomen zit hem in de mate van verantwoordelijkheid. Het koningshuis zorgt voor wen goede relatie met andere landen. Dat is gunstig voor de economie. Dat zij meer of minder verdienen, dat merken wij totaal niet. Is complete onzin die hype over hoge inkomens van belangrijke mensen.
@nederland1994:
ja, idd, in duitsland gaat het immers extreem k*t….
@super: Dat heeft ook echt met wel/geen koningshuis te maken zeg, poeh. Wel eens van Siemens gehoord? Daarbij gaat de discussie over het algemeen over bezuinigen op het koninklijk huis, niet over het afschaffen van de monarchie.
@phaeton:
wel eens van logica gehoord?
@super: oke superr, bedankt voor deze irrelevante informatie.
@super: daar hebben ze dan ook een president. In de praktijk vergelijkbaar met onze koning.
@mgmgb: zo veel mogelijk bezuinigen, maar hij moet wel een dikke bak rijden? Hoe wou je dat gaan doen?

Je weet dat het koningshuis meer oplevert dan dat het kost hoop ik? (Denk aan handelsreizen e.d.)
@mgmgb: je spreekt jezelf wel tegen he?!
@mgmgb: Haha clown! You so funny.
@mgmgb: het koningshuis leverde in 2013 het bedrijfleven een kleine 3 miljard aan orders op. Wat is jouw bijdrage?
@Soulmaster:
(en @ de rest)

Ik zeg niet dat het koningshuis financieel niets oplevert, ik vind het alleen een ondemocratisch instituut, en daarom bijzonder verwerpelijk. En wat betreft het wel bezuinigen en toch een dikke bak: als ze toch alleen maar voor de show zijn, zorg dan dat de show goed is maar verspil er verder geen geld, tijd en aandacht aan.
@mgmgb: nogmaals, ze mogen dus geen geld kosten, maar ze moeten wel een dikke bak rijden, hoe wil je dat doen?

Ondemocratisch: ze hebben ook niet veel (niets?) over onze democratie te zeggen. Het hebben van een koningshuis hoort gewoon zo te gaan zoals het bij de onze gaat, als we democratisch een koning(in) konden kiezen dan zou er geen status vanuit gaan, daar komt bij dat de ervaring van een koningshuis van generatie op generatie worden overgebracht. Iets wat erg belangrijk is en wat voor veel rust en harmonie in een koninkrijk zorgt.

Alleen maar mijn kopje thee hoor..
Hier rijden er duizenden met AA in het kenteken..
De Koning of Koningin heeft altijd kenteken AA-1
@Joost1990_2: Nee, Alexander rijdt met AA-86
@trustmeiamanengineer: oow sorry zag je reactie niet.
@Joost1990_2: daarom is het kenteken op zijn audi a8 AA-86 toch?
Re- re- repost!
Er rijdt een hele vloot met AA kentekens rond, het complete wagenpark van het koninklijk huis en de hofhouding. Dus ook busjes, paardetrailer enz. Niks ‘spannends’ dus.
ook Willem kan weleens in een andere auto stappen.Het is net een mens.Max heb ik ook wel vaker in het centrum zien rondrijden in een S60 met inderdaad AA-86.Ze doen maar,van mij mag het hele zwikkie ophoepelen.Die hebben zichzelf een paar honderd jaar geleden ook maar even de baas genoemd.
@sydney: was het niet een S80?
Dit is gewoon een promo wagentje van AA Drink.
Ik denk dat Amalia vast een beetje aan ’s heeren wegen probeert te wennen.
http://www.telegraaf.nl/autovisie/uitgelicht/auto-specials/20793707/__Special__Bernhard__Ferrari__.htmlBernard reed zijn mooie ferrari’s door de jaren heen op AA-13@maarten020: De groene 412 niet dus dan ;)
@jaapiyo: haha ;-)
http://www.telegraaf.nl/autovisie/uitgelicht/auto-specials/20793707/__Special__Bernhard__Ferrari__.html


Poging 2 Bernard reed door de jaren heen zijn mooie Ferraris op
kenteken AA-14
Hier lijkt iemand op weg naar Beatrix, leuk, bij moeders, of oma op bezoek.
Leven het Koningshuis.
Kost maar 1% van wat het opbrengt, een fantastisch resultaat, menig president, zal dit nooit halen en dat gesteggel over de verkiezingskosten en uitslagen, nog maar even niet meegeteld.
Het Koningshuis is overzichtelijk en heel herkenbaar, als staatshoofd, of als supporter van het land.
Bij een president moet je altijd rekening houden, met eigen belangen en eigen motivaties, dat heb je bij het Koningshuis niet, die zijn er altijd van doordrongen, dat zij er zijn voor het volk. De ene Vorst, met minder afstand naar het volk, dan de andere Vorst.
@Orichy: Amen! jij snapt het
@Orichy: Daarnaast is een gemiddelde president aangesteld voor een termijn van 4 jaar. Een koning(in) kan veel beter langere termijn relaties opbouwen. Van mij mogen ze dus rijden in wat ze willen, BPM/BTW zit er toch niet op dus die auto’s kosten toch een stuk minder.

Die verlengde Volvo van Bea was toch geen gezicht meer….
Ach wat boeit het nu.
Zo’n V40 is een deftige bak, er staan geen naakte madamen op ge-airbrushed, zitten geen kindervermoordende spoilers op. Kan je niet moeilijk over gaan doen, wie het dan ook is dat erin rijdt.
Macht erotiseert. Misschien een bijvrouw van Wim-Lex?

http://i727.photobucket.com/albums/ww278/Haagsallerlei/2013/PWA_zpsd59f05f1.jpg
@gash: Ik hoop voor hem dat het z’n tandarts was..
Mooi dat het een V40 is, en geen A3.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).