Te koop: Mercedes 500 SEC met de C van cabrio

Auteur: , 17 Reacties

Voor 30.000 euro kan je natuurlijk een hele leuke middenklasser kopen, maar is een dikke Mercedes S-Klasse cabrio met een fijne achtcilinder niet veel leuker?

Zie hier een Mercedes 500 SEC. De C staat bij dit exemplaar niet voor Coupé maar voor Cabrio. In de jaren 80 was het namelijk nog redelijk eenvoudig een stalen dak weg te knippen en te vervangen door een softtop. Precies wat ook bij deze Benz uit 1985 gebeurde, want origineel is hij nooit leverbaar geweest als cabrio.

Wie er één wil hebben, zou kunnen afreizen naar Californië waar dit exemplaar te koop staat, maar voor zo’n 2.000 euro kan je hem ook gewoon naar Nederland laten verschepen. De advertentie toont een prachtig exemplaar met slechts 60.000 km op teller. De 500 SEC werd alleen in Amerika geleverd en was oorspronkelijk een coupé-versie van de W126 S-Klasse. Onder de kap ligt een V8 die circa 240 pk levert.

Alles ziet er nog op en top uit en ondanks zijn leeftijd is dezelfde luxe aanwezig als je in die 30.000 euro kostende middenklasser krijgt. Elektrische stoelen, climate controle en een kap die met een druk op de knop open en dicht kan. Zoals het een echte Benz betaamd dus. Wel moet je enigszins iets met zwart hebben, want heel kleurrijk is deze 500 SEC niet.

Check vooral even de gallery met een set mooie foto’s!17 reacties

Oefff..wat een sjonniebak..in de miami vice was het leuk geweest maar nu niet meer
Ziet eruit als een bak van €3.000, kost tien keer zo veel…..
Geef er 2500 euro voor.
Laat hem maar lekker daar.
De 500 sec was niet alleen in de VS verkrijgbaar. Volgens mij juist alleen in Europa en Japan. In de jaren 80 werden veel 500’s coupe en sedan naar de VS verscheept via de grijze import. Dit exemplaar lijkt ook uit Europa te komen, gezien de bumpers en koplampen.
@e550:
Klopt, de enige W126’s die uitsluitend in de VS werden geleverd waren de diesels.

Ook zijn er via de officiële kanalen maar weinig 6-cilinders die kant op gegaan.
Alleen de 300SE is vanaf 1986 geleverd daar.
Voor de rest alleen 8-cilinders en dan hoofdzakelijk in de lange sedan of coupe uitvoering.
Fout kan er ook lekker uit zien! Dikke wagen maar heb stiekem nog liever de AMG maar vind deze ook heel erg vet
@henkhupelschoten: ik ben het toch vaak met je eens maar dit keer toch niet, ziet er toch niet uit wat ze met dit juweeltje gedaan hebben! Maaar pal van voren istie toch zoo gruwelijk dik!
Doe mij maar iets leuks uit de stal van Gina classics.
@drugsrunner: maar dan het liefst wel voor een belachelijk hoog bedrag van boven de 100k ;-)
Beetje triestig, zou gewoon voor de SL gegaan zijn. Die is tenminste dakloos ontworpen.
Deftig heur!

Met één druk op de knop het sjieke stoffen dak neerlaten terwijl je met je derrière comfortabel op jep elektrisch verstelbare kan blijven zitten. Om vervolgens niet zo chique uit te moeten stappen om met dertig drukknopen de tonneau cover vast te zetten.
@moveyourmind: op de elektrisch verstelbare stoel moest het zijn. Daarom laat ik formele stukken liever door de blonde typemachine op de zaak schrijven.
Nou, daar hoef ik geen sec. Over na te denken. Wat een gedrocht…
Wat een leuke foto’s van het AB-logo……..
Sexy!
Geweldig te zien dat hij op de tapijtjes staat die je normaal aan de binnenkant zou verwachten.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).