Koop dan! De dikke Bentley van René Froger

Auteur: , 41 Reacties

Jazeker, de topper die eigenhandig de Arena ruim vijfduizend keer (ruwe schatting) uitverkocht reed Britse klasse.

Wie had dat gedacht. De Nederlandse muziekmeester achter nummers als Alles kan een mens gelukkig maken, You’ve got a friend, Just say hello en natuurlijk het onderbelichte Zo Heppie! uit 2009 (een nummer dat erg catchy is, waardoor de meeste mensen waarschijnlijk niet naar de tekst luisteren) blijkt een waar connaisseur op autogebied. We kennen Froger voornamelijk als bestuurder van een witte SL63 AMG IWC Editon, maar hij heeft zowaar iets met goede smaak gereden: een jaren negentig Bentley.

De Brooklands in kwestie is een van de laatste échte Bentleys, van voor de overname door de Volkswagen Group, waarna het merk voornamelijk voetballersauto’s begon te fabriceren. Begin jaren negentig volgde de Brooklands de Mulsanne op, die twaalf jaar in productie bleef. Het was opnieuw een model uit de categorie ‘Boxy Bentley‘, maar wel met guitige ronde koplampen. En natuurlijk de statigheid van een Britse aristocraat (nee, niet deze). Onder de kap de welbekende 6,75 liter V8, met 300 pk, die in deze donkergroene Brooklands 184.598 km heeft afgelegd.

De veilingmeesters van Catawiki verwachten er tussen de €20.500 en €27.000 voor te beuren.

Met dank aan Björn voor de tip!41 reacties

Hij zal denk ik gewoon 184k km’s afgelegd hebben. T’is duur rijden met zo’n ding maar om nou de km stand als euro’s uit te drukken gaat wel erg ver :)
@E34M5Touring: Misschien moet je er elke km weer een muntje ingooien
@Gulli: duur hobbelpaard
@E34M5Touring: K staat gewoon voor 1000 eenheden. Maar word inderdaad gebruikt voor geld.
@autogijs: Weet ik. Maar toen het artikel er net was stond er 184.598 euro ipv km’s. Kon je misschien niet weten maar daarom lijkt de comment een beetje raar ;)
@E34M5Touring: Ah vandaar, mijn oprechte excuses.
Mja..zet er dan even een nieuwe pookknop op voordat je foto’s gaat maken. Deze gerafelde doet afbreuk aan het geheel. En dan ook nog close-ups schieten…
-edit: dank u, is inmiddels gefixt-
@cpp1: ik vind die graffiti op de achtergrond vooral erg artistiek
@cpp1: Nee waarom? Dit geeft tenminste een goed beeld van de staat waarin de auto verkeert. En na 180000km ziet niet alles er meer als nieuw uit, wen er maar aan ;)
@potver7: ieder zijn eigen mening, wen er maar aan ;).

Euro’s afleggen, hoe doe je dat?

Altijd erg begeerlijke wagens dit soort rijdende huiskamers. Dat het van ene topper is geweest zal mij dan worst wezen. Geen idee ook of dat een voor of nadeel is trouwens…
@lekbak: Nou, hij gaat ’s avonds 2 keer uitgebreid in bad, dus zo vies zal ie wel niet zijn. En stinken doet ie ook niet, want voor die moot gebakken vis, liep ie naar de markt.
@gregorius:
vlekken op het leer van ‘een vers kopje thee?’
@gregorius: In mijn herinnering ging ie zelfs drie keer.
184.598 euro. Is dat ver?
@keeper1: oké wauw ik ben gewoon laat met reageren
oeh de ex van Rene Froger, dat kan niet goed zijn voor de prijs.
Verder heerlijke tijdloze auto!
184.598 euro of km afgelegd?
Deze staat volgens mij bij van Schaijk in Leeuwarden. Mijn Arnage had ik daar ook gekocht haha wat een horrorauto’s om te hebben maar fantastisch om te zien.
@nvn1993: veel problemen mee gehad? Die Arnage vind ik nog steeds super
@rovadepo: ja echt een en al ellende. Maar het was wel mooie ellende haha. Maar ik had ook eem exemplaar met veeeeeeeeel km’s dus dat verklaart het een en ander haha
Wat een pauperbak, hetcis meneer Froger niet waardig. Mag de man wel, maar die auto moet echt snel weg ….
@autodrome: ik vice versa
@87sandyd: Ik hou niet van zijn muziek, de man heeft de riemlijn van z’n broeken te vaak nog tot kort onder zijn oksels, maar hij is wel zichzelf gebleven en steekt zijn onzekerheden niet onder stoelen of banken. Ben hem ooit in de Wisseloord studio’s tegengekomen in Hilversum. Hij was de verrassing voor een fan. Ik was daar voor andere zaken, kwam ik hem per ongeluk tegen op de gang, vlak voordat hij de fan zou verrassen. Was hij zijn zinnetjes aan het ‘prevelen/oefenen’ voor de ontmoeting met de fan, vond dat wel aandoenlijk, niks arrogantie, belangeloze actie voor een fan. Die auto past minder in de context, past meer bij een ouwe, vergeelde, bejaarde/stoffige Engelse aristocraat met een sigaar in het gezicht en een stiff upper lip.
@autodrome: Engelse klasse een pauperbak? Ik vind een opel astra met brulpijp meer een pauperbak.
De gevelreclame van Van Schaik uit Leeuwarden is wel heel professioneel weg-gephotoshopped.

Kan iemand mij vertellen waar de schatting van 20.500-27.000 plus veilingkosten op gebaseerd is?
In Leeuwarden heeft ie zeker een half jaar te koop gestaan en daar vroegen ze er € 19.950,00 voor.
@escort77: Ze hopen natuurlijk op een mooie biedingenstrijd… En op geïnteresseerde kopers die voorheen niet wisten dat dit pareltje in Leeuwarden te koop stond. In het noorden zijn gebruikte auto’s nou eenmaal iets goedkoper dan in de Randstad.
@potver7: las ik laatst ook niet dat CataWiki vaker (te) hoge richtprijzen opgeeft
Hij rijd in ieder geval beter als zijn zoon Danny.
@thomasthomas: Nou idd… die zuiperd.
Brooklands, ik heb je lief!
Altijd een gewone jongen gebleven, die Rene Froger. Nooit naast zijn schoenen gaan lopen of zo. Terwijl daar toch alle aanleiding toe is.
Dat interieur; geen auto maar een chique rooksalon, zeer fraai! Het exterieur blijft ook pure klasse, i.t.t. bijv. een moderne Bentley als de Bentayga, wat een proletenbak is dat!
Eco knop voor de airco, wel fijn want bijna 2,5 ton schoon aan de haak!
@pomoek:
Hij is leuk, eerlijk is eerlijk !
Nou, een echte Topper!!!
Jammer dat ik geen cent te makken heb…

Anders zou ik het wel weten.
Lachwekkend, alsof het ook maar iets met de waarde doet door de auto aan te prijzen als ex-rene froger,whahahahahaha
‘You’ve Got A Friend’ is niet van René Froger, maar van Carole King. Staat op ‘Tapestry’, een van de betere albums aller tijden.
Altijd lekker zo’n boxy Bentley!

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).