Gespot: Is dit de Aston Martin V12 Vantage S GT4?

Auteur: , 12 Reacties

De bruutste Aston Martin ooit: zo omschrijft de Britse autofabrikant zijn V12 Vantage S. Maar het blijkt nog bruter te kunnen, want lijkt dit niet verdacht veel op een GT4-versie?

Aston Martin V12 Vantage S

Wie op zoek is naar een Spartaanse Aston Martin, komt al snel uit bij een Vantage. Dichterbij een racewagen komen de straatbolides uit Gaydon niet. De V12 Vantage S was er al in verschillende extra soorten en maten, zoals de Roadster, de GT3-raceversie en de speciale Zagato.

Daar kunnen we binnenkort waarschijnlijk een GT4-variant aan toevoegen, want dit maagdelijk witte monster werd al verschillende keren gespot rondom de Nürburgring. Kijken we naar de voorgaande GT4’s van Aston Martin, dan kunnen we alvast voorzichtig concluderen dat dit nieuwe model gebruik maakt van hetzelfde blok als de V12 Vantage S: een 6.0-liter V12 met 573 pk.

De V12 Vantage S GT4 zal daarnaast dezelfde behandeling krijgen als andere racebolides: een rolkooi, nieuwe body, gestript interieur en een nieuw onderstel. Dat scheelde bij het vorige model al gauw zo’n 300 kilogram, wat het gewicht in dit geval op een kleine 1400 kilo zou brengen. De gespotte bolide is voorzien van een kenteken, dus wie weet wordt-ie nog straatlegaal ook.

Bekijk de foto’s van deze dikke Aston Martin op Autojunk.nl.12 reacties

Machtig geluid! In de basis was het misschien slechts een dubbele Mondeo V6, maar Astons V12 blijft een heerlijk blok!
@martijn1993: het mondeo-blokkie met 220 pk was al een fijn blok, dus met 2 van die blokken kon t ook alleen maar beter worden.
‘T is net alsof ik naar de Le Mans auto kijk zo. Stoer ding!
Is geen GT4, ten eerste dient een GT4 een stock body te hebben en is het aantal cilinders beperkt tot 8. Wat we hier zien is de GT3 met een kleinere achtervleugel.
En toch krijg ik altijd een dubbel gevoel bij dit soort auto’s.

Aan de ene kant zijn ze supervet. Aan de andere kant, moet je een chique GT als deze dit aan doen? Als je snel wil gaan kan je dan niet beter een 458 halen (of een 458 als basis gebruiken)? Die is zo goed als even zwaar en heeft 3pk minder.
@reistje:
De SRO ( de organisator van de GT3 en 4) test voorafgaande aan het seizoen alle beschikbare merken en types. De auto’s worden vervolgens gelijkgetrokken door aanpassingen aan het vermogen, gewicht en/of de rijhoogte.
Gezien het succes van de vele kampioenschappen die volgens dit reglement rijden (Blancpain, Brits GT, ADAC GT) doen ze dat dus al jaren goed.
Altijd mooie races met veel verschillende auto’s.
@reistje: LOL, sinds wanneer is een V12 Vantage S een “chique GT” ???
Volgens mij heb je je Astons niet helemaal op een rijtje :-)
De vantage n24 was een rampenbak, hoop dat deze beter is.
Was een bruut ding! Geluid was fenomenaal, echt een droom op tegen te komen dit!
Zooo, die klinkt rauw. Heerlijk!
Klinkt zo lekker bruut net als Maserati’s.Als ze mij erin zetten mogen ze de deuren dichtlassen,haha.Uitstappen wil je toch niet meer als je er 1 maal inzit.
Een aantal weken geleden heb ik een fotoshoot gedaan met deze auto. Dit was op dezelfde dag als van het filmpje. Op dat moment zat hij nog onder de Ohlins stickers en stond hij bij de Ohlins tent als promotie. De eigenaar gaf aan dat hij deze Aston Martin V12 Vantage standaard had gekocht en deze vervolgens volledig had aangepast. Hij is voorzien van een GT4 bodykit en ook het halve interieur is eruit gehaald om hem te voorzien van een rolkooi en kuipstoelen. Het dashboard is nog wel helemaal in tact en dat geeft toch enig gevoel van klasse in deze race auto. Motorisch hebben ze hem ook iets aangepast naar 600pk. Laat het duidelijk zijn dat dit een eigen project is wat los staat van AM.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).