Koop de Audi Cabriolet van Prinses Diana

Auteur: , 31 Reacties

Exclusief prinsjes.

Links, rechts, hoe zat het ook alweer?

Deze perfect onderhouden 2,3-liter Audi Cabriolet (B4) was de familieauto van Prinses Diana. Meerdere keren werd zij met haar twee belhamels, William en Harry, op de achterbank gefotografeerd. Hier is je kans om een stukje geschiedenis van deze prachtige dame te bezitten, want de auto wordt 29 juni door COYS in Blenheim Palace geveild.

De richtprijs ligt tussen de 20.000 en 25.000 pond (ongeveer 23.700 tot 29.600 euro), maar Managing Director Chris Routledge heeft eigenlijk geen idee wat de Audi op zal brengen. Voordat het nieuws officieel naar buiten was gebracht, werd er vanover de hele wereld al gevraagd naar de auto. Vooral Amerikanen hebben interesse. Met 33.800 kilometer op de teller, altijd binnen gestaan en van een lief dametje geweest, is het vast geen verkeerde koop.

Tot de veiling staat de auto tentoongesteld in het Londense Grange St. Paul’s Hotel, vlakbij de beroemde St. Paul kathedraal die een belangrijke rol speelt in het leven van het Britse koningshuis. Een beetje bitter, aangezien Diana niet echt gelukkig was tussen de royals. Bezoekers van het hotel kunnen een verzegeld bod voor de auto achterlaten. Onder hen wordt een winnaar gekozen die op Blenheim in de auto rondgereden zal worden en een lunch aangeboden krijgt voordat de veiling begint.

Update 08-05 – Naam gewijzigd van “Audi Quattro Cabrio” in “Audi Cabriolet”. Ook bedraagt de motorinhoud 2,3 liter (2.309 cc) in plaats van 2,5 liter.

Als nieuw.31 reacties

De Opel Ampera-e is duizenden euro's goedkoper geworden. Kijk hier voor meer info!
Kopen,verlagen,flinke jetsers eronder,DTM spoiler achterop en diefjuzer natuurlijk,broodrooster grote uitlaatjes van Halfords erop en lekker door Londen gaan raggen.
@norge: met een petje op natuurlijk!
@koenh: Tuurlijk ;)
@norge: En natuurlijk niet de 1000 watt soundsystem vergeten.
@norge: Lexus achterlampen en led koplampen *check!*
-edit: dank u, is inmiddels gefixt-
-edit: dank u, is inmiddels gefixt-
Wat waren Audi’s toch (redelijk) mooi voor het single frame grille tijdperk.
Wat is er Quattro aan deze Audi Cabriolet?
@mattr: dat ie vierwielaandrijving heeft
@sirmustang: begin nu zelf ook te twijfelen of dit een quattro is. Kan iig niks vinden over een vierwiel aangedreven versie van dit model Audi.
@sirmustang:

Inderdaad. De enige 4WD varianten waren de S2 en de RS2.
En geen van die modellen is een Cabriolet.
@carmasterr: de gewone coupe was optioneel met quattro te bestellen.
@sirmustang: op hun site staat ie niet.
Dit model is inderdaad nooit met Quattro of een 2.4 motor geleverd. Allen zijn voorwiel aangedreven en mogelijke motoren zijn een 2.3 vijfcilinder of een 2.5 V6 i.p.v. een 2.4.
@tomvanbergen: Als @maru het zegt dan is het zo…..
@norge: Blijkbaar kan Maru heel goed voor de gek gehouden worden. :)
@tomvanbergen:

Die V6 is een 2.6. Detail.
Latere modellen hadden een 2.8.
@carmasterr: Ook zo’n detail: Audi introduceerde de 2.8 een jaar eerder dan de 2.6
@tomvanbergen: 2.6 V6. Als we dan toch aan het corrigeren zijn. Motor heeft nog doorgelopen in de eerste serie A4.
timmyaudifreak
Dit zal mijn eerste auto worden!! Nouja niet deze maar gewoon een 80 cabrio schitterende wagen!
Zijn inderdaad nooit Quattro gemaakt. Rij er zelf momenteel een 2.8 handgeschakeld. Auto’s waarmee je met dit weer enorm kan genieten!
@audiworker: hier regende het gisteren :-)
@ropbp: haha, maar in de ochtend gelukkig niet! ;-)
Wat is dit in originele toestand toch een ontzettend mooie cabrio, zo maken ze ze niet meer.
Zoals in de heading omschreven is het een Audi Cabriolet.

Audi 80 Cabriolet bestaat niet, staat zo ook niet omschreven in de lijsten bij Audi maar in de volksmond wel zo genoemd vanwege de gelijkenis. Eigenlijk is dan de vergelijking met de Audi 90 meer op z’n plaats.

Niet iedereen verkl**t zijn Audi Cabriolet met teveel tierelantijn en andere tupperware. Originele Audi Cabriolets, met de onder kenners bekende Bolero velgen, zijn zeldzaam.

Ik ben zelf in het bezit geweest van een Audi Cabriolet 2.6 V6 in Akoya uitvoering. Thans heb ik als 2de auto een Audi Cabriolet Tdi, gechipt en voorzien van OEM extra’s die niet opvallen maar de cabrio wel exclusief maken. Erg fijn om mee op vakantie te gaan.
@Rudeboy01: En als jullie echt alles willen weten m.b.t. motorisering e.d. volg dan even deze link: http://www.audiforum.nl/forum/aankoopadviezen/7549-80-90-86-95-coupe-88-96-cabriolet-92-98-a.html
Mooi bootje!
Natuurlijk is de audi 80 cabriolet 2.6 in een S2 uitvoering.
Ik rijdt er namelijk zelf 1.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).