Koop de BMW 3.0 CSL ‘Batmobile’ van een komiek

Auteur: , 22 Reacties

Het is geen grap.

Wie niet bekend is met Adam Carolla is in voor een prettige verrassing. De beste man is o.a. acteur, komiek, auteur en vermaakt zijn grote schare fans al jarenlang met zijn eigen podcast. Al dit harde werk heeft hem geen windeieren gelegd; Carolla heeft een klein vermogen opgebouwd. De Amerikaan doet ermee wat wijzelf waarschijnlijk allemaal zouden doen als we in zijn schoenen stonden: hij geeft het uit aan zeldzame en spectaculaire auto’s.

Qua grootte valt de collectie van Adam volledig in het niet bij die van zijn goede vriend Jay Leno. Dat maakt niet zo uit, want wij hij tekortkomt in omvang, maakt hij goed in exclusiviteit. Zo heeft hij niet een, maar twéé Lamborghini Miura’s, de Le-Mans winnende Porsche 935 van Paul Newman, een hele reeks speciale raceauto’s van Datsun en de allereerste productie Lamborghini ooit: de 350GT uit 1966. Oh, en natuurlijk die BMW 3.0 CSL uit ’72, maar die doet hij nu weg.

Voor diegenen die een buitengewoon goed geheugen hebben zal dit misschien enigszins opmerkelijk zijn. De laatste keer dat we Adam hier bespraken stond de Batmobile nog op zijn verlanglijstje. Vlak nadat ons artikel verscheen, wist hij er een te vinden, waarna hij hem vrijwel direct aankocht.

De BMW 3.0 CSL staat momenteel te koop bij Classic Driver, die ons eveneens een stukje geschiedenis meegeven. De CSL begon zijn leven als een straatlegaal exemplaar, maar werd aan het begin van de jaren ’70 al vrij snel opgebouwd tot raceauto. De auto begon in 1974 aan een dertig jaar lange carrière in de autosport, waarbij verschillende overwinningen werden behaald. Olympisch zwemkampioen en acteur Cuffy Crabbe, destijds de eigenaar, specificeerde hem later nog zo dat hij mee mocht doen aan Group 2 races. Daarnaast kreeg de zes-in-lijnmotor van de 3.0 CSL nog een flinke update, al wordt niet vermeld wat deze precies inhield.

Classic Driver heeft tot op heden nog niet de moeite genomen om een richtprijs op te stellen. Om eerlijk te zijn hebben we die niet per se nodig. De verkoper zal ongetwijfeld een enorme zak met geld willen zien, alvorens hij hem je meegeeft. Denk aan enkele tonnen, zo niet meer.22 reacties

Is toch een M3 / M5 motor?
@turbotoll: die waren er nog lang niet, maar is misschien wel de basis geweest?
@turbotoll: idd motor uit een Amerikaanse e28 M5 of e24 M6, die is er dus later in gekomen :), niet dat het erg is
Adam Carolla; ik maak slechte grappen, maar deze man heeft er een kunst van gemaakt.
@noosaheads: Kwestie van smaak. Aan de andere kant, het levert overduidelijk wel iets op! :)
@ikschrijfookoverautos: Misschien moet ik er dus toch iets mee doen..
Had bij het lezen van zijn naam eigenlijk een kleine Toyota verwacht. ;-p
Geweldige auto. Typisch zo’n ding waarmee je gewoon een rondje wilt rijden over Spa. Ik krijg gelijk zo’n beeld in mijn hoofd hoe dat zou zijn.
@viezefreddyw: Typisch zo’n ding waarmee je naar de Hema in de Kinkerstraat gaat om een Hot Dog te gaan halen en om daarna linea recta naar huis te gaan om lekker op de bank te gaan liggen.Maar dat zal wel aan mij liggen.
@noosaheads: Dat gaat lastig worden zo zonder kenteken..
@noosaheads: Kinkerstraat is toch het domein van de e60?
@toniominestrone: Nee man,dat is maar een stukkie verderop.Mercatorplein, Jan Evertsenstraat .Die kant op.Je weet zelf; van opsporing verzocht.
@noosaheads: Ben je nu serieus?
Tsja, dit is beyond porn
Het is maar wat je @lekkaah: vindt
Leuk speelgoed voor trackdays
Gaaf ding! Jammer dat de originele motor er niet meer in zit, maar één s38 motor (usa e28 M5 en e24 M6) maar dat geeft niet zoveel want die motor is gebaseerd op de m49 racemotor waar BMW in hoogtijdagen van de batmobiles mee racete , maar een s38 is wss een stuk goedkoper om mee te rijden. Wel beetje jammer dat ze hem niet rechtop gezet hebben wat BMW zelf wel deed.
Wat een geweldige auto! Dit staat erg hoog in m’n favorieten lijstje. Het liefst dan nog in het wit omdat dan de striping beter uitkomt. Maar hier zou ik ook alle vrede mee hebben. Prachtig circuit opzoeken en genieten!
Paul newman was tweede op Le Mans in 1979, achter de drugs dealende broertjes Bill en Don Whittington.
Één van de dikste BMW’s die er is, vind ik. Door dit model en de latere E24 heeft BMW mijn hart gestolen. BMW staat voor een dikke sportcoupé met heerlijke motor (6IL) voorin en dito wegligging, vind ik.
Dit verkoop je toch niet?
Al googlend naar een manier om Adam Carolla te bereiken zie ik ineens dit postje staan . Heel oud weliswaar maar de reden dat ik hem wil bereiken os dat ik een van zijn oude auto’s in mijn verzameling heb en op zoek ben naar de onderhouds geschiedenis. En zo is het cirkeltje weer rond…

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).