Wie zijn Lewis Hamilton’s gevaarlijkste rivalen?

Auteur: , 19 Reacties

MAX! MAX! MAX!

Wie zijn Lewis Hamilton's grootste rivalen?

De titel mag misschien een vraag zijn, zelf antwoord hoef je niet te geven. Althans, dat mag wel, maar nodig is het niet. Lewis heeft recentelijk namelijk een boekje open gedaan tegenover het blad Motor Sport, waarin hij zijn blik werpt op de huidige stand van zaken binnen de Formule 1. Als de puzzelstukjes op de juiste plaats vallen, wordt 2018 volgens hem het meest interessante seizoen dat de koningsklasse in tijden heeft gezien.

Na vier jaar van uiterst dominant gedrag uit het land der bratwursten, heeft Lewis goede reden om te geloven dat het dit jaar allemaal niet zo eenvoudig zal zijn. In dat opzicht was vorig jaar al een voorbode voor de concurrentie-angst die Mercedes aan het ontwikkelen is. Waar Red Bull in 2016 sterk uit de bus kwam, was het afgelopen seizoen Ferrari die het de Duitsers knap lastig maakte. Nu McLaren haar gedoemde huwelijk met Honda eindelijk adieu heeft gezegd en voortaan kan rekenen op Frans vuur, heeft Hamilton alvast een lijstje opgesteld met de drie coureurs waarvoor hij in 2018 nog eens extra in zijn spiegels zal kijken. En verrassing! Ze zitten alle drie in één van die teams.

De eerste twee coureurs die Hamilton in het oog zal houden zijn Sebastian Vettel en, jawel, Max Verstappen. Echter niet om dezelfde redenen. Voor wat betreft Max is het vooral het onvoorspelbare en de mate waarin hij bereid is om risico’s te nemen. Sebastian, daarentegen, zal hij meer de ruimte moeten gunnen. Een slimme zet, gezien de twee meer dan eens tot een handgemeen kwamen.

Max’s racecraft is very impressive – he’s doing wonderful things and is going to grow so much. […] Sebastian from this year, I could say I need to give him more space. Not in a negative way. Max takes a lot of risks – also you have to give him more space. It won’t be a problem – it’ll just be freaking tough. What a contest. Even I’d pay to see that!

Tenslotte is er Fernando Alonso, waarvoor Hamilton het meest lijkt te vrezen. Dit is op zich niet zo vreemd als je even terugdenkt naar Lewis’ debuutjaar. In zijn eerste volledige seizoen werd de Brit keihard getreiterd door een over-geïrriteerde Alonso, wat ongetwijfeld een bittere nasmaak heeft achtergelaten. Lewis heeft in de loop der jaren echter enorm veel respect voor zijn collega gekregen.

“Fernando is the toughest there is, you need the utmost respect for him and really have to play your cards right. You can race physically closer with him it would seem. His racecraft is mighty.”

Persoonlijk hoop ik, nee, bid ik iedere avond tot de racegoden dat we dit jaar weer een seizoen krijgen waarbij het kampioenschap pas in de laatste wedstrijd beslist wordt. Denk aan het spektakel van 2008 tussen Lewis en Felipe, of de spannende afsluiter in 2010, toen Webber, Vettel, Alonso en Hamilton ieder kans maakten op de titel. Dat zou me toch eens een partij mooi zijn.19 reacties

Ondernemers hebben nooit autopech toch. of wel!?.
Het seizoen moet nog beginnen en ben nu die Maxmania al zat!
@toniominestrone: Het is toch geweldig dat we eindelijk een Nederlander in de F1 hebben die bij de absolute top hoort? Ik ben het met je eens dat er enorm veel over Max wordt geschreven, maar hij is dan ook wel een erg bijzondere en ontzettend talentvolle coureur. Ik geniet er met volle teugen van.
@autoriteit: begrijp mij niet verkeerd, ik ook een groot fan van Max, alleen word ik moe van die berichten dat ik denk” wat ben ik hier wijzer van geworden? “.
-edit: nutteloze bijdrage-
@mikje90: Je hebt maar veel moeite met Limburg he? Waar kom je zelf eigenlijk vandaan?
@berlinetta:
Stront-on-Trent of Shithole-upon-Arse denk ik zo.
@desjonnies: wat dacht je van Almere?
@str8six: dat is hetzelfde toch?
Of de race in brazilië waar bottas vettel aantikte en toen een flinke inhaalrace voor de boeg had
Linke soep allemaal ja.
Zullen we eerst de wintertests, of beter nog, de eerste race even afwachten?
Op coureur-niveau kan ik het wel volgen (al mis ik Ricciardo in het geheel een beetje), maar de auto is ook nog een onderdeel van het geheel….
En weer een artikel gelinkt aan max… Dacht eindelijk eens wat leuks over de formule 1 dat niet max gerelateerd was, maar had beter moeten weten toen ik de foto zag.. Het is echt te belachelijk aan het worden.
Wat een gezeik hier. Max is toch gewoon een van z’n grote rivalen samen met Vettel? Zou hetzelfde zijn als we de VVD niet meer zouden noemen omdat Mark Rutte zo vaak in het nieuws is.
Het feit dat hij Ricciardo niet noemt en Max wel zegt al genoeg hoe de verhoudingen echt liggen in de paddock en in de RBR stal. Hamilton heeft Ricciardo al op z’n plek gezet toen Ricciardo stelde dat hij graag met Hamilton in één team zou willen zitten. Ricciardo zou zich eerst druk moeten maken over Max aldus Hamilton.

Ik hoop alleen maar dat deze snubs niet te veel de ego van Ricciardo in de weg gaan zitten anders krijg je een Webber of Rosberg situatie waarbij goede coureurs denken dat ze bij de top horen en zitten terwijl dit in realiteit niet zo is. Komt de frustratie alleen maar meer en meer boven drijven.
Toch jammer, we hopen natuurlijk op strijd tussen deze topcoureurs (waar Ricciardo ook bijhoort!) maar Bottas zal nooit in dat rijtje terecht komen. Perfecte 2e coureur voor Ham, dat dan weer wel…
Alonso, die mag van mij die titel winnen.
Zou toch leuk zijn dat max een keer meedoet met of kampioenschap of in ieder geval to 4 ipv p6
Laten we eerst maar de eerste kwalificatie in Australië afwachten.
Mercedes komt met een compleet nieuwe motor die in staat wordt geacht om in race-trim heel dicht tegen de Kwali-Mode aan zitten.
Als dat heel blijft wordt het gewoon weer een Mercedes jaar.
Red Bull en McLaren zijn compleet afhankelijk van Renault, als die geen goede motor levert kan je het gelijk vergeten.
En hoe Ferrari er voor staat is gewoon afwachten.
Een mooi antwoord voor de sport om zoveel mogelijk verschillende teams te noemen. Ik persoonlijk denk dat hij het meeste te vrezen zal hebben van Vettel en Bottas. Voor Max moet hij gewoon oppassen om niet van de baan te gaan.

Max wordt wereldkampioen wanneer hij overstapt naar Mercedes….

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).