Kan een pickup teveel luxe aanbieden?

Auteur: , 33 Reacties

Of het nu wel of niet kan, Dodge probeert het in ieder geval.

De nieuwe Dodge Ram is nog niet eens een maand geleden onthuld, of Dodge introduceert alweer een speciaaltje. De volledig nieuwe Ram 1500 Laramie Longhorn zit tot de nok vol met luxe opties. Zoveel zelfs, dat je je af kunt vragen waarvoor in hemelsnaam dit alles goed kan zijn.

De Laramie Longhorn-uitvoering van de Ram onderscheidt zich direct door verschillende aanpassingen aan de buitenzijde door te voeren. Waar de Dodge Ram voor de leken ‘goedkoop’ materiaal gebruikt, kiest de Laramie Longhorn voor een unieke grille, geheel eigen wielen en LED-lampen voor zowel de kop als zijn achterste.

Dodge spreekt nog niet over exacte specificaties, wat ons doet geloven dat ook deze Ram aangedreven zal worden door een 3,6-liter V6, of een 5,7-liter HEMI V8. De Ram heeft standaard een achttraps automaat. Vierwielaandrijving vind je op de optielijst. Prijzen zijn eveneens nog onbekend.

De binnenzijde is waar het pas écht gezellig wordt. Hier lijkt de speciale Ram namelijk enige vorm van hoogmoedswaanzin te hebben. In eerste instantie betekent dit dat de Ram zo uitvoerig mogelijk gebruik heeft gemaakt van hoogwaardig leer. Van de deurpanelen tot het dashboard, het zit er allemaal op. Dodge deinst er overigens niet voor terug om nog een paar extra stappen te zetten. Zo zijn de stoelen, middenconsole en het instrumentenpaneel gewikkeld in alligatorleer. PETA, kom er maar in!

Begrijp me niet verkeerd, ik houd van pickups. Sterker nog, ik heb er zelfs een gedeelte van mijn jeugd (bedankt papa) in doorgebracht. In mijn ogen gaat alleen de essentie van de pickup een beetje verloren, als de auto met allerlei luxe troep wordt volgeworpen. Dat is best zonde. Aan de andere kant, er zal ongetwijfeld een markt voor zijn, dus wie ben ik om erover te zeuren.33 reacties

Mensen kopen ze nou eenmaal ook om gewoon als personenvervoer te gebruiken, bijv. ipv een sedan/suv. Dus er komt steeds meer vraag naar meer luxe. GMC heeft er z’n speerpunt van gemaakt. Die hele Denali serie is altijd full options. Zit je ook zo aan de 60/75k afhankelijk van de motor. Terwijl je een basic F150 vanaf 23k oppikt.
Ik vind de vorige model veel mooier imo, maar ik moet er aan wennen denk ik net als de andere auto’s die zijn uit gekomen.


Off topic: AB niks meegekregen van de nieuwe update 1.11 van GT Sport?:)
GENIALE UPDATE! Meer auto’s, Monza erbij en extra uitdagingen in de campaign. Ik weet wat ik maandag ga doen :)
@r32turbo: Thanks for the update, ik start hem gelijk weer op
Veel beter , het vorige model longhorn had allemaal tribel patronen in het leder.
Een pickup is voor buizentrekkers en pijpensnijders.Een airco is al genoeg.
@noosaheads: in ons kneuterige landje wel ja.

In de US ligt dat net even anders.. ;-)
@olivier420: In Down Under misschien nog wel meer.
Trump maar dan op 4 wielen!!
@rhellema: Ik denk het niet, want dan had de snelheidsmeter 80 mph aangewezen terwijl je 50 mph rijdt, was het opgegeven laadvermogen 2 keer hoger dan de laadbak feitelijk aankan en is de auto ‘made in Amerika’ waarbij elk afzonderlijk onderdeel uit China blijkt te zijn geïmporteerd.
@rrrobert: FAKE NEWS!!!!
@RRRobert: vergeet het head-up display met Fox News niet..
@lebeaunl: Breitbart toch zeker?
Zou niet weten waarom een pick-up te veel luxe zou kunnen hebben. Als je ervoor wilt betalen heb je veel luxe. Ben je die buizenleggen dan koop je het instapmodel waar net airco op zit.
Op zich vind ik het idee van een super de luxe pickup wel mooi maar de uitvoering hiervan met stukjes hout, stukjes chroom en stukjes alligatorleer niet zo geslaagd. Het geheel wordt zo een beetje kitcherig terwijl het eigenlijk stijlvol zou moeten zijn.
Altijd al een zwak gehad voor pickups. En dit is eigenlijk best een goede spec. Zet hem maar voor de deur!
Mijn ervaring is dat deze dingen meestal niet goed verouderen. Loskomende knoppen en dashboards, verkleuren en snel slijten van stof en leer. Het kan er nu misschien wel duur/mooi/kitsch uitzien. Ik zou het eens 3jaar/ 80.000km later willen zien.
Tsja, RangeRovers zijn van origine ook over-the-top terreinwagens, dus dit is eigenlijk een logische stap. Overbodig, maar logisch.
Mooiste vind ik de spiegels die electrisch uitgeschoven kunnen worden indien trailer / caravan wordt aangekoppeld.
Lekker in de usa houden dit hok. Dit soort lompe amerikanen horen hier niet thuis.
Al draagt een aap een gouden ring, het is en blijft een lelijk ding.
@ghengiskhan: is het alweer 1984?
@noosaheads: ja. Hoezo?
@ghengiskhan: Nou…toen kwam de aap uit de mouw ;)
@ghengiskhan: geef ze liever een gouden ring dan in plaats van uitlaatgassen in te ademen
Lijkt me een heerlijke wagen om te rijden… ben ik de enige die zich druk maakt over waar je zo’n bak moet parkeren?
In een tijd waarin Porsches verre van op sport georiënteerd, spartaans speelgoed zijn, snap ik de keuze hier ook wel.

Werkpaarden hebben ze ook nog altijd in het gamma.
In de verenigde staten zijn pick up’s de meest verkochte auto’s. De 2017/2018 Ram 1500 is er vanaf MSRP* STARTING AT $26,495. Het nieuwe model zal ongeveer 3.000 $ duurder zijn. Dat is dezelfde prijsverhoging als bij de nieuwe Wrangler. In NL kunnen we hier alleen maar dromen. Heel veel auto voor weinig.


SU
Wat een slap geleuter. Ik ben gek op mijn laramie. Jammer dat ie niet nog luxer is.
Wat is het nou AB ? Eerst zeggen jullie jaren dat US interieurs goedkoop zijn en van plastic dan doen ze het ( de laatste 5 jaar zijn ze al top trouwens Harley Davidson/King Ranch enz ) eens wat is het opeens volgooien met ” troep” Ik heb troep nooit gehoord bij de laatste duitse review als het over dik leer en mooie materialen gaat, al is het je smaak niet.
@RobUSA: Ik denk dat de redacteur ook gruwelt van een G63 bijvoorbeeld.
@robusa: Ik denk als die stoelen met alligator leer in het Porsche exclusive programma hadden gezeten voor 20.000 hadden ze geroepen ohhh wat mooiiiii.
Het ding heeft warempel lippen!

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).