Koop de enige zwarte Maserati MC12 ter wereld

Auteur: , 40 Reacties

Van Maserati's Enzo-tweelingbroer, de MC12, werden niet meer dan 50 exemplaren gemaakt. De overlevering wil dat hiervan het meerendeel blauw-wit is, en eentje zwart. Deze Testa Negra staat nu te koop.

We zagen het Italiaanse meesterwerkje al in menig livery aan ons voorbijtrekken: Gulf, Wit, oranje, en inderdaad blauw.

Maserati MC12 interieur

Het exemplaar dat Ferrari of Newport Beach in de verkoop doet heeft slechts 2.000 km gereden sinds hij de fabriek als enige zwarte (non-Corsa) MC12 verliet.

Mocht je willen weten wat de vraagprijs van de mooie longtail met zijn centerlocks (links rood, rechts blauw) is, waag er even een belletje aan, eerst naar je accountant, en dan naar de dealer. ‘Dibs op het blauwe leer in het interieur!’ roept ene W. Karssen hier op de achtergrond. (via Carscoops)40 reacties

Waarom de Opel Vivaro de ideale bus voor jou is, bekijk het hier!.
Met ventilatoren uit een ford focus( vast nog wel meer auto’s maar zou niet weten welke) Haha
@mrrallycross: in ieder geval niet in de focus. Maak er maar een fiat panda van.
@mrrallycross: mijn Alfa Romeo 146 heeft ze ook!;)
@mrrallycross: ventilatoren… Serieus?
@towi1989: er zijn 2 mensen die het begrijpen dus blijkbaar is t een duidelijke naam. Hoe wilt u dat ik het noem dan, roostertjes voor de airco, luchtschacht?
Enig ..
Wat een aso, parkeren op een ferrari parkeerplaats, hoe durft ie
Een ware traktatie voor het netvlies.
@ridder te voet: Grapje zeker?
@cargeeksnl: mooiste auto ooit gemaakt. In mijn ogen dan. Waar vind je nou nog zo’n compromisloos design? Die lange lage neus, de gigantische spoiler en de bijna hilarisch kleine cockpit voor de bestuurder, prachtig!
@lambo4all: vanuit een mechanisch/technisch perspectief ben ik het totaal met je eens. Maar esthetisch… dat ding ziet er echt niet uit.
Het zou zeker niet mijn eerste keuze zijn. Maar als je op zoek bent naar je 80ste speeltje en je hebt de knikkers, waarom niet. 2000km in 9-10j, krijg ik altijd een beetje een ‘sneu geld’ gevoel van. Ik zou iets kopen waar ik meer plezier uit haal.
@E34M5Touring: 200 km per jaar? Dat slaat nergens op inderdaad! Met zo’n auto zou ik toch op z’n minst een keertje naar Spa, Nurburgring, Hockenheim en Le Mans rijden per jaar. Dat zijn ritjes van 160, 280, 440 en 560 kilometer enkele reis vanaf Antwerpen… Dus hoe je aan slechts 200 km per jaar komt? Niet goed bezig!!!
@Vincegail: Ik denk dat ie 2x per jaar, per trailer, naar een Italia Event wordt gebracht. Daar een paar promo rondjes draait en weer terug op de trailer naar huis gaat. Misschien nog een keer een cars and coffee (beetje revven op de parkeerplaats) en dat zal het wel zijn. Snap ik niet. Juist zulk spul moet rijden. Wat je zelf aangeeft. Lekker een paar race events af. Af en toe een mooie rit voor charity. En op zondag gewoon een lekker stukje boenderen. Daarom komt zoiets er niet snel in bij mij, mocht ik de loterij winnen. Dit of een Enzo zou elke keer de Enzo zijn. Net zo snel en precies dat beetje praktischer. Dan gebruik je hem ook vaker.
Vreemd zo zonder de glaasjes voor de koplampen, ik vind de originele wit-blauwe toch nog het mooist.
@Captain: Dat viel mij ook meteen op. Maar toen ik ging googlen op de traditionele blauw / witte MC12’s van deze wereld, viel het mij op dat ze geen van alle koplampglaasjes hebben. Alleen de raceversies hebben ee kap…
@MDA: en die van Edo Competition heeft die glaasjes, maar die is dan ook ‘getuned’. Al is het nu bijna een Corsa voor de straat
Dibs op die hele auto denk ik!
Schitterend!!
Blijft me verbazen dat deze auto 8x zo groot lijkt dan een Enzo.
Net als de Enzo vind ik deze ook zoo mooi in het zwart!! MC12 is echt prachtig.
Wat een machine. Ik heb hem nooit bijzonder mooi gevonden, maar een klassieker zal het wel worden denk ik. Alleen jammer dat ik bij deze auto altijd moet denken aan 50 Cent. Dat verpest hem heel erg voor mij.
@berlinetta: Haha ik heb net hetzelfde. Denk dat ie er in de clip van “Windows Shopper” mee door Monte Carlo rijdt. Weet niet waarom dat zo blijft hangen :-(
Een van mijn droomauto’s! Zal alleen nog maar stijgen in waarde.
Die linkerstoel ziet er aardig versleten uit voor 2000km
Prachtige wagen jammer dat deze waarschijnlijk naar verwegiestan gaat en daar ergens stil zal staan
Wat is machtig apparaat blijft die MC12 toch, misschien iets voor AB om te kopen? Probeer ze iig wijs te maken dat je een proefrit wilt maken en maak er dan gelijk een rijtestje van?
<3 de MC12!

Zelfs in zwart nog altijd heerlijk!
Lelijk, te lange neus en te lange reet. Alle verhoudingen zijn zoek bij deze malle auto.Speciaal die aangeplakte neus, en dan te bedenken dat er eigenlijk een prachtige Enzo onder verstopt zit.
@norge: Voor ieder wat wils, denk ik zo maar. ik vind de MC12 echt prachtig, en juist verafschuw ik de Enzo.
@thomcarspotter:
Yep, de Enzo doet het voor mij ook niet maar de MC12 is nog een slagje erger. Dat ding is zo gigantisch dat je er eigenlijk alleen mee op een circuit terecht kan.
Vond ‘m altijd wel vet, maar upclose en in het zwart zie je pas hoe goedkoop en nietszeggend het model is.
@utr1984: je zou hem eens in het echt moeten zien… En vooral naast een gewone sportwagen. Ik garandeer je dat deze auto indrukwekkend is gewoon. Prachtig vanuit elk opzicht.Vergeet nniet dat deze meer dan 10 jaar oud is… Dat is prehistory in supercar termen.
@boomhauwer:
Meer dan 10 jaar is een gewone looptijd voor supercars hoor, niets prehistorisch aan.
Als ik hem vergelijk met de veel oudere McLaren F1 is het echter wel een dinosauriër, een Brontosaurus om precies te zijn.
r1lub via Android app
Ik mis alleen de raamslingers, nu is de auto echt te zwaar. .
Apart verhaal.
Ik heb toch echt de zwarte MC12 van Michael Schumacher te koop zien staan in Zwitserland..
@gemaskerde muchacho:
Volgens mij ben jij in de war. In Zwitserland (Sion) stond de zwarte FXX van Schumi te koop.
http://www.autoblog.nl/nieuws/te-koop-ferrari-enzo-en-fxx-van-michael-schumacher-59809

De MC12 is direct naar de VS (California) verkocht en is de enige die zwart de fabriek heeft verlaten.
Als ik mocht kiezen tussen een Enzo of deze? Oke liever in het blauw wit,maar toch…
Een 996 GT1 en een zwarte MC12 te koop aangeboden op dezelfde dag en dat op 1-april….was ik er toch bijna ingetrapt!
Nog steeds bruut! Maar dan wel wit met blauw!
Is niet de enige zwarte….

http://www.autoblog.nl/archive/2011/08/19/maserati-mc12-corsa-streetlegal-gespot

Zwart is zwart en mc12 is mc12….

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).