Koop deze brute filmheld met 2.250 pk

Auteur: , 24 Reacties

Kijk, altijd als eerste weg bij de verkeerslichten.

Wat is een brute auto? Wat voor de een heel erg indrukwekkend is, is voor de ander ‘meh’. Vanochtend werd de Tesla Cybertruck onthuld en die geeft wel een nieuwe belichaming aan het woord bruut.

Voor wie er moeite mee heeft dat er nu ook elektrische pickups zijn, is dit een welkome afwisseling. Het is namelijk een extreem bruut apparaat. Filmliefhebbers zullen de auto al herkennen als de auto van Dominic Toretto in de film Furious 7. Het is de auto die je ziet aan het einde van de film. Je weet wel, dat stukje waar je ogen wat vochtig worden. Zit je naar een bizar slechte doch vermakelijke film te kijken, hebben ze een zeer gepast, oprecht en mooi einde eraan gemaakt.

Dodge Charger Maximus

OK, oogjes even drogen en verder met die auto. Het is de Dodge Charger ‘Maximus’ en het gevaarte is extreem bruut. In principe zou de Supra van Paul Walker geen kans gemaakt hebben. Onder de kap vinden we namelijk een 9,4 liter grote Hemi V8. Deze is helemaal opnieuw opgebouwd en voorzien van twee enorme turbo’s. Het resultaat is een nauwelijks te bevatten 2.250 pk. Op de goede banden is de Maximus in staat om in 1,8 seconden op 96 km/u te zitten. Misschien nog wel leuker is de sprint van 0-257 km/u: 8,6 seconden! Dat is lekker invoegen op de Autobahn.

Dodge Charger Maximus

Het gehele chassis is aangepast. De koets is 400% stijver dan het origineel. Dat zegt iets over het origineel als hoeveel werk er in dit apparaat zit. De remmen zijn ook redelijk op hun taak berekend. Ze zijn enorm en de klauwen beschikken over veertien (!) zuigers. Mocht je van een kleurtje houden, dan moet je even elders kijken, want de Maximus heeft géén lak. Het koetswerk is wel voorzien van een blanke laklaag, om te zorgen dat je nieuwste aanwinst niet meteen wegroest. Interesse? De advertentie check je hier.24 reacties

Ik heb niet zoveel met Amerikanen, maar deze maakt mij best hebberig hoor!
Deze zo laten natuurlijk! Wat een bak zeg.

Maar deze looks en dan elektrische aandrijving op alle 4 de wielen. Dat lijkt mij ook heel gaaf.
@galant: Ik ben niet pro of anti EV, maar dat is echt heel erg zonde. Zo’n V8 is JUIST de reden wat de auto karakter geeft. Zo’n V8 gorgelt, trilt, schudt, gromt en bromt. Geef je gas, dan wordt het alleen maar intenser. Het geluidsniveau en vibraties zijn van een andere orde. Hier een elektromotor in gooien is hetzelfde als een klassiek Zwitsers horloge pakken en er dan een elektrische casiootje in zetten. Ja, het is beter, efficiënter en doet in principe hetzelfde, maar dat is niet het punt. Juist die V8 maakt zo’n musclecar tot wat het is.
@willeme: Nee, ik weet dat je niet pro of anti bent. Dat maakt je artikelen zo leuk om te lezen.

Ik zou ook absoluut deze auto, of elke bestaande musclecar in zijn waarde laten. Zonde om zulke machines om te bouwen.
Voor dagelijks woon- werkverkeer is dat gegorgel. schudden, grommen en brommen voor mij alleen net even wat teveel van het goede. Dan zou ik ’s morgens met alle liefde in een EV stappen die dan wel de brute looks heeft van deze auto, maar stilletjes de wijk uit zoeft. Dus gewoon een nieuw gebouwde auto met deze looks.
Maar dat is mijn bescheiden mening ;-)
@galant: Ik heb je gerapporteerd, jij alleen al verdiend een ban! Je belegdt zo’n V8.
@galant: En daar valt zeker wat voor te zeggen! Je bent overigens niet de enige, want links en rechts zie je het telkens vaker ;-)
@willeme: Neem bijvoorbeeld die Peugeot EV. Die mogen ze onveranderd bij mij afleveren. De looks van een oude, maar techniek van een nieuwe. En dan in het weekend lekker met deze op stap.
@willeme: Amen
@galant: waar blijft die “min” like knop??
@kennone: Gewoon wat @rachid doet ;-)
@kennone: Ow en voor de duidelijkheid; ik wil niet DEZE auto elektrisch. Ik zou gewoon willen dat elektrische auto’s zoveel karakter zouden hebben als deze en andere musclecars. Zet hier een Model S, Leaf of E-Niro naast, dan is toch duidelijk welke auto het op karakter wint?!
Maar dat kwam in mijn eerste post niet helemaal goed uit :-D
De emotionele waarde zal de prijs van de auto wel flink ophogen
Foei wat een auto👌
Tering jantje wat een dikke machine. Die prestaties zijn gewoon bizar. Zelfs nu nog een sleeper te noemen met het zeer en relatief bescheiden uiterlijk!
Echter 1 minpuntje, tis een 68er ben meer een 69/70s fan van dit model. Maar zal niet moeilijk doen,, zet maar op de oprit👌🏼👌🏼👌🏼🔥🔥🔥
@kennone: Nee joh, de ’68 met die onnavolgbare 4 ronde achterlichten is juist de shit.
Deze is overigens flink breder gemaakt dan het origineel maar wel echt ontzettend mooi gedaan.
Ome Willem? Ik zie in de advertentie staan 14″ rotors en 6zuiger remklauwen. Ook leuk; getest vermogen was 2250, na een all-inclusive 30dagen tunen na aanschaf verwachten ze meer in de buurt te komen van de 3000pk.
Zoveek pk’s heb je ook vast nodig om dit vierkante stuk op een top van 250 km/u te krijgen. Oh ja t gaat niet om de snelheid…
Niet alles geloven wat je in films ziet!
Wat hebben ze prachtige auto’s staan in hun aanbod:
https://worldwideauctioneers.com/riyadh-auction-salon/inventory/
Die kleur klopt niet. En ik mis een vlag. Die zal ook wel niet meer mogen anno 2019.
9.4 liter V8, holy moly, dat is echt absurd groot! Zelfs V12-rijders verbleken erbij…
Zo, dan zit je snel aan de 100 hier!
Wat een werk, alleen de koets al, alle lijnen in 1 richting krijgen ongelakt is een heel lastig kunstje!!

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).