Koop deze Dallara-Ferrari met klassieke Marlboro stickers

Auteur: , 29 Reacties

Binnenkort gaat deze BMS Dallara-Ferrari uit 1992 onder de hamer bij een Nederlands veilinghuis. Deze occasion is niet bepaald van een oud vrouwtje geweest.

En de meegeleverde wielen hebben ook geen meerprijs van vijftig euro. Wat je ziet is een F192 – BMS Dallara-Ferrari, destijds bestuurd door Pierluigi Martini en J.J. Lehto onder het Scuderia Italia raceteam. Een echte winnaar was de F1 auto echter niet en wist gedurende diens (korte) carrière slechts twee WK punten binnen te halen.

De 700 pk sterke raceauto reed op 11 november 1992 een laatste race en sindsdien is de vierwieler niet meer in actie gekomen. De Dallara-Ferrari heeft deelgenomen aan 10 races tijdens het F1 seizoen van 1992. De F1-wagen staat momenteel in Milaan, maar zal worden geveild door het Nederlandse Catawiki. Het hoogste bod staat momenteel op 100.000 euro. De veilingmeesters schatten een opbrengst tussen de 303.000 en de 395.000 euro.29 reacties

Wat heb je eraan je mag er toch niet mee op de weg
@martijn11: blieft u nog een glaasje azijn?
@str8six: Vergeet het schijfje augurk niet
@martijn11: Gewoon ermee naar Lelystad, voor de keuring, en dat gewoon altijd…
Je kan er natuurlijk bijna tot helemaal niets mee, maar wat een ontzettend gaaf ding! En kijk eens naar die cockpit! Handgeschakeld, absoluut zero nul nada noppes aan knopjes op het stuur en een V12! Ik vind hem prachtig!
@viezefreddyw: je kan hier alles mee, nee niet een blokje om in de vinex wijk maar als je dit koopt zijn er vele classic dagen en races om dit ding uit te laten.
@thierryvth: Ja, het zou kunnen inderdaad ja. Maar weet je wat dat kost? En weet je wat je daar allemaal voor nodig hebt? Wat je er voor nodig hebt om hem rijdend te houden? De kunst is het niet om deze auto te kopen (als je veel geld hebt), maar om hem rijdend te krijgen en te houden tijdens circuitdagen.
@viezefreddyw: dit is ook geen speelgoed om met je laatste centjes te kopen maar als je centjes over hebt.
Je moet is gaan kijken op classic race dagen, die gasten komen met hele teams, voormalige F1 trucks en engineers overgevlogen, ja dat is een dure hobby, je kan er dus niks mee als je geen geld heb maar zoals ik al zij dan moet je hem niet kopen.
@viezefreddyw: de running kosts zijn zeer variabel en afhankelijk van hoeveel races je doet en waar deze zijn, hoeveel schade je rijd en hoe professioneel je wilt overkomen.
Ik heb begrepen dat een “bekende”uit het auto circuit in NL met zijn 2 cobra’s en lola (heeft nog meer speelgoed) een dik miljoen per jaar uit geeft aan races rijden (zandvoor, spa, lemans en wat UK), voor zijn cobra’s komen de monteurs over uit de UK
@thierryvth: neem aan dat je David Hart bedoelt? Jammer dat hij die Ferrari garage in Schiedam niet meer heeft, als kind regelmatig geweest…
@maarten020: Ja dacht ik ook aan. Leuke races om te zien en het gaat ook nog eens flink rap. Gvdg rijdt soms samen met hem meen ik.
Hij is retegaaf, maar wat moet je er mee?
@dutchdriftking: Naar kijken, net doen of je in een spannende race zit zoals vroeger, simulator van maken, er mee rijden?
Doe mij maar een bakje koffie…
Wat is dat Agip logo toch mooi
leuk voor aan de muur

edit: ontopic aub
@necrofiel: waarom jezelf verklaren? Lekker doen wat je leuk vindt en wat anderen vinden… ach…
@poursuivant: vond het eigenlijk wel een grappig verhaal, in werkelijkheid voel me totaal niet geroepen mn nickname te verklaren
Prima, zet maar gelijk op kenteken!
In competitie ging ie voor geen reet. Ik denk dat de nieuwe eigenaar als hij überhaupt er in gaat rijden daar toch anders over denkt
Wat lekker moet dat zijn om een niet-competitieve F1 wagen te kúnnen kopen. *kwijl*
Zou hier zeker mee de openbare weg op gaan.
Wat wil de Politie doen, je proberen te stoppen?
Hiermee rij je die Volvo’s en Tourans binnen 10 seconden zoek
Denk dat ik er wel even langs ga. Lekker afdingen op een tweedehands auto….
Uit de tijd dat Formule 1 auto’s nog mooi waren. En dit was in die tijd nog eens één van de mooiere wagens.
Kopen en dan Gumball 3000 mee rijden.
Zal best nog meekunnen komen in de EuroBoss series.
F50 motor.
@boomhauwer: lijkt mij niet…F50 motor is toch niet uit een ’92 F1? Ik had begrepen dat de motor uit de F50 was afgeleid uit de motor van de ferrari f333sp…
Goed voor de economie. Vanaf 1 mei 2016 foto’s op de NL pakjes.
Snap die hele veilingsite niet.Je kunt hem daar en daar ophalen in Italie,Spanje of waar dan ook. Dan kun je toch ook ter plekke met de eigenaar onderhandelen?

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).