Koop deze echte Pininfarina creatie voor 13K

Auteur: , 44 Reacties

Is het een Fierrari? Neen, we hebben hier met een echte Pininfarina te maken, maar dan wel een uit La Douce France.

De basis voor deze Fauxrari wordt namelijk gevormd door een Peugeot 406 Coupé. Eind jaren ’90 liet deze Franse bolide de harten van de niet volledig gevulde designliefhebber sneller kloppen. Op de flank prijkte dan ook het trotse logo van Pininfarina. Ok, datzelfde logo vind je inderdaad ook op een Matsubatsu Pajero 3-deurs en op bijvoorbeeld een Hyuandai Matrix. Soit. In het geval van de Peug glansde dit logo echter wel met recht. Voor een voorwielaangedreven coupé op basis van een stoffige middenklasser zag en ziet de ranke Peugeot er buitengewoon goed uit. Niet voor niks werd de auto door sommige journalisten die houden van open deuren intrappen ook wel omschreven als de ‘poor-man’s Ferrari’.

Maar je hebt altijd van die lieden die ‘good enough’ niet met rust laten en denken dat het beter kan. Heel soms levert dat goede resultaten op, vaker echter gaat het helemaal mis. Zo was er eens iemand die een echte F430 had en een Enzo wilde. Wow, meta level…

Ook de vorige eigenaar van deze Peug moet gedacht hebben dat hij nóg dichter bij het Ferrari-gevoel kon komen, zonder een echte ‘wawi’ aan te schaffen. Zodoende is de Fransoos flink onder het mes gegaan en heeft deze een Italiaans Ferrari-F430-pak aangemeten gekregen. Of dit pak echter past zoals een Italiaans maatpak zou moeten passen…Mwah. Ik denk dat de auto het beste te omschrijven valt als ‘voor wat het is, is ‘ie best ok’.

We moeten in acht nemen dat de auto een voorwielaandrijver met de motor voorin is. En zoals Kanye al bezong in zijn enge banger ‘Good Life’ is de F430 achterwielaangedreven en huist ook de motor achterin.

“Y’all pop the trunk, I pop the hood…Ferrari”

Dat in acht genomen, ziet het eindresultaat er niet eens héél slecht uit, hoewel je de gemiddelde persoon met ‘twenty-twenty vision’ niet gaat overtuigen dat je echt Ferrari rijdt. De LEDs in de koplampen zijn bijvoorbeeld afzichtelijk te noemen. Het goede nieuws is dat er in ieder geval wel een lekkere 3.0 V6 onder de kap huist en dus niet een amechtige vierpitter of een -oh gruwel- diesel. Stiekem zijn we wel benieuwd hoe die V6 klinkt door de ‘originele F430-uitlaat’ die de auto heeft volgens de verkoper. Dus mocht u een proefritje maken of de auto aanschaffen maak even een filmpje voor autojunk, s’il vous plaît.44 reacties

De laatste brandstofpas van 3.500 euro wordt nu geveild Bepaal zelf wat je betaalt!.
Nee. Veel te uitgerekt.
@basfiz: het scheelt 0,5 cm met het origineel. Het enige wat eraan scheelt is dat deze peug veels te hoog op zijn poten staat en het interieur afbreuk doet aan de rest. Als dit met 130 aan je voorbij rijdt, zie je geen verschil.
@ghost: veel
@basfiz: Uitgerekt??? huh heb je niet gezien hoe hoog hij staat dan?? je zou minstens 4×4 verwachten… sterker nog de wielkassen van mijn Range Rover zijn beter gevuld :O
Niet te onderzcheiden wow behalve die cheap interieur
En nog steeds zie ik het nut van dit soort projecten niet in.
@Corrado16v:

Ik snap het ook niet.
Een neppe Ferrari rijden is een beetje als de opel rijder die zegt ‘it’s a german’.

Echt indruk ermee maken doe je niet. Het tegendeel zelfs.
@martinus: of een Volvo man die denkt dat zijn Volvo uit Zweden komt. Hoewel onzinnig, is het wel netjes gedaan aan de buitenzijde.
@corrado16v: ik wel. Je moet het ervaren om het te begrijpen.
Ik vind de 406 coupe persoonlijk er een stuk beter uitzien dan een F360/430… dus waarom je dit zou doen snap ik helemaal niet.
Man bijt hond…
Yo John, open the trashcan!
Staat al een hele tijd te koop. Wat een raar ding
Kun je verhuren als (goedkope) Peurari. Ik begrijp anders niet waarom je een mooie auto als de 406 coupé zo misbruikt.
Kopen dat ding en schijt aan de rest.
Kappen nou met die meuk, dit is autoblog
Waat zijn de logo’s op de velgen onherkenbaar gemaakt? Foto3
@pallas: omdat ferrari dat niet zo leuk vind.. –> schredder
Staat al een poos te koop.. Ik vind het maar zielig.. Liever dan gewoon die 406 waar echter niks mis mee is
@dutchcorvette: Ja stel je voor dat ze zien dat je in een nep Ferrari rijd, das nie goe voor je image,
Tijdje geleden bij de Groot wezen kijken (bij mij om de hoek)… wat een pauperbakken zeg. Als je deze auto in het echt ziet en je bent een autoliefhebber ga je spontaan over je nek. Eens met de mensen hierboven.. 406 coupe is een prachtige auto dus wie dit bedacht heeft???
Netjes voor een replica
@rob5nismo: is er 1 van extreme uit GB. Als het goed is, is deze op de mm nauwkeurig…
@draadloos: het scheelt precies 5mm idd.
@rob5nismo: Dan heb ik toch liever deze replica. Die komt namelijk wel overeen met het origineel…
@e1000bmw523i: kan helaas je link niet openen via de app
Bij deze kloppen de proporties nog wel aardig, wat bij de meeste replica’s niet zo is. Daarentegen is het interieur niet zo bijpassend.
Ik heb in soesterberg gewoond en bij de BP daar om de hoek gewerkt. Zulke oplichters heb ik nog nooit mee gemaakt. Er kwam een keer een man lpg tanken…. Moest eerst het Plaatwerk aan de kant trekken om bij de aansluiting te komen. En enorm veel auto’s die niet meer konden starten of benzine aan het lekker waren. Nooit iets kopen is dan ook mijn advies.
@jdz06: lekken*
@JDz06: Enorm veel auto’s die niet meer wilden starten…

Wel een beetje verdacht…

Ze komen rijdend aan, gaan tanken en dan doet ie het ineens niet meer…

Misschien lag het wel aan de brandstof die jij verkocht… Ik kan me namelijk niet voorstellen dat De Groot Exceptional Cars slechte auto’s verkoopt. In bijna al hun reviews zijn de klanten vol lof over dit bedrijf, de auto die ze hebben gekocht en over de geduldige en professionele wijze waarop de verkoper hun geadviseerd heeft.

De hoge mate van tevredenheid van klanten die een review over De Groot hebben geschreven is trouwens niet het enige dat al deze klanten gemeen hebben. Ze heten toevallig ook bijna allemaal Hans De Groot.
@moveyourmind: dom dom dom, mijn excuses naar de Groot. Ik praat over bijna 15 jaar geleden… Toen was het stoutjesdijk. Niks veranderd in al die jaren. Wat een droeftoeters.
@jdz06: ha Stoutjesdijk. Ooit eens geweest. Hoop show no go. Liep constant een mannetje rond met accubooster om auto’s te starten voor een proefrit. Ik was snel weer weg. En nooit meer teruggekomen
via Android app
Waarom fixen zo nooit ff de hoogte van de vering en hoe de wielen erin moeten staan. Auto lijkt hier ook weer scheef te staan en wielen moeten iets naar buiten.
Een gewone 406 Coupe volstaat voor mij. Maar ik moet zeggen dat deze er nog best aardig uit ziet. Deze staat overigens lang te koop. Benieuwd wie hier warm voor zou lopen. Voor hetzelfde geld heb je een perfecte 406 Coupe.
Als ik een tweedehands auto zou willen kopen en ik zou bij een autoboer terechtkomen die zo’n fugazi in z’n showroom heeft staan, dan zou ik gelijk al weer weglopen want zo iemand kan niet serieus nemen…
Matsubatsu is toch die gozer van Oh, oh, Chersonissos? 😂
De allroad edition.. Mis alleen de plastic strips
Die collectie bevalt me wel
Grappig bij de groot bestaan de meeste auto uit 2 deze is zelfs samen geraapt van meer
De goedkope ledjes maken het af….
Net zo Ferrari als dat gele exemplaar dat er staat…
De Groot, exceptional motorcars…dat is het vroegere Stoutjesdijk. Ging ik 20 jaar geleden heen als we wilden lachen. Oh zo fout volk daar. Stond altijd een countach in de showroom waar het mos uit de naden kwam zetten. Het leukste wat Soesterberg te bieden had :)
Afgezien van de standaardzaken die ik tegen een replica heb, lijkt zo’n auto me ook erg onveilig. Hoe zit het bijvoorbeeld met de kooiconstructie, laat staan met de airbags? Wie zegt dat alle bedrading veilig is aangesloten?

De Groot ben ik ooit eens geweest voor een 530i. Had een prima beeld bij dit bedrijf. Ze hebben auto’s in alle maten, niets is te gek. Op zich past dit gedrocht daar wel weer bij.
Tja, dat stuurwiel verraad hem………….

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).