Koop een F1 V10 motor van Mugen Honda

Auteur: , 33 Reacties

De ideale krachtbron voor je S2000 tune-project, we hebben 'm gevonden.

Mugen-Honda-V10

Gaaf ding natuurlijk zo’n S2000, maar hij kan wel wat meer power gebruiken. Maar wat als je wel meer power wil, maar ook het hoogtoerige karakter wil behouden? Een turbo’tje op het blok schroeven of een LS-V8 in het vooronder plempen is dan wellicht niet de beste optie. Wellicht niet? Nee, zeker niet! We hebben namelijk iets veel beters gevonden.

Op Racemarket kan je namelijk deze Mugen Honda MF-351 kopen. Kenners hoeven we natuurlijk niet uit te leggen dat Mugen een bekende Honda tuner is die innige banden onderhoud met Honda. Sterker nog, Mugen werd in 1973 opgericht door Hirotoshi Honda, zoon van Honda-oprichter Soichiro Honda. Van 1992 tot en met 2000 was Mugen-Honda ook actief in de Formule 1.

Bij de aangeboden koopwaar staan de jaren 1993 en 1994 vermeld, dus het is niet geheel duidelijk in welke F1-bolide de motor oorspronkelijk zat. Er zijn in feite twee mogelijkheden: een Footwork, of een Lotus. In 1992 en 1993 leverde Mugen-Honda de MF-351 aan Footwork, in 1994 aan Team Lotus. Het laatste team haalde dat jaar overigens zero points, maar dat had ook te maken met het feit dat seizoen 194 de laatste stuiptrekking was van het originele Team Lotus.

Veel succes had de motor dus niet, want ook in de jaren met Footwork werden maar enkele puntjes gescoord. Opvallend genoeg hebben er desalniettemin wel best veel bekende coureurs met de krachtbron gereden, mede omdat Lotus in 1994 iedereen met een zak geld de kans gaf een race te rijden. Het rijtje namen (in totaal): Michele Alboreto, Aguri Suzuki, Derek Warwick, Pedro Lamy, Alessandro Zanardi, Johnny Herbert, Philippe Adams, Éric Bernard en Mika Salo.

Na 1994 (d)evolueerde de MF-351 in de MF-301, met 3.0 liter inhoud in plaats van 3.5 liter. Omdat Team Lotus verdween zat de motor in 1995 en 1996 achter in de Ligier. In 1997 eigenlijk ook, maar toen heette Ligier opeens Prost. Van 1998 tot en met 2000 leverde Mugen Honda de motor aan Team Jordan. Daarna ging Honda zonder Mugen door:

Fisi

Maar jou zal het vast beter vergaan dan Fisico. Voor slechts 10.000 Euro is het blok de jouwe. Waar hang jij ‘m in?33 reacties

Wat denk je zelf?? McDonda Civic natuurlijk!!
Ik zou hem in een Honda stepwgn stoppen. Dan ben je het mannetje onder de japtuners
https://assets.bauer-wolke.co.uk/imagegen/p/800/-/s3/digital-cougar-assets-uk/MomoAds/2016/11/28/162048/30407_1.jpg
Lache toch, zo’n ding doet stock al 9000rpm. Mooi om dan een blok te hebben wat nog een paar 1000 rpm verder kan. Misschien wat veel vermogen voor zo’n licht ding maar goed, dan kun je nog eens iemand inhalen ofzo.
Lijkt me wel vet, zo’n ploffer op de snelweg
In een multipla! Sleeper a gogo.
Voor alle slimmerikken, handige harries en dromers, de kans dat je dit werkend krijgt met een startmotor is zo goed als nul.
@diablogt: Misschien stomme vraag, maar waarom zou dat niet te doen zijn?
@pallas: uitleg voor het starten van een f1 v8.
@pallas: zou ik me toch wat meer in f1 gaan verdiepen. Kom je er van zelf achter
@raym: Waarom, vriend Diablo heeft mij al voorzien van een bere-educatief linkje.
@diablogt: kickstart?
@diablogt: alles kan.
@diablogt: al zou je het aan de praat krijgen, dan nog moet je em reviseren iedere paar duizend km waarschijnlijk
@diablogt: Webasto opwarmer inbouwen!.
@sracert: op een batterij van Tesla.
Mss een tip voor McLaren, hebben er eentje met genoeg power die mss wel heel blijft ?
Om op de laatste vraag terug te komen: Het gaat nooit passen maar ik zit aan een Honda S660 te denken :)
-edit: dank u, is inmiddels gefixt-
@sollie1984: @darahan: Verrek, jullie hebben helemaal gelijk. Unknown knowns!
-edit: dank u, is inmiddels gefixt-
Leuk weetje: de MF351-H is gebaseerd op de motor van de McLaren MP4/5(B) welke de title pakte in 1989 (Alain Prost) en 1990 (Ayrton Senna).

Toen Honda zich na een minder succesvolle V12 terugtrok ging Mugen met de V10 verder.
Perfect met een plasplaat erop en in mijn woonkamer!
@cossiekiller: ik weet niet wat jij allemaal doet in je woonkamer, maar ik hoop niet dat plassen één van de activiteiten is
@suheyl: zn achternaam is Paay
@suheyl: Dat deden ze vroeger toch ook met die 1.5 BMW turboblokken…
Nee, typfoutje natuurlijk. ;-)
Porno, gewoon geil dit.
Ik denk dat dit blok uiteindelijk z’n weg zal vinden naar een eigenaar die zelf al een of meerdere oude formule 1 auto’s bezit en deze regelmatig inzet in historische races en trackdays. Dan is zo’n reservemotor best handig om in het schap te hebben liggen.
Ik heb uit betrouwbare bron vernomen dat ene F. Alonso, woonachtig in Dubai, op dit moment het de koop afrondt.
Ideaal als salontafel tijdens de vrijmibo
Deze hoort in een NSX type 1.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).