Koop het mooiste Maserati-geluid op Marktplaats

Auteur: , 48 Reacties

Als je deze QP van de mooiste generatie niet koopt vanwege de goede looks, doe het dan voor het geluid.

Het is niet dat de andere generaties van de Maserati Quattroporte lelijk zijn. Oké, de tweede generatie was een beetje een mispeer. De eerste generatie was echter een sierlijke sedan en voor generaties drie en vier tekenden Giugiaro en Gandini. Letterlijk. Een epos over de eerste vier generaties lees je in dit stukje van @larssb.

Ook de huidige, zesde generatie van de vierdeurs mag er zijn, doch het hoogtepunt werd volgens velen bereikt met de vijfde QP. Qua looks is dit model precies de goede mix van mooi en bruut. Dat het onderhuids een échte sportsedan was in het topsegment deed de reputatie van de auto ook geen kwaad. De motor werd ontwikkeld ontwikkeld door Ferrari en omwille van de gewichtsverdeling werd de versnellingsbak aanvankelijk in het achtersteven geplaatst. De bak bleek echter niet zo goed zijn, waardoor er later alsnog een conventionele automaat kwam die wel in het vooronder plaats vond, maar dat mag de pret niet drukken.

Het snoepje uit het gamma is ongetwijfeld de Quattroporte -spatie- sport -spatie- GT -spatie- S (rijtest). Als er ook nog Awards Edition achter staat dan is het helemaal een feest. Het geluid wat deze auto voortbrengt is vrijwel ongeëvenaard, zeker voor wat uiteindelijk gewoon een sedan is.

De Maserati die we tegenkwamen op Marktplaats is géén echte GT S, hoewel de titel van de advertentie dat wel doet vermoeden. De auto is echter wel uitgevoerd als een GT S. Begrijpelijkerwijs wilden eigenaren van de normalere QP’s ook dat dikke geluid ontlokken aan hun bolides en dus is er een Capristo uitlaat onder deze auto geschroefd. Dit uitlaatsysteem zorgt naar verluidt voor iets meer power en kostte de vorige eigenaar 6.000 Ekkermannen.

Tevens is het interieur een beetje opgeknapt. Nee wacht, vrees niet! Ik merkte dat je even dacht aan Neon-licht en blauwe aftermarket stuurwielen, maar van dat alles is geen sprake. De bekleding van de deuren wil echter nog wel eens loslaten in dit toonbeeld van Italiaanse bouwkwaliteit. Daarom is het leder in de auto gedeeltelijk vernieuwd met leder van officiële Maserati-koeien. Deze operatie kostte nog eens 10.000 Euro.

Dat brengt ons bij de vraagprijs. Quattroporte’s van deze generatie beginnen al onder de 20.000 Euro (aankoopadvies), maar dan heb je een exemplaar met 20.000 Euro aan achterstallig onderhoud (ander aankoopadvies). Voor dit facelift-model uit 2008 met 58.450 kilometer op de teller is volgens de verkoper beter gezorgd. Daarom wil hij 56.750 Euro zien voor de auto. De originele uitlaat krijg je er gratis bij.48 reacties

Dat is een lekker fris exemplaar. Maar ik zou een ouder exemplaar voor minder geld halen. Mag iemand anders de afschijving van deze ophoesten.
@jochempie: volledig mee eens
@jochempie: op z’n minst één met onderhoudshistorie.
ik lees niets over aanwezigheid van boekjes, tel daarbij import op en ik heb twijfels over de kmstand.
@jochempie: als je ellende wilt moet je onder 2009 halen… semi automaat kan je om de 50.000 km vernieuwen…. ik heb op.tijd verkocht…. ik wil over tijdje na 2009 nemen
@elemento: je hebt van vóór 2009 ook al exemplaren met de ZF-automaat…
@elemento: je hoeft niet de hele automaat te vervangen hoor ;)
@Jaapiyo, één keer hreffen is voldoende! Zie: tekst bij <a href="aankoopadvies),
@rachid: yep, thx, fixed. Komt ervan als je die dingen een beetje omhusseld.
Maserati .. The Buick among cars ..
Een schitterende auto!
Voor die prijs heb je in DE het nieuwe model.
@bsxc2: Dat lijkt me niet eerlijk gezegd?
Blijft toch wel een van de mooiste auto’s ooit gemaakt. Een absolute parel. Een GT S is voor mij het ultieme. De huidige Maserati’s kunnen hier zeker niet aan tippen.
@viezefreddyw: je haalt de woorden uit m’n mond!
@vandijkbv: Het enige jammere is wel dat hij de achterlichten heeft van een ’99 Daewoo Nubira…
@viezefreddyw: True that! Maar de rest van de auto laat je dat vergeten! ;)
@viezefreddyw: Die verdwijnen gauw genoeg uit het zicht ;)
Een van de gaafste Maserati’s ooit gemaakt. Wat een heerlijke bak. Staat hoog op mijn verlanglijstje.
Het is vloeken in de kerk maar ik vind deze wagen echt niet mooi. Eigenlijk gewoon zelfs mislukt. De neus is te lang, de koplampen ogen dom, het deurslot is bijzonder knullig en had voor deze prijs echt in de klink gemoeten. Het interieur was al gedateerd toen de wagen nieuw op de markt kwam. Hij maakt zoveel geluid dat het ordinair is. Er is geen auto die meer zegt “ik ben een louche figuur” dan deze. Echt een auto voor pandjesbazen, horecaondernemers en woningbouwverenigingdirecteuren.
@mashell: ik vind em ook lelijk, maar hij klinkt fantastisch en ik ken twee bezitters en dat zijn gewoon nette mensen…
@mashell: ben het dus niet eens met je conclusies aan het eind dat geldt meer voor wat oudere S-klasses en Caddy’s
@mashell: Van die woningbouwverenigingdirecteuren is er maar eentje haha
@mashell: hoho… ik voel me beledigd als je horecaondernemers vergelijkt met woningbouwvereningdirecteuren.

OT: dikke bak maar kan goedkoper
JUWEELTJE! Geen andere woorden voor…
Zit er nog roze verf op en purschuim onder de kap, of is dat geregeld?
Het is een brute auto met een waanzinnig geluid, maar nou ook weer niet het summum van mooi/elegant. Interieur valt vies tegen met die plastic knopjes en de voorkant kijkt een beetje sip.

Een Maserati Granturismo daarentegen is wel een pareltje.

Ik zeg niet dat de qp een lelijke auto is, maar er zijn mooiere auto’s te koop.
Als ik elke keer naar het interieur kijk van Maserati’s lijken deze toch altijd een stukje gedateerder te zijn ten op zichte van zijn concurrenten uit hetzelfde jaar/segment, maar hoe dan ook… Je mag toch best verdomd trots zijn met zo’n parel op de oprit!
10 rooitjes voor de reparatie van de deurpanelen !!

Hoeveel deuren heeft een quatroporte dan ??
Waarom lees ik altijd scheldwoorden in nummerplaten?
@mercman: geen idee, vertel!
@bischero: ik maak altijd woorden of zinnen van kentekens. Als ik in de file sta of bij het stoplicht. Nu zie ik KTZ dus ik zie k*tzooi. Mijn broer heeft dit ook maar voor de rest ben ik 1 iemand tegengekomen die dit ook doet. Ik ben wel benieuwd of hier iemand anders dit ook heeft. Een maat van mij had in zijn kenteken KKH, ik zal hier maar niet vertellen wat ik daarbij bedacht had…
@mercman: Mijn stiefvader doet dat ook:p
Prachtige wagen! Zo’n GT S zou mijn keuze zijn als geld geen rol speelde…
Ben ik de enige die de achterlichten lelijk vind?
@unavailable: ik vind de voorlichten lelijk
De sport GTS heeft ongetwijfeld het beste geluid ooit, deze is ook best lekker.
Diegene heeft niet echt de tijd genomen om wat foto’s te maken…
Top tip: zorg dat je een vriend hebt die er eentje heeft, ik rijd er af en toe mee, maar de ellende is dat deze wagens zo goed geïsoleerd zijn, dat het raam of schuifdak open moet om het symphonie orkest te kunnen beluisteren.
Zwart interieur, dus een waardeloos exemplaar helaas…
Mooie foto’s ook.

Wel fraaie auto, voor 50.000 euro is dit best een leuke semi-daily. 5-serie Touring of E-klasse Estate voor de échte dagelijkse kilometers, dit voor af en toe. En voor het weekend een tweedehands F-type Convertible of XK Convertible. Of, als het budget het toelaat, een DB9 Volante. En een Lotus Elise uit 2011 of jonger erbij. Ik zie het al helemaal voor me.

Dromen…
@granlusso: zijn bedrog
Als ik in de markt was voor zo’n auto zal ik het doen!
Mijn keuze is toch series iv! Veel meer een understatement voor connaisseurs
Uit de beschrijving dacht ik dat het om een eerdere generatie ging. Maar bij het zien van de foto’s. Nee dank u.
Ik krijg altijd kippenvel van het geluid van deze generatie qp
@pinut187: Ja die vind ik ook lelijk maar de achterlichten iets meer. Alhoewel ik van zijaanzicht echt best mooi vind.
Wat een auto!! voor mij de nog altijd de mooiste sportsedan een kennis van mij heeft er eentje en een paar keer per jaar mag ik hem lenen voor een dag en lekker toeren met deze machine. En nog altijd heb je veel bekijks met deze auto door z’n geluid en looks.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).