Kopen? De ALLERDIKSTE Volkswagen Bora van NL

Auteur: , 53 Reacties

Er zullen vast nog wel gestoordere Bora's op deze aardkloot rondzwerven, maar in Nederland is dit met grote voorsprong het meest idiote exemplaar dat je zult tegenkomen.

Door de jaren heen hebben we hier angstwekkend weinig geschreven over de Volkswagen Bora. Misschien omdat de auto zó middelmatig is dat je eigenlijk zou vergeten dat ‘ie bestaat, tenzij je hem op straat tegenkomt. Of omdat er eigenlijk niet eens zo bijzonder veel op de wegen te vinden zijn, laat staan op de occasionwebsites. Van de 19.000+ Volkswagens op AutoTrack, zijn er slechts 53 een Bora.

In het opzicht van middelmatigheid is deze Volkswagen Bora de absolute antichrist. Wat ooit uit de fabriek kwam rollen als een sombere ‘net-niet’ auto, is door een voor ons onbekend persoon omgetoverd tot de meest indrukwekkende Bora die we ooit op Nederlandse grondbodem gezien hebben. Trouwens, misschien zijn jullie hem in het verleden wel eens tegen het lijf gelopen. De Bora heeft gedurende zijn leven namelijk gediend als showauto.

Dit is niet in het minste af te lezen aan zijn bijzondere kleurstelling. De buitenzijde van de auto is in het legendarische tintje Pooier Paars gehuld, een kleur die vooral bij artiesten als Prince en Slick Rick goed in de smaak viel. Voor wat betreft de binnenzijde, en dan met name het stuur, hebben we meer moeite een toepasselijk figuur aan te passen. Jullie een idee?

Afgezien van de huiveringwekkende esthetiek zijn er ook een aantal zaken aangepakt die je niet direct met het blote oog kunt spotten. De Bora, die voorzien is van een 175 pk sterke 1.9 TDI, heeft bijvoorbeeld een uitlaat van Akrapovič en een Airride systeem. Je kunt er veel over zeggen, maar je zult er ongetwijfeld de blits mee maken. Zeker aangezien je er niet meer dan 4.999 euro aan uit hoeft te geven. Kan niet missen!53 reacties

Shit! Heb ik net een Ceed SW gekocht….
@jaso013: Ja, dat is ook stom natuurlijk. Heeft iemand een pilletje in je glas gegooid?
@Jochempie: dat pilletje had eigenlijk bij mijn vrouw erin gemoeten. Dan had ik nu geen station gehad…
@jaso013: ik nam uit vrije beweging een station. Kinderloze mannen hebben geld, hobby’s en daarom ruimte nodig.
@jaso013: wees maar blij dat ze het was vergeten, want als je deze bora had gekocht liep je waarschijnlijk rond met een Porsche embleem op je voorhoofd nadat de airbags waren afgegaan..
Gruwelijk vette bak, alleen jammer dat het stuur verneukt is. Zo heb je er niks meer aan, verklaart ook de prijs.
@alcantara: Er zit inderdaad wat alcantara in verwerkt. Maar gruwelijk dikke bak? Was nu maar naar specsavers gegaan!
Bij alles kon ik me nog enigzins wat bij voorstellen, maar die stuur dat maakt hem helmaal af!
@tofas: met Porscha embleem
@tofas: Ja, vooral die stuur..
Over smaak valt niet te twisten. Wansmaak ook niet…
Jammer weer..
Dat interieur is uit de tijd dat de Alcantara nog niet op was. Altijd al een alcantara passagiersairbagklep willen hebben.
@tmenges: tja, je moet wat als je een schadebak met gepopte airbags opknapt natuurlijk. Waarom oem onderdelen terugplaatsen als je het ook af kunt met knutselwerk?
Shut up and take my money!
dat meen je nie
Als je em even snel in het overzicht voorbij ziet komen bij het scrollen is het net een photoshop
Nee, dankje. Net ziek geweest
En dan dat logo op ‘t stuur, Ferdinand draait zich om in z’n urn . . . 🤢
Ik snap niet waarom dit autobedrijf, deze auto kan inruilen of inkopen. Lekker gelijk exporteren. Hebben wij ook gelijk een lelijke auto minder.
@eirmakk: executeren.
Hahah, dat stuur😂
Ik zeg eerlijk, mijn smaak is het niet. Maar respect voor de hoeveelheid werk. Het is netjes gedaan, daar kan ik niks van zeggen. Geen honky tonky ductape Tupperware zegmaar.
Aaaaah mijn ogen!!!
Als dat m’n auto was zou ik ook happen uit m’n stuur nemen.

Kolere zeg!
Ik heb een hoop zielige dingen gezien in m’n leven, maar dit is het toppunt! Neem aan dat dit stuur niet door de APK komt? Porsche logo er letterlijk opgeplakt. De R-line goodies zijn top, maar niet wanneer je ze op deze manier uitvoerd…
Is dit de Bora van Cora van Mora?
de befaamde 1.9 TDI mét akra, benieuwd hoe dat klinkt
@kenner: als een tractor in een betegeld abattoir?

Ik gok maar wat.
Ik dacht dat de Bora niet lelijker kon. Ik had ongelijk.
Lelijkste auto die ik ooit heb gezien
Het wieldesign is wel aardig, maar dat was het dan ook.
Dat stuur? Mischien wat voor Kim Holland…
Stuur …apk goed of afkeur?
@hplh: De voor de overbrenging van de stuurbeweging bestemde onderdelen moeten deugdelijk zijn bevestigd met alle daarvoor bestemde bevestigings- en borgmiddelen, mogen geen breuken of scheuren vertonen, mogen niet zijn vervormd en mogen niet ernstig door corrosie zijn aangetast. Indien er sprake is van corrosie is het bepaalde in Aanvullende permanente eisen, hoofdstuk 1, titel 2, afdelingen 1, 2 en 3, van toepassing.
@hjhj: Hmm, je hebt een paar gasten in NL die een KITT-replica hebben incl stuur. Volgens mij gewoon met APK.
@tenaci: kennissen op de goede plekken doet wonderen. En ik denk dat de keurmeester die ik ken bij een prachtige replica minder moeilijk doet dan bij zoiets.
@tenaci: ik denk dat je even het stuur zou moeten omwisselen voor de keuring
@hjhj: dus goed of fout?
Ik zie geen breuk.
Diesel is dood net zoals deze Bora.
Bora-Bora
@frank2b: toora boora gebergte?
Met airride zit dat achterwiel zo lelijk in de wielkast, past goed bij de rest van de auto. Goed op de details gelet
Dit is een mega investering. Want volgens mij spot ik alcantara. Het nieuwe goud.
In het begin dacht ik nog, ah niet mijn smaak maar wel netjes gemaakt met Michelin bandjes en goed spuitwerk. Maar toen ik bij de foto van dat stuur kwam moest ik hardop lachen, zo iets wanstaltigs heb ik nog nooit gezien
zonde dat deze zo verbouwd is, heb zelf aan een bora een goede auto gehad, 0 problemen, praktischer dan n golf 4 door de kofferbak en ook de front een stuk mooier dan een golf 4.. kortom het was een fijne km vreter
Met 5 man geld inleggen en helemaal knettâh gaan op Wörthersee 2018! Mooi man, VAG liefhebbers trollen.
Donkerder paars was mooier geweest de velgen gewoon zilver en een sport stuur dan had ik er nog wel over na willen denken
En dan met een diesel ook nog.
Zoveel lelijkheid, domheid, dwaasheid en achterlijkheid in één auto samengebracht. Dat verdient inderdaad een vermelding.
In een andere kleur vind ik het wel te doen hoor.
O ik dacht dat er allerlelijkste stond

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).