Koplampdieven slaan weer toe, nu bij Mercedes

Auteur: , 76 Reacties

We hebben weer een nieuwe #Koplampgate. Je Porsche Panamera blijft deze keer veilig, maar heb je een Mercedes, ga dan maar vast op zoek naar een reservesetje.

Deze foto’s doken recentelijk namelijk op via de Facebook-pagina van een medewerker (guiltygert) van Mercedes-dealer Stern Auto. Het is nog te vroeg om te spreken van een trend, maar het lijkt erop dat ook de koplampen van gloednieuwe Mercedessen niet veilig zijn voor de ‘onderdelenhandelaren’.

In deze gevallen namen ze niet alleen de koplampen mee, maar bleek hun demontage-techniek niet bepaald gunstig voor de rest van de auto. Waar je bij de Porsche Panamera genoeg hebt aan een stevige zuignap, zul je bij een Mercedes namelijk met zwaarder geschut aan moeten komen, zoals een boormachine of slijptol.

Dit incident komt natuurlijk niet helemaal uit de lucht vallen, want de handel in losse auto-onderdelen blijkt behoorlijk lucratief. Dat terwijl de pakkans een stuk kleiner is dan wanneer je een complete Mercedes of Porsche probeert te ontvreemden. Is het tijd om ook in Europa een registratiesysteem voor losse onderdelen in te voeren?76 reacties

Nou, fijn vooruitzicht voor mij. Zo’n mooie C besteld (Estate).

Heb nu niet gekozen voor een Comand, want die is samen met de airbag ook vakkundig opgehaald uit mijn huidige Ster. Krijg je dit. Het moet niet gekker worden.

Ik hoop dat MB een fix heeft hiervoor en extra (vertragende) bevestiging voor de pitjes.
@vos115: elk merk gaat er last van krijgen als ze ook al gaan boren en slijpen.. Onderdelen zijn nou eenmaal makkelijker te verkopen en te stelen
@mercedesgl: maar dan moeten we het toch juist zo moeilijk maken zodat het alleen met veel lawaai kan?
@mashell: ja klopt.. Sws moeten we ze het lastig maken maar het zijn vaak bendes die al van te voren posten en weten wat ze doen
@mashell: maar we moeten de auto zo licht mogelijk maken en… en… en ik wil ook niet zoveel betalen voor een koplamp-lampje vervangen en… en… en het moet wel diefstal veilig zijn.

We willen met z’n allen heel veel, compromissen zijn nou eenmaal nodig aangezien het of/of is…
Daar zal de verzekeraar niet blij mee zijn!
Bizar gewoon
’t Is niet alsof Mercedes niet van het Porsche incident geleerd heeft: Dit lijkt me serieus vastgemaakt spul.
via Android app
Flink klote als je nieuwe auto bij de dealer op het afleveringsmoment staat te wachten en een onverlaat besluit om jouw auto te vernielen.
Staat er een S-klasse verderop, gaan ze de koplampen uit C & E-klasses halen.
Ik zou als ik dief was liever iets langer wachten op de S-klasse Coupé met Swarovski in de koplampen.
@bsxc2: loopt er straks zo’n professionele snelprater met een s coupe koplamp om zn nek..
@lambo4all: Hahahaha schitterend!
@lambo4all: raap me op hhahahaha
Afmaken die mensen. Vingertjes kwijt!
@reset: je snapt toch wel dat met deze oproep tot sharia praktijken in Nederland je kansen op een fijne goedkope all inclusive zomervakantie in Turkije verkeken zijn? Op Schiphol zal je paspoort worden ingenomen en naar de onderste bureaulade van minister Opstelten gestuurd worden.
@mashell: Okay. Dan een strenge foei (!) en een stoeltje in de hoek van een comfortabele kamer. Danwel graag 2 uren lang op het stoeltje zitten en je zonde bespiegelen.
@reset: wat een nare, nare reactie! Jij snapt heel goed waar Mashell op doelt. En kom nou niet aanzette. Met gelul dat de gevangenissen in Nederland zo vele malen comfortabeler zijn dan in het buitenland.

Het is onze taak als maatschappij om problemen bij de aard aan te pakken, niet alleen te bestraffen.

Iets met voorkomen en verhelpen
@desalen: Zullen we dan eerst het probleem inventariseren? Dit is georganiseerde misdaad. Je weet wel mafia-praktijken. Willens en wetens de verkeerde kant op uitgaan. Die hebben schijt aan de (willekeurige eentje, niet alleen NL) maatschappij. Deizen niet terug voor de NL politie (iets met geldroof Brinks) Dit zijn geen knuffel-dieven waarbij je met een goed gesprek hun weer op het goede pad kan zetten.

Hoe verder met de georganiseerde misdaad? Aangezien het hoogstwaarschijnlijk dit in het buitenland (ik noem maar iets, bv Alaska) vestigen. Hoe kom je met de lange arm der wet van der Nederlanden daar? En hoe raak je hen? Betere scholing in die landen? Kwaliteit van het leven verbeteren om zo hun normen en waarden te verbeteren, en zo het verschil tussen goed en kwaad te onderscheiden?

Het probleem waar ik op doel is dat wij alles aan onze eigen NLse maatschappij kan doen om dit te voorkomen. En dat lukt aardig. Het enige is … is dat het niet onze maatschappij dat dit veroorzaakt…….
Zouden ze dit voor de lol doen of omdat ze er echt geld mee verdienen? Lijkt mij lastig namelijk.
@mrrallycross: dit voor de lol? Das een hoop werk voor wat lol
@mrrallycross: De handel in onderdelen is erg lucratief zoals in het artikel al staat.
Veelal verdwijnen ze richting Polen/Bulgarije, mag het misschien niet zeggen maar die open grenzen en al die gastarbeiders brengt een bak ellende met zich mee, zoals dit!
Zullen vást geen oostblokkers zijn geweest..
@sanderm3: Nederlandse schadeherstel bedrijven repareren jouw Mercedes maar al te graag voor de nieuwprijs van de onderdelen.
Enige oplossing lijkt me om ze met het serienummer van de boordcomputer te koppelen. Dat valt er dan ook wel weer uit te slopen, maar dat levert dan problemen op van een niveau die dit soort boeren doorgaans niet op weten te lossen. Bovendien kun je dat middels certificaten en beveiligde hardware ook goed ondervangen.

Verkeerde serienummer, stroompuls er doorheen, zodat ze t nooit meer doen. Probleem is dan weer alleen dat een normaal iemand never nooit niet een auto kan gaan repareren.
@barchettadriver: Opzich geen slecht idee, maar alles is te kraken.
Hackers zijn altijd een slag voor zo lijkt het altijd wel.
@barchettadriver: En als jij over 10-15 jaar een mooie tweedehands auto koopt mag je naar de officiële dealer toe voor alles wat vervangen moet worden. Die rekent vast een gunstig tarief. Voor hem.
@metalmike: Is helaas nu al zo,veel elektronische modules moeten ingelezen worden,vaak heeft de dealer alleen deze mogelijkheden.
Manmanman das een boel schade…
@papa: Manmanmanman, die koekaratsja dei in die kitsjen.
@jrsmoke: Why is die machine out? Manmanman..
Bij mij op t werk (renault) ook al velgen gestolen.. En helaas kun je haast niks doen tegen die bendes.. Erg jammer en weer onnodig veel werk en klanten die langer moeten wachten
begin dit jaar was onze 2009 bmw 330d helemaal gestript van binnen, en vervolgens van 50 auto’s de airbags gejat. De auto kon NIKS meer…
Dieptriest dit. De halve voorkant gesloopt door dat tuig. Hier valt toch bijna niet meer tegenop te werken.
De regering moet hier echt naar kijken! De pakkans is erg klein en deze onderdelen zijn makkelijk de grens over te krijgen. Deze week ook Renault dealer Bochanen zijn er van 35 auto’s velgen en airbags gestolen! Onlangs een bestelbus aangehouden met Bulgaars kenteken op de A15 vol met gestolen auto onderdelen. De pakkans is bij ons zo laag dat ze andere landen overslaan. Komop Den Haag open jullie ogen!
Dat is wel grof geweld. Ze kunnen beter een ruit intikken en de kap open doen… Lijkt mij.
@rolov: dat is niet zo makkelijk meer.. Ga maar eens in de auto zitten en doe m met de sleutel op slot. De deur gaat niet open, motorkap weet ik niet
@rolov: dat lukt bij veel merken niet meer. Je moet dan ook de deur open weten te krijgen. Als beveiliging zit de hendel aan de onderkant van de A stijl. De deur valt daar dan over heen.

Weet niet of deze mercedessen dat ook hebben.
Sneu….
manmanman ik ga mijn e met comand ook maar eens in de gaten houden…
Bij de bekende M-dealer uit Veghel is afgelopen week hetzelfde gebeurd..
Lijkt mij eerder dat ze een blikschaar gebruiken, dan een haakse slijper/boormachine..
Mensen met een paar duizend euro schade opzadelen voor 100euro per setje.
Goed bezig
@rob5nismo: 100 euro per setje??? Bij MB??? nulletje er bij en je bent iets warmer…. zeker als het Xenon of LED is.
@406_v6: Voor ‘hete waar’ gaan ze geen dealerprijzen vangen.
@felixf: iemand die me snapt
Dit heeft niks met onderdelenhandel te maken .
Die koplampen krijgen een compleet ander doel .
@bohica: wiethandel bedoel je zeker maar hoe dan?
@rolov: Wietplantages worden gevonden dmv hoog stroomverbruik of via infrarood (helicopter-)opnames, doordat de gebruikte groeilampen zo veel warmte opwekken/stroom verbruiken. Led-lampen hebben beide problemen niet….
Laat me raden, het spul ligt al in het Oostblok? Oh ja, van de open grenzen zou de criminaliteit toch amper toenemen? Ik kan mij herinneren dat ze dit in Den Haag dit een paar jaar geleden riepen. Met name de linkse rakkers…
Ronduit belachelijk! Blijf toch eens af van andermans spullen!
Omdat het natuurlijk lastig wordt om de dieven op te sporen, of de auto’s aan te passen zodat het stelen van dit soort onderdelen zinloos wordt moeten we eens kijken of er bij de dealers wat te verbeteren valt? Maken zij het niet ook de dieven gemakkelijk door dure auto’s met (relatief gemakkelijk) verwijderbare onderdelen achter de zaak op op veelal donkere industrie terreinen te stallen?
Hier in de buurt schijnen de VW-koplampen erg in trek te zijn..
Werk zelf ook bij een Mercedes & Ford dealer en wij hebben dit ook al meegemaakt, 12 nieuwe Mercedessen ontdaan van koplampen en airbags. Er word gezegd dat ze de lampen gebruiken voor wietplantages…
@feboboy:
Toevallig bij ASV? Daar zijn afgelopen week in Veghel ook diverse auto’s leeg geroofd.
@jack_abarth: Wensink in Groningen, maar ze hebben al bij meerdere vestigingen toegeslagen
Een Stuttgart-virus…?
Wordt tijd dat we in de EU het systeem van de Australiërs krijgen; de hele auto vol met microdots met het serienummer… als je dan gepakt wordt met onderdelen is het altijd terug te leiden tot de echte eigenaar.
@406_v6: Moet er niet aan denken. Dan ben ik liever me koplampen kwijt..
Damn son. Denk dat ik die van mij maar zo een metalen bh-constructie aan ga meteen.
Pfff wat een schade zeg. Lijkt wel of ze die Cayenne lampen er netter uit kunnen halen. Maar ja, zolang de pakkans gering is en de straf een lachtertje gaat dit niet stoppen ben ik bang.
Een van de weinige dingen waar ik echt pissig om kan worden.. Ongezien/ongestraft jouw zooi jatten..

En die straffen delen we liever zelf uit gok ik zo. Hoe los je dit probleem op? Ervoor zorgen dat het risico wat ze op lopen “te” hoog is voor wat diefstal..leuk klusprojectje voor komende zomer, even een auto bij elkaar kopen op marktplaats en zelf in elkaar zetten
The lights they steal come from a c class estate or a c class estate or a c class estate maar inderdaad vervelend dit
Is er geen mogelijkheid om je kenteken te laten etsen in je speciale lampen (zoals eerst vrij normaal was met je ramen…)
Waarschijnlijk zoeken wat Mercedes eigenaars xenon/led lampen voor hun verder standaard c-klasse (met halogeen dus).
Welke idioot gaat zo’n risico nemen voor het stelen van een paar koplampen. Of kosten die soms €100.000 per stuk????
@roppp: van een nieuwe e-klasse zit een set op €2400,-
@feboboy: dan kun je toch beter gewoon de hele auto meenemen?
@roppp: auto meenemen is te opvallend en staat geregistreerd chassisnummer terwijl onderdelen die laai je gewoon in je kofferbak of busje ;)
@roppp:

Bij ASV zijn vorige week de koplampen uit een S63 coupe gestolen, ja die met de Swarovski inleg…
Stelletje idioten…
Misschien dit soort opties (xenon/navi/airbags etc) gewoon achteraf doen…..scheelt ook in de bijtelling :) ……oh nee…… wordt je auto later voor je deur gestript…… Soms verlang ik terug naar mijn kadett ( slecht voorbeeld)
Ben je mooi klaar mee ,dat wordt een dure
Bij Porsches waren ze er zo uit te wippen.Hier wordt gewoon even een halve auto gesloopt.Waarvoor?100 euro en een flesje Wodka?
Schuld verhalen op de overheid want die wilde de grenzen opengooien dus nu graaien de Roemenen, Bulgaren etc
The best knows no alternative.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).