Opmerkelijke piek onderdelendiefstallen voor Automarkt

Auteur: , 20 Reacties

Dat dieven alles wat los en vast zit aan je auto stelen, daar zijn we helaas al aan gewend. Interessanter is het tijdstip waarop op strooptocht gegaan wordt; dit blijkt opmerkelijk vaak op maandagnacht te gebeuren, voordat de wekelijkse Automarkt zijn deuren opent.

Wat ontbreekt hier?

De Automarkten in Nederland zijn een populair fenomeen, vooral onder handelaren uit het voormalig Oostblok en de Baltische staten. Het verdwijnen van de interne grenzen binnen Europa en een gezonde handelsgeest doen hun werk. Of alle handel die zich er voltrekt ook volledig legaal is, daar kan je je vraagtekens bij zetten.

Autoblog deed een rondje bij dealers en andere betrokkenen in de autobranche, en wat blijkt: velen melden een opvallende stijging diefstal van airbags, sturen (lampen?), stoelen, plaatwerk(….) in de nacht van maandag op dinsdag in de afgelopen maanden. Één dealer ging zelfs over tot het plaatsen van een stuurslot in iedere auto, omdat de airbags en masse verdwenen.

Wat wellicht nog opvallender is, is het gebrek aan berichtgeving hierover in de lokale media. Waar normaliter altijd wel melding wordt gemaakt van kleine diefstal vinden we dit maar mondjesmaat terug. Óf de vraag of er een verband bestaat tussen de automarkt en de stijging van diefstal van auto-onderdelen en complete auto’s wordt vermeden, óf de dealers hebben het bij het verkeerde eind in hun constatering dat er op gezette tijden meer gestolen wordt.

Mocht je zelf actief zijn in de auto-industrie en hier een mening over hebben, bevestigend danwel ontkrachtend, dan horen we deze graag. Voor alle potentiële slachtoffers is er tot slot deze handleiding ter voorkoming dat je wielen geroofd worden.

Foto credit: Facebook, via Quotenet

UPDATE: diefstal kent geen tijd, ook op woensdagochtend wordt er lustig gestolen, 20 airbags in dit geval.20 reacties

vind je het gek ..

de uitkeringen voor die lui zijn gewoon veelste laag ..
@lincoln: “Maar als ze de uitkering wat hoger maakten, dan hoeven we ook niet zoveel te doen”
Een alleszeggende quote uit Probleemwijken.
*uitkerings
@sir_smokalot: Ik wist het Smoke, maar gezien de grammatica nazi’s op autoblog heb ik het lichtelijk aangepast.
Tsja, die autobedrijven willen natuurlijk niet in de krant met fotootjes van hun toegetakelde voorraad. Dat zijn dan feitelijk schade-auto’s en die zijn dan toch weer iets minder goed te verkopen.
Het is allemaal zo makkelijk. Zoek eens op google.de; polenschluessel of drive box. En dit staat al op internet. Laat staan waar die lui mee werken. Professioneel, snel, waar veel lef bij nodig is.
Nederland heeft zijn beste tijd gehad. Technologie zal nu nog het enigste zijn wat vooruit gaat. Land wordt aan alle kanten leeg getrokken, Basel, Brussel, Den Haag, Oostblok, Midden Oosten, Noord Afrika, noem het maar op.
Komt niet meer goed.
r1lub via Android app
@anakiet: En wij maar werken! Is eigenlijk diep triest hoe het in Nederland gesteld is. maarja! De hardwerkende man/vrouw weten ze maximaal leeg te trekken.
@r1lub: huiliehuilie
r1lub via Android app
@parker: Dus jij bent zo’n uitkeringstrekker of dubieuze handelaar! Nee ff serieus! mij hoor je voorderest niet huilen omdat ik vindt dat je veel kunt doen zolang je er maar voor werkt.
Tja wat je op de markt verkoopt moet wel vers zijn.
Effe snel gegoogled op “inbraak autobedrijf” het laatste jaar, en inderdaad een heel hoog percentage, meer dan de helft, in de nacht van maandag op dinsdag. Volgens Google zijn het geen seizoensarbeiders.
Wonend in de IJmond weet ik hier over mee te praten, voordat de automarkt in Beverwijk kwam hadden wij nooit last van gestripte auto interieurs en verdwenen putdeksels, nu is dat met name op de maandagnacht met grote regelmaat aan de orde en de autoriteiten doen of hun neus bloed.
@toniominestrone: In Utrecht is het bij mijn weten juist gedaald sinds de automarkt verplaatst is naar Beverwijk
Misschien hebben ze gewoon de 4hour work week gelezen
waarom worden die laadkabels nooit gestolen van die eco hokken tegenwoordig, zijn 600 euro en ligt er maar voor het grijpen op de stoep, o ja alleen hier rijden mensen graag langzaam voor joker
Hou op schei uit. Ik woon in Beverwijk. De eerste keer airbag en rns-e gejat + alle zijramen ingeslagen + slot vernield + meer kleine ellende. Toen was hij 3 dagen terug…weer van die hufters bezig geweest. Toen rns-e + complete stuur gejat. En dat niet alleen bij mij, maar bij zovele meer in de buurt. En de politie maar ontkennen dat het er mee te maken heeft. En de garage maar zeggen dat sinds de automarkt het aantal inbraken schrikbarend toegenomen is. Oprotten met die automarkt. Doe maar ergens in een afgelegen wei tegen de duitse grens aan…
via Android app
Sinds januari is de i-drive altwee keer met onze litouwse vrienden meegegaan, bloeiende handel!
Dit tuig van de richel heeft deze maand ook bij mij ingebroken en m’n complete stuur van m’n nieuwe auto ontvreemd :@
Echter in de nacht van zondag op maandag. Totaal waren er die nacht bij 5 auto’s ingebroken voor het stuurwiel en/of airbag.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).