KTM X-Bow met een vast dak: dit gaat hem worden [updated]

Auteur: , 10 Reacties

Met behulp van Reiter is de X-Bow niet langer dakloos.

KTM's X-Bow met een vast dak: dit gaat hem worden

KMT X-Bows zijn geweldige apparaten om met de grootste precisie over een circuit of aangename bergpas te scheuren, maar wie dit doet zonder helm wordt getrakteerd op een proteïneshake in de vorm van inslikvliegjes. Het feit dat ze dak- en voorruitloos zijn maakt ze tegelijkertijd tamelijk onpraktisch. Nu zijn er al wel aftermarket oplossingen om een voorruit of dak op je KTM te laten zetten, het merk komt binnenkort zelf ook met een dichte variant. Een circuitvariant, dat dan weer wel.

Zoals laatst al aangekondigd bouwt KTM de dichte variant in samenwerking met Reiter Engineering. Vandaag is er meer info naar buiten gebracht. De racer (er komt vooralsnog geen straatlegale versie) krijgt een 2.0-liter TFSI blok uit de VAG-gelederen onder de kap, goed voor ruwweg 320 pk. De krachtbron wordt gekoppeld aan een sequentiële zesbak van Holinger, inclusief stuurflippers.

KTM Reiter X-Bow

Op de render van de voorkant is te zien dat de KTM X-Bow GT4 ook een nieuwe krijgt. Een eerdere teaser liet de dichte achterkant al zien, evenals een gefixeerde spoiler. Reiter neemt de bouw van de X-Bow GT4 voor zijn rekening. Hans Reiter laat weten dat de ze de racer zullen homologeren voor de SRO GT4- en de Pirelli World Challenge GT-S-klasse. Ze houden nog een slag om de arm qua gewicht, dat hangt af van de reglementen voor de raceklassen.

De nieuwe render van de X-Bow GT4 check je HIER in het groot.

Update 11-02-15: KTM teast vrolijker verder met een donker plaatje. Met photoshop hebben wij die weer lichter gemaakt en dat geeft een heel aardig beeld van de nieuwe KTM-met-dak! Ook weten we dat prijzen gaan beginnen bij 139.000 euro, maar da’s exclusief Hollandse belastingen.

KTM met dak
KTM Met dak10 reacties

Altijd lekker een dakkie boven de kop :)
Nu is ‘ie nog steeds stijlloos. Maar hij is nu helaas ook stijlloos.
Als GT4 is het logisch dat er een dakje op zit, als funauto voor de straat doet zo’n dak alleen maar afbreuk aan de beleving.
Echt mooi kan ik de renders niet noemen.
Hij was lelijk maar cool. Nu is ‘ie vooral lelijk.
Kunnen ze geen mooiere oplossing voor de ruitenwisser bedenken? Lijkt me ook niet echt gunstig mbt luchtweerstand (niet dat ik daar verstand van heb)
@danmar: anders had je wel geweten dat het gunstig is voor de downforce ;)O.T. Ik wil een circuitracer, maar alleen een mooie circuitracer.
Met behulp van Reiter is de X-Bow niet langer dakloos mooi…
Een 2.0TFSI. Nou dan koop maar een kannetje olie erbij. Sommige modellen lusten wel een slok.:)

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).