Kwalificatiekoning MotoGP krijgt deze BMW M3 CS

Auteur: , 14 Reacties

Wie aan het eind van het jaar bovenaan staat krijgt niet alleen de eer, maar ook een dikke BMW.

Kwalificatiekoning MotoGP krijgt deze BMW M3 CS

De MotoGP verreed afgelopen weekend alweer haar vierde Grand Prix van het seizoen. Voorafgaand aan de eerste Europese wedstrijd van het jaar, greep BMW haar kans alvast de doeken van het cadeau voor de beste kwalificeerder van het veld te trekken. De traditie is inmiddels aan haar zestiende jaar toe. Dit jaar is het een BMW M3 CS die, na afloop van het seizoen, aan de winnaar uitgereikt zal worden.

Hoewel de traditie in theorie lang genoeg bestaat om een groot aantal verschillende rijders de kans te geven een flinke BMW te winnen, kunnen we uit de afgelopen jaren concluderen dat dit absoluut niet het geval is geweest. Het Spaanse wonderkind Marc Marquez is er de laatste vijf jaar namelijk vandoor gegaan met talloze M-modellen. Het ongenaakbare talent ontving o.a. een M2, M4 CS en M6. De kans is zeker aanwezig dat Marquez dit jaar weer oppermachtig is, zowel in de kwalificaties als in de races. De Spanjaard gaat momenteel aan de leiding van het kampioenschap en won zondag gemakkelijk, nadat zijn concurrenten elkaar, op enkele seconden achter hem in gevecht om de tweede positie, van de baan reden.

Kwalificatiekoning MotoGP krijgt deze BMW M3 CS

De rijders kunnen de BMW M3 CS, in Frozen Dark Blue, aan het eind van het jaar claimen door zoveel mogelijk punten bij elkaar te sprokkelen. De punten worden uitgedeeld op basis van de positie die in de kwalificatie wordt behaald. Momenteel moet Marquez (66 punten) alleen de Fransman Johann Zarco (70 punten) voor zich dulden in de ranglijst, maar met nog 15 wedstrijden op de kalender zijn er nog genoeg mogelijkheden.

De BMW M3 CS is momenteel de krachtigste 3-serie die BMW produceert. De geblazen 3-liter zes-in-lijn perst er 460 pk en 600 Nm koppel uit, waardoor hij in 3,9 seconden aan de 100 km/u zit. De M3 CS heeft een topsnelheid van 280 km/u en schakelt via een zeventraps DCT-automaat.14 reacties

Ik wil ook motor rijden!
En ik krijg een schouderklopje..
@r32turbo: misschien is dat schouderklopje nog wel belangrijker dan een M3 CS. ๐Ÿ˜‰
Heerlijk zoโ€™n 6 cilinder met een bak vermogen.
Het “ongenaakbare talent”? Eerder de grootste en meest onsportieve idioot, zo vaak als ie zijn voorliggers van de baan drukt…
@m550d: een talent is het zeker, niemand die hem bijhoudt. Hij kan wel wat voorzichtiger rijden daar ben ik het mee eens.. Jij zeker een Rossie fan?
@jelle166: nee, neutrale kijker. Vind het wel leuk vanwege de vele inhaalacties i.t.t. de Formule 1.
@m550d: Marquez is veel beter dan Rossi ooit is geweest. De beste die ik ooit heb gezien.

En als het op onsportiviteit aankomt heeft onze vriend Rossi ook een aardige trackrecord.

Vraag me af wanneer hij gaat trouwen met z’n jeugdvriend.
@karaya: als iemand aan je portemonnee dreigt te komen, doe je dergelijke dingen. Marquez net zo groot of groter dan Rossi ben ik niet met je eens.
@m550d: maar als Max het doet… :D
@ikschrijfookoverautos: haha, nee, dan keur ik dat niet goed in het kader van het vaderland.
Marquez is al een hele grote. Wordt misschien wel groter dan Rossi qua prestaties. Wat betreft populariteit zal er niet snel een grotere dan Rossi komen.
Volg de MotoGP niet echt meer, dus even de beste man gegoogeld. Wow wat is die goed!
Echt jammer dat er geen V8 in zit๐Ÿ˜”

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).