Laatste interview van Michael Schumacher vrijgegeven

Auteur: , 42 Reacties

De familie Schumacher deelt unieke beelden.

Laatste interview van Michael Schumacher vrijgegeven

Het is bijna vijf jaar geleden dat het skiongeluk Michael Schumacher heeft plaatsgevonden. De F1-legende liep ernstig hersenletsel op en zou nooit meer dezelfde zijn. Schumacher is na het ongeluk uit het publieke beeld verdwenen en leeft dag tot dag in een zeer gecompliceerde medische toestand met zijn familie. De familie Schumacher wenst de situatie privé te houden en daardoor is de actuele medische situatie van Michael niet geheel duidelijk. Eerder dit jaar werd bijvoorbeeld nog bekend dat media absoluut niet welkom zijn bij het huis van Schumacher in Zwitserland. Enkel familie en goede vrienden zijn welkom. Zo bezocht FIA-president Jean Todt de voormalige F1-kampioen.

De familie is echter de fans niet vergeten. Op de website van de zevenvoudig wereldkampioen is een interview vrijgegeven. Het is het laatste interview dat Schumacher op beeld heeft gegeven, twee maanden voor zijn skiongeluk. Het interview is een terugblik op de imposante carrière van Michael Schumacher. In het gesprek komt onder meer zijn meest emotionele wereldtitel naar voren, welke tegenstander hij het meest respecteerde en komt karten even ter sprake.

Het interview, opgenomen op 30 oktober 2013, bestaat uit 10 vragen. Je kunt de video hier bekijken.42 reacties

Het blijft een verschrikkelijk verhaal, een groot sportman die nooit vergeten zal worden!
@twiggaa: waarom is “een groot sportman die nooit vergeten zal worden” een verschrikkelijk verhaal?
En het blijft een lastige discussie. Ergens snap ik dat de familie geen details geeft en zijn situatie een privé aangelegenheid is. Maar er zijn miljoenen mensen jarenlang fan van hem geweest, ook die willen graag weten hoe het er mee is.
Bovendien , als je een aantal een keer een duidelijk statement geeft dan hoeven we ook niet elke maand ergens een vaag nieuwsbericht te lezen waarin m’n gist naar zijn situatie.
@gertjan2012: Eerlijk gezegd kan het me niet zo heel veel schelen wat zijn toestand is… Niet omdat het me niet interesseert, maar meer omdat je met een beetje logisch verstand wel kunt beredeneren dat het niet rooskleurig is.
@gertjan2012: Ik snap dit niet. Waarom ‘moet’ de familie een statement afgeven? Ze hebben de beslissing genomen om het zo te laten, laat ze dan ook. Begrijp me niet verkeerd, maar overal komt die oeverloze discussie weer naar voren. De discussie is helemaal niet lastig: de ‘fans’ die zo nodig willen weten wat zijn medische staat is, hebben hierover gewoon niks te zeggen.
@kars: Volgens mij gebruik ik nergens het woord “moeten” :-) . Ik respecteer die keuze, maar begrijp hem niet helemaal.
@gertjan2012: volgens mij begrijp je het wel volledig:

Citaat: “dat de familie geen details geeft en zijn situatie een privé aangelegenheid is”.
@erik2907: Scherp ;-) , echter bedoelde ik meer dat ik het zelf anders gedaan had. You get my point !
@gertjan2012: 👍🏻😜😜
@kars: Ik vind het een beetje dubbel, jou kant begrijp ik ook, laat de mensen lekker zelf besluiten wat ze doen, ze zijn niemand iets verplicht maar aan de andere kant zou ik het wel een vriendelijk gebaar vinden richting de fans die hem al die jaren hebben gesteund, ze halen daarnaast een hoop geruchten uit de lucht door een beetje duidelijkheid te verschaffen en ik denk misschien wel dat het de familie zelf een beetje rust geeft ipv al dit geheimzinnige gedoe. Maar ja uiteindelijk: wie ben ik en wat weet ik ervan. Er zitten denk ik weinig mensen van de familie Schumacher te wachten op mijn mening
@kars: Zonder fans en publiek is de f1 een sport die alleen maar geld kost. De familie heeft dus alles!!! te danken aan de fans. Een verklaring of jaarlijkse update richting de fans is dan wel zo netjes. Ze moeten niks, maar ik vind de huidige houding van de familie ronduit respectloos.
@lekbak:
Iedereen is in feite met elke zaak van het leven op een ‘need to know basis’. Maar omdat de mens nu eenmaal zeer individualistisch is aangelegd nemen we daar van nature geen genoegen mee. We zijn door de enorme beschikbaarheid van informatie op het internet niet meer gewend dat sommige onderwerpen ons eigenlijk niet aangaan.

We smullen gewoon van al het nieuws rond mensen die boven het maaiveld uitsteken. En geen nieuws voelt niet bevredigend. Ik vind dat we ons beter druk kunnen maken om andere zaken.
@gertjan2012: “Er is geen andere mogelijkheid. Alles wat we zeggen leidt alleen maar tot meer vragen. Elk woord wakkert de behoefte tot meer informatie aan. Rustig zal het dan niet meer zijn, terwijl de familie dat juist nodig heeft”. Dus als echte fan kun je nu prima deze wensen respecteren.
@gertjan2012: Nee geen lastige discussie, they don’t owe us shit, klaar.
@gertjan2012: Ik denk dat het gewoon gezien moet worden als een film met een open einde waarbij je achteraf denkt ‘oké er komt dus een vervolg’, maar dat de maker na een half jaar zegt “er komt geen vervolg op”. Het is dan jammer, maar ook wel mooi omdat zo iedereen er zijn eigen gedachten en vervolg op kan bedenken/fantaseren. De buitenwereld herinnerd hem zoals hij was voor het skiongeluk en weet niet hoe het nu met Schumacher is/gaat dus iedereen kan er zijn eigen invulling aan geven (stiekem weet iedereen het wel alleen mensen willen er alleen maar een bevestiging van). De jagende media is sensatiegeil dus die doen het alleen maar voor de aandacht en money. En stel nou dat de familie naar buiten zou komen met hoe het nu met hem gaat dan zeg je hooguit “O oké, dat dacht ik al, maar dan weten we het nu zeker”. Alleen die wetenschap voegt niks toe en dus laat de familie het voor wat het is en dat dienen wij als fans te respecteren.
@gertjan2012: Ik vond dat in het begin ook maar het is niet zo dat je een statement of zelfs een camera ploeg binnen laat en dat dan de gehele media zegt, okay het zit er op nu laten we je met rust. Voor de media, vooral die elke week een nieuw roddelblaadje moeten vullen is het nooit genoeg. Ik weet niet wat ik in hun situatie zou doen maar ik heb er wel begrip voor eigenlijk.
@gertjan2012: als je een statement afgeeft dan is dat alleen maar een opmaat tot meer vragen. Bekijk eens een persconferentie van de Amerikaanse president (willekeurig welke), die vertelt iets, vraagt zijn er vragen, en dan hebben ze allemaal wel een vraag en schreeuwen het om het hardst. Meestal getuigd de vraag van niet opletten of gaat heel ergens anders over, maar zinvol is het allemaal niet. Precies daarom geef je helemaal geen statement af als je niets te vertellen hebt.
@gertjan2012: ik hoef van niemand de medische stand te weten, tenzij ze het zelf wensen te delen – voel je vooral niet geroepen….
Behalve indien het direct relevant is voor een functie die ze wensen te bekleden, wat hier niet van toepassing is…
Het ga je goed, held.
@str8six: ja idd veel beter kon het niet met hem gaan… sjeez
Ik snap dat de familie elk commentaar weigert, de media etc. zouden er toch nooit genoeg van krijgen hoeveel de familie ook zou delen. Wat ik niet snap, is dat ze dan dit weer vrijgeven en zo de interesse in zijn actuele toestand hernieuwen.
@sketcher: Als je de site bekijkt dan zie je dat er een shop aanwezig is met Schumacher stuff, daarnaast is er een foundation aan zijn naam gekoppeld. De commercie rondom Michael is dus nog springlevend.
@breinstein: wat heeft dat ermee te maken? 2pac, Michael Jackson, Kurt Cobain e.d. verdienden ook meer toen ze overleden waren dan toen ze nog leefden.
@str8six: Dat is als antwoord op de vraag waarom ze dit vrijgeven. Is weer hernieuwde aandacht, met mogelijk hernieuwde inkomsten.
Toch gek dat deze man door één gebeurtenis voor mij is veranderd van een walgelijk persoon, naar een persoon waar ik sympathie voor gekregen heb. In zijn Ferrari tijd kon ik zijn bloed (als McLaren fan) wel drinken, maar als ik deze beelden zie dan blijft het toch schokkend dat een geniale sportman als Schumacher geveld kan worden door een ‘simpel’ ski-ongeluk.
@Breinstein: We hebben het over een sportman en dan ga jij de term “walgelijk” bezigen.
@toniominestrone: En terecht, minstens 2 zo niet 3 van zijn titels zijn op walgelijke manier verkregen (https://en.wikipedia.org/wiki/Michael_Schumacher#Championship-deciding_collisions). Dus die term is zeker niet overtrokken in mijn opzicht. In mijn optiek was hij meer hufter dan sportman… Pas na zijn (eerste) stop werd hij wat sympathieker.
@toniominestrone: Want? Sportmannen kunnen niet walgelijk zijn? Normale mensen wel, of die ook niet?
@smultie: Hij kpn zijn bloed wel drinken omdat hij een Mc Laren fan was, lijkt mij een drogreden.
@toniominestrone: Want? We mogen sportmensen per definitie niet walgelijk vinden?
@breinstein: verstand komt met de jaren zullen we maar zeggen..
@str8six: Heeft niks met verstand te maken. Er zijn vandaag de dag ook genoeg mensen die wat tegen Hamilton hebben, maar die naarmate de tijd vordert toch respect zullen krijgen voor zijn prestaties.
@breinstein: Yep ik ken er minstens 1. Die in eerste instantie ook een hekel had aan Hamilton. Maar nu ook gewoon toegeeft wat een briljante coureur het eigenlijk is.
@kilum: ik!
Of het nou “de man die aan het einde van de straat woont” is, of Schumacher dat zou eigenlijk niet zoveel moeten uitmaken. Beiden zijn/lijken vriendelijke gasten. En toch als het zo een grootheid overkomt is iedereen in rep en roer, terwijl niemand hem persoonlijk kent en zijn racecarriere al voorbij was. Ergens vind ik het heel mooi wat het fan zijn met je kan doen, aan de andere kant zou ik willen aanraden jezelf niet te veel stress te geven en zorgen te maken. Hoe erg het ook is wat er gebeurd is, het is vooral erg voor de familie. Niet voor ons.
Ik zei jaren geleden al. “als het goed ging, dan gaf hij wel een openbare toespraak of een video.” Hij is een kamerplant. En nog 2 seizoenen en dan heeft HAM hem geëvenaard.
Owja en VES gaat iedereen verslaan. #verstappenblog.
@loserboi932: Ik vind “hij is een kamerplant” een vrij smaakloze opmerking.
@kilum: zo gevoelloos, en onbeschoft vind ik. Ik zou over niemand zo durven praten, laat staan smaakloos. Ik zou andere woorden gebruikt hebben.
@acizane80: ja maar het was voor de upvotes!!!! En het werkte helaas niet.
Het is hun keuze maar ik zou het meer doen als Robert Wickens, die heeft ook een ernstig ongeluk gehad maar deelt zijn ellende en krijgt daardoor ook veel steun. Maar die kan het dan nog wel zelf beslissen en dat is denk ik het probleem bij Schumacher.
Ik zeg het al 5 jaar en blijf het zeggen. De Schumachers hebben een persdame in dienst. Laat haar gewoon elke X-maanden een persconferentie houden met info. Dan is het helemaal zo interessant niet meer. Ik snap dat de familie privacy wil en op deze manier heb je er als familie zelf bijna niets mee te maken. In tegenstelling tot nu. Nu het allemaal mega interessant blijft. Maar misschien is dit juist wel een financiële keuze……….. Zo blijft het wel warm :/
De familie ‘moet’ natuurlijk helemaal niets, maar een eenmalig statement met de stand van zaken zou toch fijn zijn? Het koninklijk huis heeft destijds met Friso toch ook gewoon tekst en uitleg gegeven?

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).