Lamborghini komt met antwoord op beschuldigingen

Auteur: , 31 Reacties

Hebben ze nu wel of niet gesjoemeld?

Lamborghini komt met antwoord op beschuldigingen

De Italiaanse autofabrikant krijgt sinds de claim dat de Hurcán Performante ontiegelijk snel over de ‘Ring (6:52,01) kan knallen veel kritiek te verduren. Volgens analisten zou Lamborghini hebben gelogen over het record, met vele boze reacties van petrolheads tot gevolg.

Het automerk voelde zich waarschijnlijk in het nauw gedreven, want ze komen met een antwoord op de beschuldigingen. Maurizio Reggiani, topman bij Lamborghini, stuurde naar CNET een spec sheet van de tijd. Reggiani geeft toe dat de getoonde snelheid in de video inderdaad niet accuraat is door de GPS-technologie. De vrijgegeven VBox GPS van het rondje moet echter uitsluitsel geven over eventuele fraude.

Steeds meer autofabrikanten gebruiken een snelle tijd over de Nordschleife om aan te tonen hoe rap de auto wel niet kan zijn. De tijden moet je eigenlijk met een korreltje zout nemen, want de omstandigheden hebben altijd een ongelofelijke invloed. Vergeet niet dat de baan meer dan 20 kilometer lang is. Coureur, banden, het weer: factoren die allemaal invloed hebben. Ter vergelijking: de beste tijd van de Huracán LP 610-4 staat genoteerd op 7:28.

Lamborghini komt met antwoord op beschuldigingen31 reacties

Maar wat is nou de échte tijd?
@jamesbond007: Nu? 09.41
@rikus: oei dat is wel veel voor een supercar uit 2017…
@rikus: Ik moest echt even hard lachen. Jouw comment in combinatie met je profielfoto is geniaal!
@rikus: Briljant! Is je achternaam Finkers?
@rikus: hahahahahah held + oneindig
Alsof die tijden ertoe doen als je staat te revven op Brompton Road
@deuxmillecinqcentetcinq: Nou het is dan tijd voor schone ondergoed
@rubenpriest misschien kan jij iets uit die tabel of zo halen maar ik snap daar niets van. Klopt de tijd nou wel of dus niet?
@kilum: Ik blijf kritisch, want zo’n tabel kan altijd achteraf in elkaar worden geflanst. Ben vooral benieuwd wat andere coureurs weten te doen met de Performante op de Nordschleife.
Ik heb het filmpje gekeken en het eerste wat ik dacht; het lijkt wel versneld afgespoeld joh!
Als ze het hiermee willen bewijzen dan weet ik genoeg. Ook leuk die plotselinge drops naar 0 bij de hoogte op twee plekken. Is ie zeker even het ravijn ingestort.
Come on. Als er dus tweemaal een hick up qua hoogte is geweest kan er ook op weet ik hoeveel plekken andere hickups zijn geweest. Laat mij een half uurtje met een grafisch programma spelen en ik heb weer een andere rondetijd bewezen.
Lijkt wel een hartritmescan van een Thunderdome bezoeker.
Als ze nou echt niet gesjoemeld hebben met die tijd dan sturen ze toch gewoon een bus vol journalisten naar het circuit en doen ze het toch even dunnetjes over?
Laat maar gewoon zién hoe snel die auto is, ze zijn er toch zo trots op?!
Een beetje dom opscheppen en dan met een photoshopgrafiek komen is echt zó dom…
@stationcar: Ze kunnen dan beter iemand nemen die aan die tijden kan komen. Maar dat wellicht doen via een groot autoblad oid. Zodat het echt onafhankelijk is. Als 4 journo’s eerst zo’n ding kortrijden voordat er een tijd uitrolt wordt het wel een dure hobby ;)
@e34m5touring: ik neem aan dat hij bedoelt dat de journalisten achter de vangrail met een stopwatch in de hand mogen staan… anders wordt het een veldslag op de ring ja! ;)
@jorden: Ja. Dat kan natuurlijk ook nog :)
@e34m5touring:
Dat bedoel ik inderdaad, niet álle journalisten kunnen een recordtijd rijden uiteraard, het zijn geen coureurs :)
Hij is in iedergeval mooier dan alle Lamborghini’s van de afgelopen 5 jaar.
@dutchdriftking: Maar dat is ook niet zo moeilijk. Scheelt weer.
@dutchdriftking: Ha! De Gallardo werd nog tot in 2013 gebouwd, your argument is invalid! Sorry :P

Overigens blijft een vroege Gallardo 530-4 Superleggera in het babyblauw wel een grote favoriet van me, maar die valt buiten je ‘5 jaar’ clausule dus ik geef je het voordeel van de twijfel ;)
Niet echt overtuigend bewijs. Dat kan iedere nerd met een pc in elkaar flansen. Ik blijf er dan ook bij dat Lamborghini met Italiaanse maten heeft gemeten en geloof er dan ook niks van dat die Huracan zo snel is.
Of nou wel of niet de tijd is gehaald. Ik zou hem zo op de oprit zetten. Misschien het belangrijkste er met een plezier in rijden.
Een telefoon-foto van een beeldscherm.. Zo-oo, fijn dat alle twijfel hiermee van de tafel geveegd is! Netjes technisch onderbouwd!
Leuk om te zien dat mensen ook dit bewijs weer meteen in twijfel trekken. Zij lijken overtuigd van het ongelijk van Lamborghini en elke vorm van bewijs zal dan vaak in de wind worden geslagen.

Terwijl bij elke andere hypercar ‘we’ het meteen geloven. Het feit dat er in de grafiek 2x een hoogte glitch zit en het daarom ongeloofwaardig is vind ik ook zo’n giller. Waarom zo VAG dan niet dit supersimpele photoshopje doen en het even gladstrijken.

Feit is gewoon dat die Performante kneiterhard gaat. En al kon hij in 6.30 rond over de ring, niemand op Autoblog zou daarbij ook maar in de buurt komen met ons beperkte talent.

Mijn menig is dat, wanneer je de performante zijn tijd in twijfel trekt, je op zijn minst ook die van de 918 en alle andere VAG producten in twijfel moet trekken.

Ik zeg: Bravo Lamborghini. Supersnel en bloedmooi, die Performante.
@nerekop: jij bent Rutte zijn favo kiezer.
Haha mooi die ringtijden. Lambo heeft nu al 2 weken gratis publiciteit.
@mrrallycross: Haha dat staat voorop!
Het is een beetje hetzelfde als Gerard Joling in toppers outfit die zegt dat hij de 100 m sneller gelopen heeft dan Usain Bolt.

Come on, iedereen weet toch en ziet toch dat die lambo niet/nooit snellere laptimes zal draaien dan een Porsche 918. Lamborghini is en zal altijd een showboat blijven. De relnicht onder de supercars.
Ik blijf het raar vinden dat je die banden niet hoort. Nijgt toch naar aangepaste slicks?
En dan al een stoel minder
En een rolkooi
Wie weet een andere ecu tune

Doe wat Jim glickenhaus zegt…
Dit doet me denken aan mensen die beweren dat de maanlanding ook nep was… En elk bewijs dat het wel echt was weer in twijfel trekken en ontkrachten. Als je het echt wilt weten, koop er dan een en probeer het zelf. Ik geloof prima dat ze die tijd neer hebben kunnen zetten met die auto. Als alle omstandigheden optimaal zijn kun je zo een paar seconden pakken ten opzichte van de toptijd van een andere auto op een iets minder gunstig moment.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).