“Lando Norris onderdeel van Mercedes-programma”

Auteur: , 25 Reacties

De jonge Brit is naar verluidt een nieuwe aanwinst bij het regerende kampioenenteam.

Wat je moet weten over racetalent Lando Norris

Als we kijken naar de teams en bestuurders die sinds 2014 een titel hebben gehaald, zien we een opvallend patroon. In 2014 was het Lewis Hamilton, in een Mercedes. In 2015 was het Mercedes, wederom bestuurd door Hamilton. In 2016 was er voor de afwisseling even een titelzege voor Nico Rosberg, wel in een Mercedes. En in 2017 en 2018 was het weer Hamilton, met jawel: een Mercedes. Het behoeft geen uitleg dat het team van de Silberpfeile ietwat dominant is in de huidige F1. Het team waar Toto Wolff met de scepter zwaait is ook dit jaar weer goed bezig en opnieuw een zege ligt redelijk voor de hand. Geen overhaaste conclusies trekken daarover, maar goed, het bewijst dat Mercedes het materiaal en meestal ook de bestuurders heeft om regelrecht naar de titel te rijden.

Wie de auto’s besturen rouleert echter vaak, kijk maar naar wat er gebeurde met Pierre Gasly in de zomerstop. Verder zijn er een hoop nieuwe namen opgedoken in de F1 dit jaar, één daarvan is Lando Norris. Doordat hij bij een middenmoot team zit moet je niet verwachten dat hij direct de titel binnensleept, maar voor zijn team McLaren levert hij prima werk voor een nieuwkomer. Als dat je eerste indruk is, dan heb je grote kansen in de F1. Maar er is nog iets aan de hand. Sinds McLaren de deal met Renault niet verlengde en over twee jaar Mercedes verantwoordelijk is voor de aandrijflijn van de McLaren-bolides, vonden er wat contractuele veranderingen plaats in het management van beide teams.

Eén van die veranderingen is het feit dat Lando Norris nu deel uitmaakt van het programma van Mercedes, aldus AutoMoto. Dat betekent niet dat er bevestigd wordt dat de 19-jarige Brit per direct daar een stoeltje verzekert. Wel kan het betekenen dat hij op de radar van Mercedes staat en daarmee een aanstormend jong talent is bij het topteam. Met Hamilton en Bottas die een één-tweetje vormen in het huidige klassement is het niet nodig dat Mercedes hun opties herziet, maar je weet maar nooit.25 reacties

Ja logisch als ze motoren gaan leveren aan McLaren…
@spacemoon24: overigens pas vanaf 2021, dus niet volgend jaar.

Ik krijg steeds meer het gevoel dat Mercedes vanaf 2021 zelf niet meer mee doet als fabrieksteam.
Te veel signalen wijzen op een exit.
@awesome: welke signalen zijn er dan?
@mark997gt3: ik las dat de nieuwe MB topman minder met F1 zou hebben en t duur vindt, sommige zeggen dat de meeste investeringen nu in een electro aandrijflijn worden gedaan en dat de F1 daar minder op aansluit, itt Formule E
@awesome: ook al een aantal artikelen voorbij zien komen inderdaad, zou een gemis zijn
@janmetdelangeachternaam: tsja, dat is altijd het probleem met fabrieksteams. Jammer als Mercedes stopt inderdaad, maar ik zou het erger vinden als Williams zou verdwijnen.
@awesome: Zolang ze kampioen blijven worden en er dus bakken met geld verdiend wordt (echt wel iets meer dan met de Formule E) blijven ze lekker in de F1. In de F1 heb je ook echt fabrieksteams terwijl in de Formule E iedereen met hetzelfde rijdt…niks aan dus voor een merk. Leuk voor erbij.
@skinny058: In de Formule E ontwikkelen de fabrikanten wel degelijk hun eigen aandrijflijn. Je ziet het aan de buitenkant wel niet, maar die auto’s zijn wel degelijk heel verschillend.
Zit ie dan voor of achter George Russell? Zou toch zuur zijn voor die George als die Lando nu voor hem staat (terwijl hij netjes als MB rijder in een waardeloze Williams rijdt om ‘ervaring’ op te doen).
@gregorius: ik denk dat ze uiteindelijk teamgenoten worden bij Mercedes. Bottas heeft in 2020 z’n laatste jaar en als Hamilton er achter komt wat dat hij die 7e titel niet kan pakken, dan is ‘ie er ook vrijdag snel klaar mee, denk ik. Dit is vooral (weer) zuur voor Nyck de Vries. Zijn F1 kansen via Mercedes zijn direct niets meer waard
Russell en Norris nemen Bottas en Hamilton over wanneer laatst genoemde de helm in de wilgen hangt?
Ik weet niet, maar elke keer als ik iemand Lando hoor zeggen moet ik denken aan die ene uit Star Wars:

Lando Calrissian
“Putting a foot in your Ass Galaxy Style “ 😂
@ghost: me too! 😅
En dan nog. Als Norris het gehad heeft kan hij altijd nog cabaretier worden!
@vonklausenburg: of fulltime streamer, schijnt met het aantal views dat hij krijgt best productief te zijn
Lando en Max bij Mercedes?
@blackmilo: ik zie hem liever samen met Ocon in 1 team bij Mercedes. Dat was nog eens goede tv!
-edit: dank u, is inmiddels gefixt-
Zou leuk zijn, leuke gozer lijkt me het.
Vandaar de stress van de Verstappens.
MB bereidt zich voor op een toekomst met Russel en Norris.
Ocon als 1e reserve en Nick de Vries als laatste alternatief. In geval van Occon; ondanks zijn contract bij Renault. Ze hebben alleen geen beschikbaarheid in de contractperiode. Erna is ie weer van hen als ze hem dan weer willen.
Ferrari zit ook niet echt op Max te wachten met een lange toekomst met Leclerc en Mick Schumacher tzt. Vettel blijft nog in 2020 en is daarna exit. Hooguit nog afsluiten van de carrière bij Red Bull.
2021 willen ze Lewis Hamilton, maar wanneer hij bij MB blijft nemen ze Daniel Ric. Van eerste keus hun tweede geworden omdat de verschillen met Hulk te klein zijn gebleken in hun ogen.
Max
@v10m5: áls Mick Schumacher ooit voor Ferrari gaat rijden, dan duurt dat zéker nog een jaar of vier, vijf. Hij rijdt daar in de Formule 2 nu z’n rondjes op het niveau waarop laten we zeggen Nyck de Vries drie jaar geleden ook zat; hij doet het leuk, maar hij steekt nog niet met kop en schouders boven het veld uit.

Schumacher junior zal toch éérst in de Formule 2 eens een leuke serie van aansprekende resultaten moeten neerzetten, bij voorkeur niet later dan in seizoen 2020, alvorens hij eventueel mag gaan testen – en mogelijk daarna à la Leclerc instappen bij bijvoorbeeld een team als Alfa Romeo.
@v10m5: zelden zo’n hoop onzin gelezen.
@v10m5: ik zou het eeuwig zonde vinden als max geen WK wordt, als hij nooit over een dergelijke auto kan beschikken. Maarja time will tell…
via Android app
Het gaat er steeds slechter uitzien voor Max als RB zich niet verbetert.
Max heeft geen keus. Honda en RB moeten nu juiste auto geven

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).