Lewis Hamilton pakt Mercedes-interieur aan

Auteur: , 58 Reacties

De meervoudig F1-wereldkampioen is niet tevreden over het gekozen materiaal.

Lewis Hamilton pakt Mercedes-interieur aan

Fabrieksrijder voor Mercedes, Lewis Hamilton, wil de wereld gaan genezen en positief zijn voor de toekomst. Hij houdt er al een aantal jaar een veganistische levensstijl op na. Het was al bekend dat hij via zijn Instagram account probeert anderen te overtuigen om ook dierlijke producten te vermijden. Echter gaat de Brit nu een stapje verder en gaat hij in gesprek met de CEO van Mercedes Benz, aldus Lewis tegenover magazine The Edge.

Hamilton wil dat er geen leder van dierlijke oorsprong meer in de auto’s wordt verwerkt.

Mercedes-Benz is een gigantisch bedrijf en ik heb later vandaag een telefoontje met de CEO om te bespreken hoe we kunnen werken aan het verwijderen van al het leer dat in de auto’s wordt gebruikt.

Mercedes heeft al langere tijd de optie om voor Artico te kiezen, dit is een kunstleder gemaakt van Vinyl. Schijnbaar is dit voor de zesvoudig wereldkampioen niet genoeg, hij wilt dat MB helemaal stopt met het gebruik van dierlijk leder. Andere merken maakten deze keuze al eerder, zo is in de Model S van Tesla geen dierlijk leder meer te verkrijgen en wordt er voor de Audi e-tron gebruik gemaakt van leervervangende materialen.

Naast veganistisch is Hamilton ook nog actief bezig om milieubewuster te leven. Zo verkocht hij zijn privévliegtuig en rijdt hij een elektrische smart. Hij rijdt minder in zijn overgebleven collectie auto’s, een groot deel verkocht hij namelijk. Volgens HAM is het niet de Automotive Sector die het meest vervuilend is.

De landbouwsector is de grootste vervuiler die we momenteel hebben met meer dan 50%.

Met die overtuiging opende hij een veganistisch Hamburgerrestaurant in Londen waar hij een grote investeerder in is. De levensstijl van de 34-jarige coureur heeft veel kritiek gekregen, omdat zijn sport door de uitlaatgassen en vele reizen zorgt voor veel milieuvervuiling. Oud-collega Alonso zei eerder dat hij deze boodschap nooit zal verspreiden als hij de volgende dag het tegenovergestelde zou doen. Hij doelt daarmee op Hamilton die met zijn sport vervuilender is dan een gemiddeld gezin. Hamilton vindt dat alle beetjes helpen en blijft zijn levensstijl doorzetten. Om zijn 13,3 miljoen volgers te overtuigen deelt hij onder andere video’s van een koe die wordt afgeslacht met een voorhamer. Stoppen met de ‘vervuilende’ sport ziet Hamilton niet zitten, hij wil zijn doel -de 7 wereldtitels van Schumacher evenaren- bereiken. Een grap over de Formule E zou voor de hand liggend zijn maar Hamilton heeft al aangegeven hier geen interesse in te hebben.58 reacties

Degene die echts kunnen doen aan armoede, ziektes als aids, klimaatrampen, oorlogen enz. doen net niks omdat ze er teveel belang bij hebben. Voor onze eigen bedrust dan maar een speldenprik uitdelen zorgt er al helemaal niet voor de grote jongens iets gaan doen.
@neleev: als je geen vraag genereert, creëer je ook het aanbod niet…
@laptom: oef. Dat is ook een mooie!
Het is altijd makkelijk om iemand hypocriet te noemen omdat hij niet alles perfect doet volgens hetgeen hij verkondigt. Maar als je echt 100% duurzaam wilt leven kan je er beter mee stoppen.

Ik vind het wel goed dat hij zich hiervoor inzet. En dat hij tegenwoordig grotendeels met lijnvluchten vliegt vind ik al best netjes.

Toch zullen velen hier zich weer negatief uitlaten… Dat schijnt namelijk de norm te zijn op internet.
@reactief: Ik ben het zeker met je eens dat het goed is dat hij zich hiervoor inzet, zeker iemand met zo’n impact op de maatschappij. Maar natuurlijk is het wel zo hypocriet als het maar zijn kan. Zijn ecologische voetafdruk is even groot als een klein land.
@berlinetta: hypocriet: iemand die zich beter en eerlijker voordoet dan hij of zij is, of daarnaar handelt jegens anderen

Dat vind ik dus niet. Hij doet niet alsof hij beter is.
@reactief: Als hypocriet niet het juiste woord is, dan is er wel een ander woord voor. Feit blijft dat hij een enorme vervuiler is. Als hij echt voor de wereld wil betekenen wat hij zegt, dan moet hij stoppen met de F1.
@berlinetta: Daar ben ik het dus niet mee eens. Waarom moet hij ineens op alle vlakken het allerbeste doen voor de wereld? Zoals gezegd is dat een lat die je constant verder kunt leggen, want dood zijn we het beste voor de wereld. Laat iedereen lekker zijn eigen lat bepalen. Hij doet het op sommige vlakken goed en op andere vlakken niet. Maar een leven zonder plezier is geen leven.
@reactief: Ik zeg ook niet dat hij geen plezier mag maken, maar zijn leven bestaat uit rondjes rijden in vervuilende auto’s voor het plezier van anderen. Als je dan toch zo begaan bent met het milieu, ga dan iets nuttigs doen. De wereld kan heus wel zonder F1-coureurs.
@berlinetta: helemaal mee eens!!!
@berlinetta: Dus omdat hij begaan is met het milieu moet hij heel zijn leven omgooien en een ander beroep zoeken. Waarom dan precies? Hij zal daar nog steeds van genieten, en zorgt dat hij op andere vlakken bijdraagt aan een beter milieu. Maar omdat jij vind dat hij dan op alle vlakken goed voor het milieu moet zijn moet hij maar stoppen met z’n werk. Waar ligt dan de grens? En wie bepaald die? Want door te leven ben je (kort door de bocht) ook al een belasting voor het milieu!
@reactief: formule e
@berlinetta: door de voorbeeld rol die hij heeft verworven met F1 heeft hij de mogelijkheid om de problemen op een grote schaal aan de kaak te stellen, de impact die hij hiermee heeft zal groter zijn dan zijn ecologische voetprint.
@vanquish44: Dat ben ik ook wel met je eens hoor. Ik vind het ook goed dat hij dat doet, zeker gezien zijn voorbeeldrol. Maar gezien zijn beroep vind ik het wel een beetje vreemd.
@berlinetta: Ik ben het er trouwens best mee eens dat het wel een beetje wringt. Maar naar mijn mening is het niet aan ons om daar iets over te vinden. Ik vind dat ieder vrij moet zijn om eigen keuzes te maken. Dat kan dus betekenen dat je je inzet voor een beter milieu op bepaalde vlakken, maar op andere vlakken daarin faalt, of daar in ieder geval minder goed mee bezig bent. Niemand is perfect.
@reactief: Nja, ‘minder goed mee bezig bent’. Dat is waar voor mij de schoen wringt. Meneer is een ontzettend grote vervuiler. Maar goed, ik vind het goed van hem dat hij zich ervan bewust wordt en anderen wil inspireren. Laten we het daar maar op houden.
@reactief: Hij zit gewoon uit zijn nek te lullen, hoe je het ook wendt of keert. Ik durf te wedden dat alle auto’s van wereldverbeteraar Lewis een interieur van echt leer hebben. En hij draagt ook vast geen schoenen van plastic.
@reactief: ja als het om klimaat gaat neemt Autoblog Dumpert-achtige vormen aan. Onder het mom van kritisch nadenken en scepsis wordt de wetenschappelijke consensus ontkend, omdat door mensen veroorzaakte klimaatverandering men niet goed uitkomt.
Ik doe ook m’n best, ik ga in mei op de fiets naar Zandvoort.
@harrie:
[X] geschikt
[ ] ongeschikt
@harrie: Vanuit Maastricht?
Supertof van Lewis. Je moet ergens beginnen, en alle kleine beetjes helpen. 👍
@utregcity: het helpt niet. Waar geen probleem is, is ook geen oplossing.
@bartteeuwen: Noem dierenleed bv maar geen probleem… 🥺
Ook hij is gehersenspoeld door de zelfde idioten als Greta.
@dutchdriftking: Ik denk eerder dat hij geen helm droeg toen hij met de motor van Rossi onderuit ging.
@dutchdriftking: Niet eens. Klimaat is belangrijk, dierenwelzijn zeer belangrijk. En ik ben absoluut geen Greta of Anuna fan.
Wat een populistisch gelul zeg, jarenlang in een circus meedoen die meer fossiele brandstoffen per race uitstoten dan jij en ik in ons leven. Als je je zakken gevuld hebt is het makkelijk lullen.
@dieselkameel: net als die vreselijke Bono van U2. Ik was altijd fan, maar na die preken van hem bij diverse concerten ben ik hem helemaal beu.
Leer is weliswaar een bijproduct van de vleesindustrie, maar het is ook veel sterker en het blijft langer goed. Het artico wat Mercedes levert is wel minder duurzaam op de langere termijn.
@eelco74: Artico is juist duurzamer dan echt leer. Het ene kunstleer is het andere niet,
@healey: nee mijn ervaring met de w204 en 205 is dat het artico snel slijt en minder mooi blijft dan het echte leer.
Als ik de CEO van Daimler was zou ik hem toch gauw even verzoeken zich met zijn eigen zaken te bemoeien. Ben benieuwd of hij straks tegen de grote baas van Ferrari ook zo’n grote mond heeft.
@kminne: over 5 jaar standaard velours in elke Ferrari
@kminne: Als ik CEO van Daimler was zou ik het gesprek met Hamilton zeer serieus nemen en er ook werk van maken om leervervangers in interieurs te verwerken. “Groen” wordt met de dag hipper, enerzijds omdat mensen zelf bewuster willen leven, anderzijds omdat het door overheden (nationaal en Europees) door onze strot geduwd wordt. Mercedes zou wel gek zijn als ze daar niet een graantje van mee proberen te pikken. Is goed voor de omzet, want het materiaal kan aangeprezen worden als meer premium dan leer, en het is natuurlijk goede PR.
@edge: Het zal me verbazen als MB niet al lang heeft onderzocht of het zinnig is voor MB om leervervangers in hun auto’s leverbaar te maken. Wieweet staat het in de planning (+ promotie), wieweet nog niet.
Wieweet ‘gebruiken’ ze Hamilton zelfs om het op deze manier te launchen.

Zelf gok ik zo dat Hamilton, die volgens mij de best verdienende werknemer van MB is, hier uitspraken doet, en publique, over zijn werkgever, die niet door zijn werkgever zijn goedgekeurd. Een beetje normale werknemer komt hierdoor in de problemen.
De CEO zal natuurlijk zijn tijd nemen; er aan liggend hoe goed Hamilton kan en wil luisteren, zal hij komen met een verhaal over dat het gebruik van leder door MB niet het resultaat heeft dat er meer koeien moeten komen (omdat de vraag van het vlees nog altijd hoger is; nu alleen, zal de koe misschien zelfs een beter leven hebben).
Dit zal hij verpakken in een mooie shit-sandwich: eerst begint hij met het complimenteren van Hamiltons doelen en actief zijn. Daarna de shit; met de reactie hierboven en dat het voor MB zeer slecht zal zijn als ze morgen geen echt leder meer zullen leveren.
Vervolgens zal hij zeggen dat ze al met leervervangers bezig zijn, dat ze dat gefaseerd uit zullen rollen; op een manier dat het het best is voor MB, maar ook op een manier dat het educatief is voor de target group. En vervolgens sluit hij af met nog wat complimenten naar Hamilton + een dringende vraag of hij nu zn kop wil houden totdat MB hem vraagt om zn bek open te trekken en dat MB het vanaf hier afhandelt en dat ze hem graag willen gebruiken bij de volgende stap en dat ze daarin Hamilton een hoop lof zullen geven.
De CEO zal vervolgens met zn board hierover klagen en de onderdanen een plan van aanpak laten maken.
Hamilton zal zeg helemaal de verlosser en de grote denker voelen.
MB biedt vanaf 2020/2021 tijdens normale model-updates nu de mogelijkheid aan om voor een aantal nep-leren te kiezen. Die zullen zo geprijsd zijn dat de winstmarge iig net zo hoog is als de echte leren.
@gregorius: Mercedes levert al decenia leer vervangers. Eerst met MB-tex en nu met Artico. Maar mooie therorie.
@edge: Het probleem is ook niet dat sommige mensen liever op nepleer zitten, maar de attitude van dit soort figuren die menen de rest van de wereld hun zienswijze op te moeten dringen. Daar is HAM een typisch voorbeeld van. Bedrijven doen er verstandiger aan om verschillende alternatieven aan te bieden en hun klanten zelf te laten kiezen. Persoonlijk boycot ik bedrijven die openlijk meehuilen met klimaathysterici.
Mercedes moet nog even doorbijten. In 2021 zijn ze van Lewis vanaf. Gaat dan naar Ferrari, maar ik betwijfel dat Ferrari kunstleder gaat gebruiken in zijn straatwagens. Als hij anders wil gaan leven, dat hij maar doet. Maar dring anderen je levenswijze niet op. Iedereen wil een schone lucht maar zoals het er nu naar uitziet wil Europa dit bereiken door alles veel duurder te maken. En dat stuit bij het meerendeel van de europese bevolking tegen de borst!
@ericc: nu is het vraag aan Mercedes. Straks een keiharde eis in de contract onderhandelingen bij Ferrari. Verkoop de aandelen Poltrona Frau maar alvast.
Maar… wat heeft hij dan nu precies aangepakt aan het interieur?
Wanneer gaat hij formule-E rijden in plaats van F1?
Elke week weer een nieuwe aflevering van de aftakeling van de wereld zoals ik hem ken. Deze week; Praten over leer met Lewis..

🤦🏼‍♂️
Er zijn drie enorme feiten in dit leven:
– door overbevolking van de wereld hebben we te weinig grond beschikbaar om voedsel te produceren voor iedereen;
– het consumentisme – het als maar meer en meer willen – draagt bij aan overproductie (en dus extreem veel meer uitstoot) en enorme ladingen voedsel die weggegooid worden;
– de belastingdienst.

Dat HAM zich inzet om alles maar een klein beetje beter voor het milieu te doen vind ik bewonderenswaardig; niet omdat de daden van één persoon ineens veel uithaalt maar omdat hij een bepaalde verantwoordelijk toont. Ik ga dus ook niet oordelen over zijn motivatie en of die motivatie wel of niet corrupt is.

Waar ik wel over oordeel zijn mensen die blind staren op Baudet en consorten terwijl ze Klaver en consorten als achterlijke gladiolen bestempelen. Ik geloof persoonlijk in de middenweg, die van het even rationeel denken. Als we allemaal, heel de wereld, één dag geen vlees zouden eten scheelt het al wat. En als we weten dat door zoiets kleins te doen we minder belastend zijn voor het milieu? Waarom dan niet?

Ik ben mij er tegelijk ten degen van bewust dat in opkomende economieën het vlees-, auto- en vliegtuiggebruik enorm zal toenemen vanwege hogere welvaart. Kijk maar wat wij hebben gedaan in de jaren tachtig en negentig. Of wat te denken van alle gedumpte auto’s en fabriekmachines die extreem veel meer uitstoten dan wat wij in het Westen nu hebben.

Als wij dus onze gierigheid en inhaligheid kunnen compenseren zonder onszelf te kastijden, en het is aantoonbaar beter. Waarom niet. Ik wil dan best wel overdag 100 rijden, een dag geen vlees of geen leder in mijn auto. Als dat uiteindelijk betekent dat ik langer kan genieten van de prachtige bergwegen, de fenomenale uitzichten en de geur van bos? Count me in.

Hamilton doet iets, misschien op z’n Amerikaans: zie mij weer. Maar hij doet iets, terwijl menig toetsenbordridder af zit te geven en zichzelf in de slachtofferrol plaatst die hij zelf zo afschuwelijk hekelt bij zijn politieke opponenten. O, de zoete ironie.
@vonklausenburg: Mooi omschreven en niets aan te te voegen. Hulde!
@vonklausenburg: Bijna helemaal mee eens. Maar de productie van een gemiddeld Nederlands dieet heeft ongeveer 1800m2 oppervlakte nodig per persoon. En het grondoppervlak is ongeveer 18.000m2 per persoon over de gehele wereld.
Held. Ja de Formule 1 vervuilend. De F1 opheffen zal werkelijk geen enkel effect hebben op het milieu, dus waarom zou je hem hierop aanvallen en als hypocriet bestempelen.
Net zoiets als dat iemand die 20 peuken per dag rookt er 1 per dag minder gaat roken. Draai het om.

Dierlijke consumptie ban je niet volledig uit. Maar de kwantiteit terug schroeven zal wel degelijk helpen.
In ieder geval meer dan maximaal 100km per uur rijden overdag.
@jorden: dit dus. Net alsof de Formule E zo milieu vriendelijk is. De kans is groot dat de stroom die ze verbruiken niet groen is en alles wat erom heen zit al helemaal niet. Of heb ik iets gemist en verplaatst het hele circus zich met zeilboten over de wereld?
@jeroen83: 100% groen zal het niet worden maar als het 50% groener is dan is dat natuurlijk wel een verbetering. Het is ongelooflijk naïef om te verwachten dat er een big bang oplossing gaat zijn. En gewoon stupide om niet bereid te zijn te veranderen totdat die 100% oplossing er is.
@mashell: ik zie nergens dat Jorden of ik een Big bang oplossing verwachten. Minder consumeren is al verandering, hetgeen Jorden aandraagt en ik het mee eens ben. Hamilton doet dit en spoort vele andere aan dit ook te doen. Zelfs als er een heel klein percentage in mee gaat heeft hij toch flink wat bereikt en zonder de F1 had hij deze impact simpelweg niet gehad. Om het dan wat directer op NL te betrekken. De technologie is er al om in de landbouw sector de CO2 uitstoot fors omlaag te brengen, maar daar zullen we allemaal in moeten investeren en niet alleen de boeren. Ook de productie voor export kan best iets omlaag. Schonere auto’s kunnen gestimuleerd worden en daarbij is het in de afgelopen jaren al gigantisch veel schoner geworden op de weg. Maar met veel beslissingen zal de politiek zich niet populair maken, vooral niet bij lager opgeleid Nederland. Ik ga graag wat extra betalen voor mijn vlees als dit extra geld direct geïnvesteerd zou worden in technologie om de CO2 in de veeteelt omlaag te brengen. Met zijn allen 100 gaan rijden is cru gezegd en achterlijke K*T oplossing die niks brengt. (Mij mening en geen feiten, maar ik verwacht niet ver van de waarheid te zitten)
@jeroen83: wat je hebt gemist is het begrip “voorbeeldfunctie” en het doel niet is dat de gehele wereldbevolking zich inschrijft voor de Formule-E klasse.
Wat een hypocriete h**d. Als je de wereld wil verbeteren moet je bij jezelf beginnen en niet voor amusement met een auto rondjes gaan lopen rijden.

Landbouw is misschien vervuilender maar is nuttiger dan het hele formule 1 circus.

Hamilton zal zeker ook nog nooit van bodemlaag erosie gehoord of dat je bossen/oerwouden moet kappen en natuurlijke habitats worden vernietigd om een akker te maken. En dan heb ik het nog niet eens over het aantal dieren/insecten die worden vermoord en waar niks mee gedaan wordt.
@antoombom2000: Als de mensheid geen vlees meer eet heb je veel minder akkerbouwgrond nodig. En hoef je dus geen bossen/oerwouden te kappen en kun je deze juist terug planten. Je hebt namelijk meer voer nodig om 1 kg vlees te produceren dan wanneer je dezelfde voedingstoffen direct uit planten zou halen. Overigens kun je beter kip/vis eten dan bijvoorbeeld rundvlees. Rundvlees is 3x minder efficient om te produceren.

https://en.wikipedia.org/wiki/Feed_conversion_ratio
@antoombom2000: kijk eens naar het platteland in Nederland. Je ziet een enorme hoeveelheid maisvelden maar je vindt vrijwel geen mais in de supermarkt. Het is bijna allemaal veevoer. Minder vee is ook minder akkerbouw voor veevoer nodig. Kunnen we dat voor gewassen voor menselijke consumptie inzetten.
Zo, de centen zijn binnen. Dan gaan we eens mooi de wereldverbeteraar uithangen met jezelf prominent op de voorgrond.

Puur egoïsme om zo punten te willen scoren. Deze trend zie je overal.
Als die dieren het probleem zijn is het toch juist goed dat ze in een interieur genaaid worden 😁
Nepleer OK, maar van de premium plastics moet-ie afblijven.
Leer is doorgaans een optie. Wordt dus alleen bestelt door mensen die het echt willen. Vreemd dat Mercedes dan zegt: het mag niet van Lewis, dus je kunt alleen nepleer krijgen. Wie is nu de koning, de klant of Lewis?
Plastic leer is ook meer pauper dan premium..

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).