3-jarig meisje sloopt 10 dikke Audi’s

Auteur: , 44 Reacties

Met een steen..

3-jarig meisje sloopt 10 dikke Audi's

Stel je voor, jij bent in de markt voor een nieuwe auto. Dan neem je natuurlijk het hele gezin mee om gezellig de showrooms af te struinen op zoek naar die nieuwe gezinsbak. De koters nog even waarschuwen dat ze moeten kijken met de oogjes en overal vanaf moeten blijven. Dat is precies wat deze Chinese ouders van een 3-jarig meisje vergeten waren.

De peuter was met haar ouders op bezoek in een luxueuze showroom. Net iets te laat kwamen haar ouders erachter dat het dametje met een steen het lakwerk van 10 nieuwe Audi’s heeft weten te beschadigen. Een van deze auto’s betrof een Q8 welke in Nederland een waarde heeft van dik over de ton.

De dealer was op zijn zachtst gezegd ‘not amused’ en klaagde de vader van het meisje (dhr Zhao) aan. Het argument van de dealer: de auto’s kunnen niet als nieuw worden verkocht als ze zijn overgespoten. De auto’s gaan nu als gebruikt verkocht worden en de dealer wil de afwaardering doorberekenen. Dhr. Zhao is aangeklaagd voor ¥200,000 (ruim 25.000 euro) en ging hier niet mee akkoord. Volgens een verklaring van de rechtbank werd er een regeling getroffen van ¥70,000 (bijna 9.000 euro).

Je gaat er natuurlijk van uit dat jouw nieuwe auto zo vanuit de fabricageband de showroom in is komen rollen maar dit is niet altijd waar. Tijdens het transport op de boot, de havens, de trein of de trailers gaat het nodige mis. Het kan dus best zijn dat jouw nieuwe auto al eens is hersteld voor hij bij de dealer wordt afgeleverd. Al denkt deze Chinese dealer daar duidelijk anders over.

Mocht jij met je kroost de plaatselijke dealer gaan bezoeken, check dan even de polis van de aansprakelijkheidsverzekering. (via 7news)44 reacties

That’s my girl!
Keigoede regeling
Niets is voor de verkoper vervelender als irritante kinderen die alle aandacht van de ouders opvragen.. Ik heb het serieus wel eens gehad dat een vader verstoppertje ging spelen in mijn showroom terwijl ik met hem in gesprek was. Toen ben ik weggelopen en werd het mij kwalijk genomen dat ik hen niet hielp.
Vervolgens netjes uitgelegd dat als hij verstoppertje wil spelen hij naar de speeltuin moet gaan en niet naar een autodealer. Snapte de meneer toch niets van..
Als je serieus een auto wilt kopen en je hebt kleine kinderen, dump ze op de creche, bij opa en oma, de buurvrouw, de ballenbak van IKEA maar neem ze niet mee. Je wilt zelf toch ook een auto goed kunnen bekijken in alle rust?
@kevindb: was met mijn zoon (4) bij de Mini dealer. De verkoper vroeg welke auto papa moest kopen: “Een Porsche!!!”

Verkoper met zijn mond vol tanden maar we waren daarvoor net bij de Porsche dealer geweest. Kan de smaak van mijn zoon niet betwisten.
@stephane8200: goede smaak heeft hij wel! :)
@stephane8200: Goeie pennie spaarpot dan;)! Doordat ik ooit als 4 jarig jongetje mee mocht naar de dealer, zit ik nu al jaren op autoblog waarschijnlijk.
@stephane8200: Bijzondere showroom gang ook.. Eerst naar Porsche om vervolgens naar Mini te gaan.. die volg ik niet helemaal..
@donjunior: ook je vriendin/vrouw moet een leuke vierwieler op de oprit hebben hè… :)
@ukbob: blij dat ik niet de enige ben die dat meteen denkt…
@donjunior: wat volg je niet? Leg het eens rustig uit, jongen.
@stephane8200: Sorry maar dit hoeft niet zo toch? Je legt nergens context dat je de auto schijnbaar zoekt voor je partner.. ik had daar niet direct over nagedacht en begreep niet helemaal waarom je eerst bij Porsche zou kijken en vervolgens bij een totaal ander model rn type auto. Normaliter zoekt men één auto van een specifiek type.. ik kan toch niet ruiken dat jij de luxe hebt om twee auto’s te kunnen uitzoeken. Je arrogantie siert je niet in dezen..
@donjunior: @ukbob zegt iets en ik vraag iets zonder dat gezien te hebben zelfs. Dan krijg ik het verwijt arrogant te zijn?

Die mis ik even maar dat kan aan mij liggen. Omdat jij alleen vanuit je eigen situatie kunt redeneren ben ik arrogant. Dat vind ik een beetje de omgekeerde wereld.

Trouwens, je gaat ook echt niet met je kind naar een dealer als je een auto gaat kopen. Dat doet papa mooi alleen want dan kan hij rustig de zaken bespreken met de verkoper.
@stephane8200: ik neem m’n kind ook gewoon mee hoor. Zeker als we de auto voor de vrouw gingen kopen. Je kan niet elke keer je kind bij de grootouders dumpen.
@cloverleaf: ik regel dat soort dingen liever op mijn gemak. Proefrit en bekijken dan wel samen natuurlijk.
@stephane8200: Tijd genoeg? Ik heb de kinderen ook wel eens mee genomen naar de showroom. Mits normaal opgevoed moet dat ook geen probleem zijn. Sterker nog, mijn zoon herinnert zich de Porsche verkoper nog steeds en komt over 10 jaar zelf nog wel terug voor een Taycan.
@donjunior: Ik zie niet veel arrogantie in de reacties van Stephane, maar aan je plusjes te zien zal t wel aan mij liggen…
@b00m3rang: dank je. Ik zie het ook niet helemaal.

Bovendien, als mensen dingen zelf gaan invullen kan het onmogelijk aan mij liggen.

Er staat ‘ik was bij een dealer…’.

Niet ‘ik kwam met 4 ton binnenlopen om zomaar even op een zaterdagmiddag op een paar auto’s stuk te slaan en daarbij liet ik mijn zoon uiteraard beslissen. Ik besloot later hierover te gaan patsen op Autoblog’.

De Mini verkoper had het over kopen. Dat was op dat moment totaal niet eens aan de orde. Mijn zoon vindt auto’s gewoon leuk dus we gingen even daar langs omdat die dealer om de hoek zit. Autostrada in Rotterdam om precies te zijn.

Als ik zeg dat we ook nog bij de Land Rover dealer zijn geweest omdat hij die kent van het boekje over Fender is het helemaal verwarrend natuurlijk. Boekje had ik meegebracht van JLR Classic.

Als ik dan ook nog zeg dat mijn bezoek geïnspireerd was door deze commercial is natuurlijk helemaal het hek van de dam: https://youtu.be/7sWPHKU1XZU


Stel je voor dat ik een autoliefhebber groot aan het brengen ben…
@stephane8200: Misschien geeft het feit dat je “jongen” gebruikt aan het eind van je zin het geheel een beetje een neerbuigende toon, alsof je een Grandmaster bent die een beginnende schaker een tip geeft of iets. Maar arrogant is het zeker niet naar mijn mening. Dit ligt natuurlijk ook aan de interpretatie van diegene die t leest.

Maar lekker bezig met je zoontje pik! Ik ging vroeger ook altijd naar veel showrooms, en dan vooral naar Munsterhuis in Enschede. Mooie auto’s heb ik daar gezien joh, een Diablo die net van de brug werd gehaald en weg werd gereden, dat geluid vergeet ik nooit weer. Paar jaar later was er ook nog een FFX achter een lintje en meerdere F40’s. Goede tijden.
@b00m3rang: daarom! Dat dus.

Over dat ‘jongen’. Als dat aanmatigend overkomt had ik er beter ‘vriend’, ‘gast’, ‘kerel’ of ‘jongeman’ kunnen schrijven. Tenzij deze persoon een dame is, maar dat weet je natuurlijk niet.

Of misschien een altijd betekenisvolle emoticon er aan toegevoegd om de lading wat luchtiger te maken: 😉

@stephane8200: Dat is nog eens opvoeding!
@kevindb: amen to that.
@kevindb: geen kinderen nemen. Ik heb een kat en een poes. Bertje en Sanne miauw 😺
@kevindb: Ik begrijp dat je weggelopen bent….

Maar ben ook wel heel erg benieuwd waarom die vader verstoppertje ging spelen in de showroom. 😂 Misschien schrok hij wel hard van de inruilprijs of de prijzen van de opties….
@kevindb: juist daarom komt de huidige generatie niet meer naar de showroom. Daar mochten ze als kind niks en dus is dat saai. Je noemt zelf het voorbeeld al van IKEA. Zorg dat het voor de koters ook leuk is, dan blijven ze wel van de auto’s af.
@rickthestig: Precies. Auto kopen moet voor kinderen ook een leuke ervaring zijn.
@kevindb: wow wat kortzichtig. Heb je wel eens nagedacht om dit probleem op te lossen zonder klantonvriendelijkheid te zijn? Je geeft zelf al aan dat Ikea hier wel voorzieningen voor heeft getroffen.

Offer 9m2 showroom op en richt je juist op drukke papa’s en mama’s. Misschien dat klanten dan ook de waarde van het dealerschap in zien in plaats van de toenemende trent om de auto online te bestellen.
@kevindb: beetje arrogante verkoper lijk je wel. Misschien had meneer wel 2 bolides bij je af willen tikken. Zijn zwager en zijn overbuurvrouw ook nog 1. Maar nee, dat heb jij ‘m mooi even belemmerd, de vlegel.
@snorrie: typische boomer
@snorrie: zal wel een cursusje hebben gehad in Driebergen ;)
@bmwpowerm5: precies dat. Maar ach, verkopen moet je in je hebben. Niet iedereen heeft dat en weet zich op de juiste manier aan te passen aan de situatie. In plaats daarvan maar niets verkopen.
@kevindb: Dan had je maar een vak moeten leren…
@kevindb: dit heet opvoeding. Mijn dochter van 2 is not amused as ze de Alfa Romeo dealer langs de snelweg heeft gemist door een vrachtwagen die haar zicht blokkeerde. Of dat ze in slaap was gevallen. Hebben ze bij jullie in de showroom geen speelhoek? Kinderen horen erbij uiteten, op vakantie. Of is het status ik voel je frustratie. Maar altijd maar de kinderen ergens dumpen. 😖
@kevindb: sorry maar jij bent een slechte verkoper. Ik had mee gedaan en de auto verkocht.
Toch handig, een WA-verzekering.
Ik heb dit als kind gedaan. Mijn pa had een gloednieuwe mazda 626 hatchback. Nee echt 3 weken oud ofzo. Ik stoepkrijten, toen stoepkrijt op de auto, dat ging niet zo goed, dus een steen erbij gepakt. Ik was 3 ofzo hahaha
@grasvreter: en toen..?
@moewat: kon hij grasvreten..
@moewat: toen moest hij langs schadeherstel om het te laten herstellen.
Dat meisje heeft gewoon wat tegen ontiegelijk lange frontoverhangen. Kan ik best begrijpen.
Toen ik 10 jaar geleden in een BMW-showroom was, reed mijn zoontje (toen 3 jaar) tussen de nieuwe auto’s met een BMW-Z1-wandelwagentje rond. Verkoper had er geen probleem mee, en mijn zoontje reed als een volleerd piloot tussen de nieuwe wagens zonder ook maar iets te bekrassen. Leuke momenten…
@ericc: toen ik nog bij de BMW dealer werkte pakten de kinderen de BMW Babyracers die in de showroom stonden en speelden botsauto met de nieuwe auto’s. Niet leuk!!
Het uurloon moet toch echt goedkoop zijn in China. Met 9000€ kan je de wagens niet herstellen en eventueel een waardevermindering afboeken.
Probleem is natuurlijk het kind niet, maar de ouders en de evt opvoeding.
Kinderen zijn de toekomstige influencers* en kopers, en ook een 3 jarige kan heel goed de eerste, hopelijk positieve, ervaring herinneren.

Eergisteren heeft de mijne nog in een Alpine gezeten…

* ik had bv. als tiener best wat inbreng in wat vaderlief zou kopen voor hemzelf of moeder…
Gewoon de ouders alle schade laten betalen inclusief de kosten die er af heb omdat niet als nieuw gekocht kan worden het is immers hen kind hen verantwoordelijkheid ook dus daden van het kind wat die aan schade richt. Dan hadden ze maar op moeten letten of bij familie of opvang moeten laten.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).