Maak je 2 Serie Gran Coupé nu nóg sportiever

Auteur: , 39 Reacties

Scoren bij de koffiecorner doe je zo!

Het was de grote bekendmaking van vannacht, dus je weet meteen wat het onderwerp van gesprek is bij de watertap, espressomachine of broodjescorner. We hebben het natuurlijk over de BMW 2 Serie Gran Coupé. Een auto die eigenlijk al veel eerder had kunnen (en misschien wel moeten) verschijnen. Die overpeinzingen zetten we even aan de kant, want er is meer te melden.

We zijn nog nauwelijks bekomen van het grote nieuws van vannacht, staat de volgende aankondiging al klaar. Want jij vroeg je natuurlijk af of BMW niet wat meer sportieve accessoires heeft voor de auto. Welnu, die zijn er!

BMW 2 Serie Gran Coupé M Performance Parts '20

Zoals vaker het geval is, mocht BMW M een hoop goodies ontwikkelen voor de gloednieuwe BMW 2 Serie Gran Coupé. Het resultaat zal geen verrassing zijn. Uiteraard is er een Alpine White-exemplaar gekozen om te behandelen. Dat begint een beetje te saai te worden, maar er is een goede reden voor: dan vallen de accessoires namelijk extra goed op.

BMW 2 Serie Gran Coupé M Performance Parts '20

Dat komt door de contrasterende kleuren van het spoilerwerk. Zo is de achterspoiler in hoogglans zwart gespoten. Het ziet er niet alleen fraai uit, maar de spoilerlipschijnt ook een daadwerkelijke aerodynamische functie te vervullen. De badges zijn nu ook zwarte, evenals de M Performance uitlaat-sierstukken. Aan de voorkant zien we een hooglans-zwarte grille, die er strakker uitziet dan het exemplaar wat je krijgt op de M235i. Als kers in de appelmoes zijn er echte Carbon M Performance spiegelkappen. Jazeker, je leven in de koffiecorner wordt beter met Carbon M Performance spiegelkappen. Eerlijk is eerlijk: ze zien er wel gaaf uit en ze zijn van écht koolstofvezel.

BMW 2 Serie Gran Coupé M Performance Parts '20

Het sportieve avontuur zet zich voort in het interieur, alhoewel de meeste accessoires zich concentreren op en rond het stuurwiel. Zo kun je flippers bestellen met een carbon-achtige afwerking. Natuurlijk is het M Sport-stuurwiel ook een accessoire. Het is bekleed met fraai alcantara en zilvergrijze stiksels. Om te zien of je wielen we recht staan, is er een kleine, rode indicator aan de bovenkant van de stuurhoepel.

BMW 2 Serie Gran Coupé M Performance Parts '20

Dan zijn er nog een paar andere uiterlijke kenmerken in de vorm sportieve 18″ of 19″ velgen. De set van 18″ kan gebruiken worden als winterset. Als je dan toch van die grote velgen hebt, kijk dan meteen even e remmenupgrade, het zogenaamde M Performance remsysteem. Ze zijn groter en vallen door de rode kleur extra op. Ze remmen ook daadwerkelijk beter dankzij de grote geventileerde schijven. Wat alles gaat kosten, is nog niet bekend.

BMW 2 Serie Gran Coupé M Performance Parts '2039 reacties

Stuk beter zo, alsnog hebben ze m’ goed weten te verpesten.
Erg benieuwd of Alpina op termijn iets met de 1 en 2 serie gaan doen. Dat mag dan standaard en afgezaagd zijn, die zijn vaak wel smaakvoller dan de Autostyle gids van BMW M……
@dutchdriftking: Nee, dat zal nooit gaan gebeuren, ben ik bang. De marges zijn te klein en Alpina heeft een beperkte productie capaciteit. Die verkopen de ‘slots’ zo duur mogelijk.
@willeme: Is laatst ook door Burkard Bovensiepen bevestigd. Ze hebben voornamelijk maar een beperkte ontwikkelings-capaciteit (productie wordt voor een groot gedeelte door BMW gedaan had ik begrepen?) en de voorwielaandrijvers zijn zo anders dat er heel veel tijd in gaat zitten voor vrij weinig marge.
@willeme: heel veel van de “productie” van Alpina gebeurt gewoon in de BMW fabriek. De SUVs bijvoorbeeld komen als Alpina uit de BMW fabriek rollen, dat kan met 1 of 2 serie natuurlijk ook. Maar de marge is te klein, de klant van de 1 en 2 serie te rationeel om voor de Alpina een flinke meerprijs te willen betalen.
@mashell: Alpina ‘mag’ van BMW een bepaald aantal auto’s per jaar maken. Ze werken samen, maar BMW wil natuurlijk niet dat ze te veel concurrentie krijgen. In ruil daarvoor ontvangt BMW info van Alpina over nieuwe ontwikkelingen en kan BMW auto’s verkopen van Alpina. Zo is er geen BMW M7, maar verkoopt men de Alpina B7 bij de US BMW dealer. Dus inderdaad, als je een beperkt aantal slots hebt, dan wil je per slot zoveel mogelijk erop vangen.

Als je kijkt hoe BMW heeft moeten bezuinigen op de M2 om ‘m beetje strak in de markt te zetten, zal Alpina zich daar zeker niet aan wagen. Enige uitzondering op de regel was de D3 (E90). Dat was een budget Alpina in een periode dat ze niet alle slots verkocht kregen (ze zullen het zelf ongetwijfeld iets anders gebracht hebben ;-)).
Wat is het interieur van de huidige BMW’s toch verbeterd ten opzichte van vorige generaties. Voor het eerst dat ik BMW interieurs het mooiste vind van de Duitse 3.
@1audi1: Het mooist weet ik niet, maar wel absoluut een verbetering. Ik zat laatst in de nieuwe 1-, 3- en 5-serie en met name het interieur van de 1- en 3-serie zijn flink verbeterd. Waar BMW altijd een kei in is geweest is ergonomie. Alles zit altijd op een plek waar je het wilt hebben en waar je het verwacht. Dit zijn ze niet verloren maar het ontwerp en afwerking is absoluut verbeterd.
@viezefreddyw: yup, interieur is erop vooruit gegaan. Het exterieur daarentegen…
@e1000bmw523i: Jou ook een tijd niet gezien hier. Alles wel?
@viezefreddyw: jawohl. En van merk gewisseld zoals je aan m’n afbeelding kunt zien… ;)
@1audi1: Ik vind juist interieur van 1/2-serie erg gewoontjes. Natuurlijk mooie afwerking en goeie ergonomie. Maar ik vind een Mazda3 interieur een stuk smaakvoller
Mooi die kleine wielen, ideaal voor winterbanden?
@amsterdam: Niet iedereen houd van maatje karrenwiel onder de auto. Al helemaal niet op een daily!
@cvoo: de totale diameter van de wielen onder dit ding lijkt te klein. Dus niet engel de velg. Combinatie band/velg had iets groter gemoeten. De verhouding klopt niet. Met verlagen kom je er nog niet, er is rondom gewoon te veel gap lijkt het.
@cpp1: Je hebt groot gelijk. CLA doet het verhoudingsgewijs toch iets beter. De ruimte tussen de wielkasten en de banden is ook behoorlijk aanwezig. Je zou het deels kunnen wegwerken door een verlagingssetje.
@cvoo: de verhoudingen kloppen niet, best een leuk modelletje verder
Ofwel: we weten dat ‘ie spuuglelijk is dus laten we direct wat opsmuk verkopen waardoor we de lelijkheid wat kunnen maskeren
Mooie tigernose
‘Laten we een laag camera standpunt nemen zodat die rare hoge verhoudingen niet zo opvallen.’
Ik dacht dat dit wel een mooie auto ging worden, maar we hebben hem nu al gezien als 35i en met M Performance zooi, maar ik vind het eigenlijk allemaal maar raar ogen. Ik betwijfel dan ook of hier nog iets van te maken valt.
Dek op die eerste foto( op de stoep) een de neus af tot aan de voorruit, en zie daar, een Giulia
Gevoelsmatig is de motorkap te hoog, te breed en te lang vergeleken met de wat magere achterkant. De proporties zijn nogal uit balans. Maar de aanschafprijs zal gunstiger uitvallen dan een 3-serie, wat het interessant maakt voor de povere leasert (die toch niet per se een grote achterbank nodig heeft).
Erg dik om in zijn achteruit een vette drift neer te zetten..😭
Nee maakt het niet goed.
In ieder geval een stuk beter dan de 1 serie. De 2 serie is een schrale troost voor mensen die helaas niet genoeg geld hebben voor de duurdere modellen.
@bmw2coupeeigenaar: Jij bent een hele grote speler.
@bmw2coupeeigenaar: Dat zijn jouw woorden. Zoals mijn naam je wellicht doet vermoeden, rijd ik namelijk in een 2 coupe. De laatst traditiegetrouwe compacte BMW van dit moment. Het zal je waarschijnlijk weinig deren als je met een superieur gevoel met een 991 rijdt.
@bmw2coupeeigenaar: Het klonk zo negatief “Met schrale troost een 2 serie rijden, als je niet genoeg geld hebt voor een duurder model”. Ik zou de 2 serie kiezen boven de duurdere modellen van BMW.
@bmw2coupeeigenaar:

Een 2 serie coupe. Maar als je een 2 serie gran coupe of 2 serie grantourer besteld is er toch iets mis in je bovenkamer.
@bmw2coupeeigenaar: zou voor mij toch nog geen één tweetje zijn. Een M235i of een 320i al vervanger voor mijn huidige 3 serie.
Het lijkt wel 15 inch op foto zeven. Zegt genoeg over hoe groot de koets is. Zo’n 1-serie is op het oog ook net zo hoog als een Subaru XV.
Best een mooi model verder, maar die voorkant is volledig misplaatst. Piglet.
Ze goed naar de Honda Civic gekeken. Ook een heel leuke auto.
Ze hebben () goed naar de Honda Civic gekeken. Ook een heel leuke auto.
Op de Duitse BMW website kan je ‘m al configureren. Moet zeggen dat ik het basismodel met 18″ een stuk fraaier vind zonder al M Sport

https://i.imgur.com/RjnkHRQ.png
De 2 serie gran coupe is een aanfluiting net als de nieuwe 1. Flauwe marketing of economische realiteit? Iemand een idee hoeveel hoger of lager de productiekost van de oude 1 ligt tov de a-klasse?
Wat is de goedkoopste rwd bak met 4 zitplaatsen die op de markt is met de 1-serie verdwenen?
Wie gaat zo’n ding kopen? Mensen die een echte bmw kunnen betalen met hun leasebudget…

Uiteindelijk gaan er een heleboel mensen een leasebudget hebben dat niet toerijkend is voor een 3. Kan alleen maar hopen dat die arme zielen een honda of peug uitkiezen ipv. een bmw badge.
Wat is het toch een lelijk ding geworden, waarom alles maar gecoupe ‘d moet worden snap ik geen bal van….
Het gros is niet om aan te gluren.

Ik had er voorheen mijn bedenkingen over en vond iedereen zeuren over de overhang aan de voorkant bij fwd auto’s, maar bij deze kan ik daar helemaal mee inkomen.
BMW is de weg kwijt met de 2 serie coupe, x4, x6 en ga zo maar door. Lijkt meer en meer op een KIA. Vraag me af hoe tijdloos dit design is.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).