Lewis vindt Max niet zo slim

Auteur: , 78 Reacties

De wereldkampioen omschrijft acties zoals die van de Nederlander als silly.

Lewis vindt Max niet zo slim

Max Verstappen moet hard aan de bak om het publiek weer aan zijn zijde te krijgen. De fans zullen de Nederlander altijd blijven steunen, maar de objectieve kijker is inmiddels behoorlijk kritisch geworden over de acties van de coureur.

De rijstijl van Verstappen kwamen gister nog even ter sprake tijdens de persconferentie na afloop van de Grand Prix van Mexico. Lewis Hamilton en Sebastian Vettel gaven aan voorzichtiger te zijn als ze in een duel komen met Max Verstappen. Op z’n zachtst gezegd is de Nederlander zelf niet heel voorzichtig, wat de kans op een touché met een andere coureur en dus schade grootmaakt. Eventuele opgelopen schade is natuurlijk ongewenst en kan het resultaat van een race sterk beïnvloeden.

De F1-coureurs zullen dus extra in de spiegels en om zich heen kijken. Met name in de eerste bocht van een race als Verstappen weer naar voren komt. Het is voor nu afwachten of Verstappen inderdaad een rustigere rijstijl gaat ondernemen. Volgende week gaan we het zien of de Nederlander zich ook maar iets zal aantrekken van de kritiek. Dan is namelijk de Grand Prix van Amerika!78 reacties

De Opel Ampera-e is duizenden euro's goedkoper geworden. Kijk hier voor meer info!
Hij heeft een punt helaas. Ook al zijn de acties van Max mooi om te zien, met zo’n fragiele wagen niet altijd verstandig.
@kroon: Ik had Verstappen graag in de BTCC in de jaren ’90 gezien.
@ippy: hahahah lekker duwen en trekken met die Volvo 850! OT: deze race was hij ook wel een beetje dom bezig als je kijkt naar de verloren pole en de inhaalactie op Bottas…die acties met Lewis vond ik verder gewoon ok. Maar dit is ook gewoon Lewis being Lewis…lekker aan de psychologische oorlogsvoering gewerkt pik!
@kroon:
Misschien net wel verstandig. Doet me persoonlijk denken aan hoe Schumi zich in zijn begindagen positioneerde ten opzichte van Senna en co. Dergelijke agressiviteit zorgt er inderdaad voor dat je concurrenten weten dat ze de deur niet mogen dichtgooien want dat je geen gas zal terugnemen. Initieel zorgt dit inderdaad voor wat aanrijdingen, maar dat is geen erg aangezien je in die beginperiode toch niet mee kan spelen voor de titel. Wanneer je dan uiteindelijk toch een uiterst competitieve wagen onder je bips hebt kan je vervolgens de vruchten plukken van die angst bij de concurrentie…
@StijnB: Precies dit!
@StijnB: begindagen, initieeel??? Allemaal goed en wel maar Max rijd ondertussen al wel 5 jaar mee. Zijn reputatie heeft ie al, als hij de boel nu eens heel houd volgen de resultaten misschien ook nog
@chrisvis: hij heeft ook al 5 jaar een wagen onder de bips die goed genoeg is voor een reële titelkans.. Of?
@soundgarden: of toch wel meer dan een handvol overwinningen???
@StijnB: over senna gesproken, da’s het grote voorbeeld van hammie. Kon die niet ‘silly’ zijn? Om over Schumacher nog maar te zwijgen…. 🙈
@stijnb: tot de concurrentie het beu is en exact hetzelfde gaan doen op het moment dat hij titelkandidaat is…
@kroon: Lewis is ook iets verstandiger geworden, komt met leeftijd denk ik. Zijn eerste F1 seizoenen waren ook wat wild, zwak uitgedrukt. Denk dat we daarom niet zo naar hem hoeven te luisteren.
@fapfap: buiten dat.. Hamilton debuteerde pas op max zijn huidige leeftijd in de F1..
@kroon: het grappige wat ik hier aan alle reacties vind; de vorige race riep iedereen dat Verstappen de ellende voor zichzelf had afgeroepen door aan de buitenkant van de bocht te zitten, en nu zit Hamilton er en Verstappen aan de binnenkant van de bocht en nu ligt het weer aan Verstappen en lult de gehele wereld weer heerlijk mee met het Britse modepoppen.

Wat Verstappen ook doet, het is nooit goed.
@rhellema: Ik snap niet waarom Hamilton zon heilige graal is bij iedereen… Je hebt helemaal gelijk!!
@kroon: Het lijkt wel alsof ie steeds gebetener is om te willen compenseren wat ie in vorige races fout heeft gedaan. Marko moet ‘m aan z’n jasje trekken. Hij rijdt zat hard, dus hij had toch wel de nodige coureurs ingehaald. Intussen rukt Albon op. Max mag blij zijn met een 5de plek aan het eind van het seizoen.
Ze zitten beide in een snellere wagen. Makkelijk praten dan, dan hoef je ook minder nodig….
Jankmuilen
Ben benieuwd hoe Max zal rijden eens hij een kampioenschap kan winnen. Zou hij sommige van zijn acties dan nog altijd zo doen?
Ja Max is soms nog steeds een jongen hond. Maar deze actie van gisteren met Hamilton lag daar niet aan. En zijn lekke band was oops van Bottas.
Ik vond Max dit weekend ook niet zo slim. Vooral op zaterdag, wat een opmaat was naar een rampzalige zondag.

Dus maar weer doen wat we al jaren doen… hopen op volgend seizoen.
@bernoulli: zaterdag was een fout van het team. Die had moeten zeggen dat zijn eerste tijd al voldoende was.

Met Hamilton was er weinig aan de hand.

Met Bottas was dat zijn enige mogelijkheid om in te halen dus logisch dat hij die pakt.

Rest van de wedstrijd heel sterk gereden.
@littledevil9: nope. Fout van max. Hij ziet een gecrashte auto en hij had de gele vlaggen moeten zien. En dus had ie van het gas gemoeten.
@forza: precies. En het allerdomste was nog wel dat hij dat vervolgens in de persconferentie allemaal met een grijns opbiecht.
@bernoulli: in mijn ogen is dit niet dom. Zeggen dat je niks zag is dom. Coureurs zijn getraind genoeg om alles rond het circuit te zien dat ze moeten zien. Ook die vlaggen. Ik persoonlijk vind het gewoon racen, risico’s zijn al veel minder dan vroeger. Bottas inhalen bijvoorbeeld, vind ik prachtig. Racen is duwen en trekken. Is het alleen jammer dat er zoveel open en losse delen aan een F1 auto zitten waardoor er al snel schade ontstaat en een schuldige moet worden aangewezen. Max laat de wereld gewoon weer eens genieten van echt racen. Sommigen moeten er denk ik alleen nog aan wennen. Mooie off topic situatie ook: Vettel die een paar races geleden naast de baan kwam, en er vervolgens weer opschoot. Iedereen die weet hoe het is om met zulke snelheden te rijden zou moeten weten hoe lastig het is om met zoveel inertie überhaupt die auto niet over de baan heen de muur in te sturen… Tevens het enige wat hij had kunnen doen was remmen.. In mijn ogen ook ten onrechte gestraft toen.
Tja, zijn we de actie van Vettel in Silverstone alweer vergeten? Als ik hem in m’n spiegels zie zou ik ook wel even extra opletten….
@dutchdriftking: Bij Vettel is het sporadisch. Bij Max is het aantal races met incidenten groter dan het aantal races zonder. Niet vreemd dat heel de wereld hem Crashtappen noemt.
@gebruikersnaam3: Bij Seb sporadisch? Kijk deze compilitatie van hem even van seizoen 2018-2019: https://youtu.be/RMEwEbuKQzE
@gebruikersnaam3: crashtappen is al dik weg. Hij reed 22x in de punten tot België. Daar maakte hij een fout, maar verder? Schoonheidsfoutjes op zijn hoogst, maar ook direct naast hoogstandjes, dus dan zijn ze makkelijk vergeven. Voor mij althans …
@gebruikersnaam3: Ahh… je kan eindelijk weer eens reageren. Dat doe jij namelijk altijd als Max weer ff onhandig bezig is. Lekker de boel op stang jagen.

Vergeet anders vooral zijn zeer lange rij met races achtereen zonder incidenten voor de zomerstop gein voor het gemak…
@gebruikersnaam3: hoe arrogant kan je zijn om jezelf “de hele wereld” te noemen.
Euh volgens mij vindt Sebastiaan dit precies zo dus alleen Hamilton benoemen is wat vreemd. Vettel zei letterlijk Yes and Yes… copy paste. :)
Wat een zeikerd, Max zat duidelijk aan de binnenkant bij hem, hij liet zoveel ruimte dat Max over ’t gras moest. Door zijn ellebogen te tonen won hij de wedstrijd en dan achteraf lopen janken. Wat een gelul
Sinds Spa : Albon 58 punten binnengeharkt en Max een schamele 39. Wat mij betreft hebben ze gelijk, haal hen in waar het kan maar niet in de eerste bochten met nog matig presterende banden. De eerste ronde is geen kwalificatieronde.
@willemseles: Daar zat ik ook aan te denken. In feiten is Albon de constante rijder. Misschien wat saai (in vergelijking met Verstappen) maar die constantheid zorgt wel voor punten aan het einde van de rit.

Misschien is het bij Max de gretigheid die parten speelt, geen idee of dit ook echt zo is. Ik vermoed van wel.
Misschien ook dat Hamilton en Vettel niet zo nodig meer hoeven, van zichzelf, zij hebben zich in hun ogen al bewezen en zijn ook een stukje ouder. Is dat het dan?
@willemseles: wat voor vergelijking is dat? Verstappen is niet bezig met puntjes pakken: want RB heeft er al genoeg om 3e te worden; gaat geen 2e worden. Het enige dat die jongen wil is een race winnen of iig meedoen om de winst. Zo reed hij ten minste gister… itt Vettel, Bottas en Leclerc die de laatste 20 ronden weer lafjes 2 seconden achter hun voorganger bleven hangen.
Albon echter rijdt alleen om een zitje voor het volgende jaar. Hij moet laten zien dat hij elke ronde stabiel rijdt, goed omgaat met de banden en steeds harder kan met minder benzine.
Hij heeft laten zien dat hij in het begin van de race voldoende snelheid had om Hamilton achter zich te houden. Leuk voor hem. Vervolgens haalt RB hem een ronde te vroeg naar binnen waardoor hij achter Sainz (toch?) de baan op kwam en hij kwam er vervolgens niet langs totdat Sainz zelf naar binnen ging (niet goed voor zn sollicitatie). Daarna kon hij het tempo van Ferrari en MB weer eens niet bijbenen.
Het zou een betere sollicitatie zijn als hij elke race laat zien dat hij net zo snel is als Verstappen, goed kan vechten en dan eventueel ook eens een tikkie kan krijgen. RB is geen MB: ze hebben geen 2e rijder nodig die punten sprokkelt; RB de langzaamste van de 3 is.
@gregorius: bij de zomerstop zag het er nog naar uit ,dat hij 2e in de eindstand kon worden (boven die saai verstandige) Bottas. Dat was geweldig geweest , maar na 2016, 2017, 2018,2019 met eindplek resp. de 5e ,6e,4e en nu weer waarschijnlijk 5e…kan hij beter naar VET/HAM’s adviezen luisteren. Zij hebben immers samen 10 wereldtitels ,wat al in hun jonge jaren startte en zij hebben ook genoeg pech gehad.
Dat ze bang voor hem zijn is de grootste onzin, hij is een vijand van zichzelf ,weten ze.
Echt ben fan van Max , kijk bij nacht en ontij alle trainingen, kwali’s en races, maar heb liever dat hij in zijn hoofd voor de tweede plekken gaat. Genoeg om dan kampioen te worden.
Helaas zie ik nu eerder Leclerc de komende 3 jaar kampioen worden ipv Max.
Ik kijk trouwens al de F1 sinds Zandvoort, Jos , Patrese & de Crasheres (Alfa) , niet net een Max groupie.
Hoop ,dat ik er weer eens naast zit en hij alsnog 3e wordt. Heeft ie wel geknoei bij Ferrari voor nodig.
@willemseles: Zowel HAM als VET hebben wel vrijwel al hun kampioenschappen met dominerend materiaal gewonnen. Dat maakt het wel makkelijker. Daarnaast vind ik het voor het plezier van de race leuker te kijken naar iemand die vecht voor elke plek, dan iemand die constant zich neerlegt bij 2e. Dan maar geen kampioen. De voorkant van de race gisteren was echt totaal geen hol aan. Als dat de kampioenschappen van Max worden, ga ik wel een andere sport volgen.
@willemseles: in spa een race incident (waar max wel wat rustiger aan had mogen doen gezien de geschiedenis van die bocht), in monza startte hij achteraan met de meest knullige pech ooit, in japan eraf gerost door entitled golden boy leclerc en in mexico lekker aan t racen met hamilton tot ze allebij de controlle verloren. Vervolgens een prachtige move op bottas die vol zijn band kapot snijdt door te snel in te sturen. Waardeloze vergelijking dit.
Dit is de eeuwige strijd tussen oud gedienden die de F1 binnen afzienbare tijd gaan verlaten en de jonge honden die nog een zeer lange carrière tegemoet gaan in deze tak van sport.
Of het nu terecht is of niet als andere coureurs voorzichtiger gaan zijn bij inhaalacties van Max dan is dat in het voordeel van Max.
Lewis heeft gelijk, het was dit weekend allemaal niet zo slim van Verstappen. Kun je nog zo goed zijn maar als je de verkeerde keuzes maakt kom je nog nergens.
HAM en VET naaien hier VER wel flink een oor aan. Als ze het in een geintje hadden gegooid kon ik er nog wat mee maar ze waren veel te serieus. Nasty. Imho was het duidelijk een race incident. HAM verwacht respect van andere coureurs. Persoonlijk verdient iedereen respect. Maar tijdens het racen mag respect gelijk het raam uit. En als HAM en VET bang zijn voor VER dan is dat prima. VER heeft een winnaarsmentaliteit. En VET is nu niet echt de persoon om VER aan te vallen. Bij elke start duwt hij het liefst iedereen van de baan. Daar houdt ook iedereen rekening mee….

Voor VER blijft het wel belangrijk om punten te blijven pakken. De eerste helft van het seizoen was hij beter in iets defensiever rijden. Nu gaat het een aantall keren weer fout. Ik vind VER goed genoeg om iemand in de eerste paar bochten voor te laten gaan om ze daarna alsnog in te halen met een mooie remactie o.i.d.
@arhanso: vettel deed het ook als grapje, hamilton leek toch best serieus. Ik verheug me op de reactie van VER, hij zal wel weer een paar mooie sneren maken naar Ham.
Hamilton ging er net zo hard in, weer van die doorzichtige domme spelletjes van hem.
@harrie: maar wel weer wereldkampioen, dus misschien snapt hij t spelletje wel een beetje.
@spideriv: Hij snapt het spelletje inderdaad beter. Gewoon er voor zorgen dat je in de meest dominante auto zit dan komen de titels van zelf.

Ik ben een Lewis fan en vind hem de beste coureur van zijn generatie, maar jouw stelling vind ik iets te kort door de bocht. Ik had Lewis willen zien als hij niet in de meest dominante auto had gezeten. Durf te wedden dat hij precies hetzelfde had gedaan als wat Verstappen doet.
Als het nu al de zoveelste keer is en Albon heeft meer punten dan Verstappen. Dan moet ie toch ergens eens gaan denken dat ie wat verkeerd doet. Alleen Monaco win je in de 1e bocht en da’s ook maar deels waar…
Te makkelijk dit. Verstappen heeft het naar mijn mening alleen op de zaterdag verkloot. Gister was gewoon een race incident. Hij ging voor een gat en Hamilton heeft dat zwaar verdedigd. Het resulteerde in wat we gisteren zagen. Dit is wat racen is. Had hij het risico niet genomen dan was er een grote kans geweest dat hij op 2 seconden achter Hamilton de race zou eindigen, want inhalen zou daarna moeilijk zijn geweest.
@Rick-dos: en daarbij wil ik opmerken dat op dat moment de race absoluut nog niet voorbij was voor Verstappen. Dit gebeurde pas toen zijn rechter achterband door Bottas kapot werd gereden. Tja, dit soort dingen gebeuren gewoon met racen. Helaas denkt Hamilton dat als hij aanvalt dat iedereen maar even voor hem opzij moet.
Lewis, dat is die coureur die zijn teamgenoot ziet crashen en dan niet zijn voet van het gaspedaal haalt en gewoon zijn snelste ronde rijdt?
@treser: koele kikker in het kwadraat!
@treser: vrij simpel, op dat moment was er nog geen gele vlag…..
Lekker makkelijk praten van Lewis als je net hebt gewonnen terwijl Verstappen’s kans op een serieus resultaat door je teamgenoot om zeep zijn geholpen.
Max moet wel agressief zijn in de beginfase, met de RBR ga je niet zomaar op pace een Ferrari of MB voorbij.
“If you no longer go for a gap that exists, you are no longer a racing driver”
@bennyblisto: Leuk, maar als je daardoor elke keer schade rijdt, dan heeft het weinig zin.
@stfu: Het is ook niet bevorderlijk voor je verdere F1 carrière.
Denk niet dat Mercedes en Ferrari zitten te wachten op een brokken piloot.
Die lekke band heeft hij ook zich zelf te danken.
Volgens mij was het Vettel die Hamilton het gras in duwde waardoor Ham moest liften en Max voor Hamilton de eerste bocht inging.
Lijkt mij niets raars aan wat Max deed. Bocht 4 was het volgens mij dat Vettel de achterband van Leclerc aantikte maar gelukkig geen schade of lekke band.
Actie op Bottas was ook clean maar Bottas stuurde te snel naar binnen.
Pakt Max die kans niet dan zit hij 22 ronden achter Bottas en verliest hij 0.6 seconden per ronde en oververhit van alles achter de Mercedes. Dan is zijn race om de overwinning ook voorbij. Pakt hij Bottas dan rijdt hij naar Hamilton en strijdt hij om de 1e plek.
Onzin, voor de laatste 3 races reed onze Max een jaar zonder incidenten, daarbij toch mensen voorbij stekend naar resultaten die zijn wagen overstijgen. Ze zijn natuurlijk gewoon een beetje jaloers. Silly.
@niex: onze Max :’)
Max is snel, als hij zo slim was als hij snel is dan ontwikkelde hij wel super capaciteit batterijen voor elektrische auto’s en scoorde daarmee nobelprijzen.
Zonder meningsuiting: er is statistisch gezien een hogere correlatie tussen Verstappen en crashes dan elke andere coureur. Nog een leuke: de schade die verstappen leid uit “contact” is ook procentueel hoger/zwaarder dan de andere betrokkende partij.
@acakoning: Heb je een link van je bron? Ik ben wel nieuwsgierig.
Tis gewoon het aard van het beestje en dat gaat niet veranderen.. dat kleine beetje Jos in hem. Ziggo Sport a.k.a. Max Sport zou ook wel wat kritischer mogen zijn maar ze sponsoren Mac dus ik begrijp best dat we dat van Max Sport niet hoeven te verwachten. Begrijp mij niet verkeerd, ik geniet als Nederlander van de succesen van Max en hoop iedere keer dat hij het goed doet, maar hij blijft nare karaktertrekjes houden. Die frustratie gaat alleen maar erger worden als Leclerq de komende jaren wellicht wereldkampioen wordt en Max de eeuwige 2e.(Senna/Prost).
Hij is gewoon bang voor hem
Het is duidelijk dat beide Mercedessl coureurs 1 instructie hebben meekregen voorafgaand aan de race. Wat er ook gebeurt, je laat Verstappen er niet langs. Dat hebben ze uitgevoerd. Alleen Bottas schrok wat laat wakker. En dat geeft alleen maar aan hoe bang ze hier waren. Want als hij er voorbij gegaan was, was hij zo weer 20 seconden bij ze weg gereden.
Max zou iets vaker zijn grote mond moeten en houden. Vind het een betweterig arrogant knulletje worden. Jammer want talent heeft hij zeker. Geef Rosberg gelijk en deel de mening dat hij een narcist is. Minder lullen en gewoon minder fouten maken. Hopelijk volgt hij zijn vader niet op met de factor pech die altijd roet in het eten gooit. Leclerc begint er ook een houtje van te krijgen, die was ook veel bescheider tot hij Seb voorbij ging met WK-punten…
Als max het goed doe is hij top en als hij een keer niet zo gaat als anders zit iedereen tezeiken
Het is weer de zoveelste keer dat Max, weer betrokken is bij eenincident tijdens de start ronde.
Hij schijnt niet te leren dat je in de eerste bochten de race niet kan winnen, en toch is het elke race weer het zelfde liedje.
Probeer eens een keer zonder andere auto’s te raken door de eerste ronden heen te komen.
@hzw: Hamilton ging buitenom deze keer. Wie neemt er dan risico?
Max heeft wel heel veel punten weggegooid na de zomerstop, hij had er zomaar 100 meer kunnen hebben.
@hzw: achteraf is het mooi wonen. Maar juist door zijn instinctieve rijgedrag heeft hij zo veel waardering gekregen.
Hamilton heeft een groot ego.
Het verschil tussen Lewis en Max, is dat Hamilton geniet van winnen en dat Verstappen geniet van het gevecht.
Lewis maakt het niet uit of hij geblinddoekt, met gebonden handen eerste wordt met een op afstand bestuurde auto, als hij maar in de spotlight staat.

Verstappen heeft voor z’n gevoel pas gewonnen als hij er wat voor heeft moeten doen. Hij zou zich stierlijk vervelen bij Mercedes.

Vergelijk de podium ceremonies van HAM en VER maar eens: Lewis maakt er één grote show van, alsof hij een popster is en haalt allerlei maniertjes uit de kast voor de personal branding. Max staat de kick en de adrenaline uit z’n lijf te feesten met z’n teammaten.

De mooiboy vs. de streetfighter.
Ha, is wat Toto op RTL zei: hopelijk ramt Verstappen de 2 Ferrari’s er in de eerste bocht uit en kunnen wij meteen plek 1 en 2 innemen. Het verwachtingpatroon is er al.
Lekker blijven gassen Max daar is volgens de stuurlui aan wal het circuit voor!
Ik denk dat als hij geen lekke band had gereden hij alsnog op het podium had gestaan

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).