Lexus CT200h facelift duikt op in folder

Auteur: , 16 Reacties

De Lexus CT200h heeft - zeker in Nederland - voor een opleving gezorgd bij het luxemerk. Om dat een beetje vast te houden en de strijd met nieuwelingen als de A-Klasse niet te verliezen moet je soms verfrissen, en dat is precies wat de Japanners met de C-segmenter hebben gedaan. Hier de eerste beelden van de facelift.

Wat meteen opvalt is de implementatie van Lexus’ enorme huisgrille. Sinds deze spindle-grille werd getoond op de conceptuele LF-Lc sijpelt hij naar steeds meer modellen door, en nu is het front aangekomen bij Lexus’ kleinste. Het geeft de CT200h een in your face-look die het huidige model precies niet heeft, zeker in combinatie met het F sport-pakket dat op de foto’s is te zien.

Schokkende wijzigingen aan de hybride-aandrijflin worden niet verwacht, dus reken op een 1.8-liter viercilinder (Atkinson) gekoppeld aan een elektromotor, goed voor een systeemvermogen van 136 pk (hoe dat rijdt zie je HIER). De foto’s zijn van Facebook geplukt door Indianautosblog.



16 reacties

Niet verkeerd!
Hopelijk ziet hij er in het echt net zo goed uit als de nieuwe IS, want wat is dat een dikke bak geworden!
@kickass: Zeker! Die Is is gewoon een enorm gave auto met een eigen gezicht en een luxe uitstraling zonder opzichtig te zijn. Deze instap-Lexus mag er ook zeker zijn.
@kickass: geef ik je volledig gelijk in. Misschien wel het hoogtepunt qua design bij Lexus want als ik hun laatste concepts bekijk, vrees ik voor de toekomstige modellen.
@kickass: ziet er goed uit maar het is veel show and no go…
Tot nu toe staat de nieuwe grille het beste op deze CT!
Bijna nog lelijker dan hij al was… En dat is best knap!
Het blijft een niet mooie auto, en die “Audi grille na een ongeluk” maakt het niet beter. Maar het grote probleem van de CT200 is het interieur, de displays is verschillende kleuren, het rare handvat waar de pook zou hebben gestaan als de CT200 gewoon een diesel was geweest en de ontzettend onpremium legpuzzel aan kleine plastic stukjes op de middenconsole. Ik hoop dat ze daar wat aandacht aan besteed hebben.
gedwongenleaser
@mashell: ik ben benieuwd wat je dan zelf rijdt want voor een auto in deze (prijs)klasse is de afwerking van het interieur toch best op niveau. Een standaard 1klasse of A3 vind ik bijv. echt niet beter scoren.
gedwongenleaser
@gedwongenleaser: 1serie bedoel ik natuurlijk.
Persoonlijk had ik meer een probleem met de te rechte achterkant (die ik achteraf toch wel zie opduiken bij de ‘nieuwe’ Audi A3…).
Is daar iets aan veranderd?
Nee bedankt. Een prius met een Lexus-jasje kun je mij niet verkopen.
Gadver wat lelijk. Ontsla die ASMA ontwerper. Op de iaa naar de nieuwe IS gekeken. Nee het is een samen raapsel van lijnen die nergens toe doen.

En de kwaliteit van het interieur was ook om te huilen. De pook zat zelfs los!!
En ik was er op de eerste dag dat het ” normale publiek” naar binnen mog.
Vandalisme lijkt het niet.
De vorige modellen van Lexus vond ik erg mooi maar dit is niks.
Lijkt volgens mij op een (recente) Porsche Cayenne, en dan vooral de C-stijl…
Heeft hem best goed gedaan! Is nog beter te pruimen dan voorheen.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).