Lexus RC F: Carbon Package en soundtrack [gallery+video]

Auteur: , 19 Reacties

Potentiële Lexus RC F kopers kunnen de eerste optie voor hun coupé alvast op het verlanglijstje zetten. We hebben foto's van het zogenaamde 'Carbon Package' en weten hoe de V8 klinkt. Maakt het de coupé nog lekkerder?

Lexus RC F Carbon Package

Één van de vele blauwe smurfen die je op de Detroit Motorshow niet kan missen is de Lexus RC F. Een bloedsnel apparaat die met zijn 5.0 V8 de dagelijks bruikbare LFA moet uithangen. Een leuke concurrent voor onder andere de Audi RS4 en BMW M4, maar volgens Lexus mag het nog wel wat exclusiever.

Het ‘Carbon Package’ biedt kopers daarin de oplossing. Zij hebben de keuze om hun sportcoupé te voorzien van een carbon motorkap, dak en een actieve achterspoiler. Zoals te zien op het witte exemplaar is al dat ongespoten koolstof behoorlijk aanwezig. Wie dat niet zo ziet zitten, kiest voor een RC F zoals de blauwe variant. Daar is de motorkap in carrosseriekleur gespoten, maar of die onderhuids ook uit koolstofvezels bestaat is onduidelijk. Lexus moet de officiële informatie over het pakket immers nog bekend maken.

Wel weten we inmiddels hoe de Lexus RC F gaat klinken en hoe de digitale meters er in actie uitzien. Of dat bevredigend is kan je checken op autojunk.nl.
19 reacties

Komt er ook nog een schrapersversie met 4-pitter en +/-250pk?
Want dat zal waarschijnlijk veel beter verkopen in NL.
Bah. Als nu ook al fabrikanten gaan beginnen met die lelijke carbon motorkappen aan te bieden. Oogt toch niet.
Vind het anders wel een mooie wagen, maar liever de normale RC.
Soundtrack is dik in orde <3

Maar ik zou zeker niet voor de ongespoten carbon versie kiezen. De RC F degradeert zo imo van een sexy uiterlijk naar een uiterlijk met de uitstraling van een pak vla. Zo'n beetje de gemiddelde 8e handse Escort met onderdelen in kleur a terwijl de rest van de wagen kleur x heeft..
@toyotafortuner: + als ergens
Deze auto ziet naar mijn mening niet uit op fotos, maar in filmpjes wel. Apart.
Echt de dikste coupe van het moment..een m4 is zekr ook gaaf maar dit is echt een treetje hoger..

Nu al aan het sparen gegaan:-)
@johanw: Gelukkig is het rijden met de M4 dan weer 3 treetjes hoger.
@alcantara:

En wa rijdt gaver? Een turbo 6 cilinder of een dikke V8?

In een dikke sportwagen zit eigenlijk niet minder dan een V8 dus ook een streepje voor tov de m4..wat ik verder ook een mooie auto vindt..maar qua looks (subjectief uiteraard) is de lexus mooier en motor etc ook dikker. Punt
@alcantara:

Ja want je hebt er met beide al mee gereden???
Ga toch lekker fietsen met je 2x 24″ setup ;)
@redbeams: bmw staat wel vaker op de brug in de garage:-)
@pikes83:

Klopt maar van de duitse 3 wel de betere keus.
Vind het alleen zo jammer dat het design sinds de vorige 3 zo achteruit is gegaan.
@alcantara: Ze zullen toch hun borst moeten natmaken in Bayern. Uit rijtesten van de gewone IS300h hier blijkt dat het weggedrag toch wel beter is dan zijn Duitse concurrent.

Ik citeer even uit een wegtest van de Lexus IS300h uit het hoofdstuk wegligging:
‘Hier kan BMW nog een puntje aan zuigen’
‘We zijn benieuwd naar de vergelijkende testen van de M3 en IS-F, want de uitkomst is hoogst onzeker’
@ronin1130: Misschien ook handig om de bron te vermelden want ik kan ze niet vinden met Google, Autotelegraaf zeker? Van wat ik gelezen heb op de internets vanachter mijn 2x 24”desktop setup (want heb zowel de F30 als IS nooit gereden) is de IS meer de comfortcruiser en de F30 de ‘rijdersauto’. Al zie ik nergens tests met max. bochtsnelheden etc. dus waarschijnlijk is dat gewoon op gevoel gebaseerd dan op kennis van zaken. De IS300h een testtrack laten rijden versus een 328i zet ook niet echt zoden aan de dijk omdat de 328i gewoon al 2,5s sneller naar de 100 sprint.
Dat gezegd hebbende vind ik de styling van Lexus IS en RC gewoon dik in orde, maar een concurrent voor de 328i/428i (met vergelijkbaar verbruik en prestaties) is er gewoon (nog) niet. Leuk dat deze F een V8 heeft voor degenen waarbij geld geen rol speelt, maar ik pas ervoor. Ik heb echt geen 400+pk bak nodig voor dagelijks gebruik en 20k km/jaar.
@alcantara:

Om het qua prijs en energielabel gelijk te houden zou je een 320ed business moeten nemen…dan is de bmw zelfs nog iets duurder.
Kijk je naar de opties en verbruik dan is het in het nadeel van de bmw.
@alcantara: Nee, gedetailleerde wegtest door Autogids (BE), geschreven door een onbevooroordeelde journalist daar, want daar kan ook serieus verschil opzitten. Als je de testen zowat volgt alsmede de auteurs ervan kan het wel eens grappig worden.
En nee, vergelijken tussen beide modellen qua motoren is vrij moeilijk, de IS300h is meer concurrent voor de 320d. Misschien als Lexus ook officieel de IS250 ( de V6 dus, 210pk, kan naar het schijnt op bestelling nog verkregen worden) of de IS350 (320pk) hier aanbiedt dan wel.
Ikzelf heb de de nieuwe IS noch de F30 zelf al gereden. De voorgangers echter wel, en dan vind ik de IS wel stukken beter (minder zenuwachtig, comfortabeler, stabieler, stuurgedrag) rijden dan de E90. Maar uiteindelijk is het allemaal een kwestie van smaak natuurlijk.
@ alcantara

En waar baseer jij dat dan op? Erin gereden?

De nieuwe is wordt gezien als mogelijk meest fijne rijders auto dus ja lexus staat wat dat betreft op een hoog treetje..

De gs450h is sneller dan een 335i dus dat bmw hoger staat standaard nee…
@johanw: Bron? Beide auto’s zijn sowieso niet echt vergelijkbaar, maar volgens carbase is de 335i sneller.
@alcantara: …naar de 100 althans, geen andere cijfers bekeken…
@johanw: GS450h meer concurrentie voor 5-reeks active hybrid. En dan blijkt de BMW sneller maar de Lexus beter om te rijden, en een flink pak zuiniger.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).