Lexus verlengt de RX450h met 110 millimeter

Auteur: , 14 Reacties

Dat zal vast wonderen doen voor het zelfvertrouwen van de RX.

Ondanks dat onze @casperh behoorlijk goed te spreken was over de Lexus RX450h (rijtest), zien we de auto niet erg vaak op ’s heeren wegen. Of dat gaat veranderen door de komst van deze verlengde versie die plaats biedt aan zeven personen wagen we te betwijfelen. In Nederland zijn er buiten enkele gemeentes nou eenmaal niet zoveel gezinnen met meer dan drie kinderen.

Wat dat betreft is de auto waarschijnlijk beter geschikt voor ‘Murica, waar Lexus sowieso veel populairder is dan aan onze kant van de plas. Toch houdt dat de luxe divisie van Toyota in dit geval niet tegen om de auto ook hier aan te bieden. In Amerika is de auto beschikbaar als RX350 en RX450h, maar wij krijgen alleen de laatste vanwege onze belastingregels.

Lexus heeft voor het creëren van de RX450hL de wielbasis van de RX450h niet gewijzigd. Dat wil zeggen dat de overhang vergroot is, maar gelukkig alleen aan de achterkant. Ook het achtersteven van de auto loopt wat minder stijl af dan bij de reguliere RX450h. Dit alles heeft uiteraard tot doel de inzittenden op de extra rij een gerieflijke ruimte te bieden. Koop dan, of heb jij toch liever een LC500 (rijtest)?14 reacties

Ondernemers hebben nooit autopech toch. of wel!?.
Hoe verpest je de proporties van een proportioneel mislukte auto nog erger…

Ik kan Lexus vaak wel waarderen maar dit is het gewoon niet.
@720s: ik vind het eigenlijk een stuk beter staan. De korte variant heeft enorm veel lijnen en oogt nigal gedrongen. Nu de auto wat langer is, komt het rustiger over. Tel daarbij op dat de RX nu bog praktischer is en kan mij goed voorstellen dat dit de populairste variant gaat worden.
@willeme: Ik weet dat ze elders ter wereld veel verkopen en dat een praktischere variant het vast goed zal doen, maar het werkt gewoon net niet voor mij, met een langere wielbasis. Misschien dat het ook ligt aan de veren, die staan een beetje hoog.
Ik zou mijn uitgebreide gezin eerder in een LX dan in een verlengde RX vervoeren… Maar ik vind t niet eens een slechte idee! Instappen in een 7-zits Lexus wordt bereikbaarder. En als dit meer verkopen voor Lexus Amerika en Indonesië (sws is pakweg 50% van alle Lexi daar een RX) betekent, dan juich ik t toe
Wat is die voorzijde toch belachelijk vorm gegeven. Als je hiermee gezien wil worden dan ben je echt aandachtsgeil.
@rhellema: het is jammer dat Nederlanders zo denken (en dus massaal grijze golfjes/a3’s/3-series of ander saai spul kopen)…
@n0zem: laat ik de door jou genoemde auto’s nou helemaal niets vinden. Wat dat betreft houd ik veel meer van de klassieke lijnen van Jaguar, en dan niet de huidige Indiase meuk.
Loopt het stijl af? Of steil af?
@gulli: haha, de achterkant loopt minder steil af en de stijl is aan de achterkant een stuk minder.
ter informatie: 110 millimeter is gewoon 11 centimeter …
Wat een grote Toyota Prius!
Ik heb er nog nooit een zien rijden. Wat ik overigens niet heel erg vind.
Zo vind ik hem echt mooi. Het design van de korte versie is iets te gedrongen voor een SUV. Daar heeft de X5 en ML(of hoe die ook heet)ook last van. Bij Mercedes vind ik de GL (die grote) veel mooier dan de ML.
Haha ben niet zo bekend met de huidige type namen van Mercedes;)

@azuli: Het heet GLE of het mongolenbroertje de GLC Merc x6. Lexus mooie auto weer!

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).