Mazda presenteert een nieuw topmodel in Los Angeles

Auteur: , 47 Reacties

Huh, maar dat is toch gewoon de Mazda6?

Dat is ook wat wij dachten bij het lezen van Mazda’s aankondiging over hun nieuwe topmodel. De paarse broeken van de Japanners hebben kennelijk bedacht dat het een goed idee is om de auto op deze manier ‘te verkopen’. Enfin, dat laten we maar even voor wat het is, belangrijker is wat Mazda daadwerkelijk gedaan heeft met hun D-segmenter. Hoewel het hier de Amerikaanse Mazda6 betreft, komen de wijzigingen immers waarschijnlijk ook onze kant op.

De update behelst vooral het interieur. Dit is bij Mazda nog weleens een heikel punt. De auto’s rijden goed, zien er puik uit en zijn relatief licht en zuinig, maar de dashboards waren tot voor kort niet heel aaibaar. Zo te zien heeft Mazda daar nog eens extra goed naar gekeken. Afgaande op de plaatjes ziet alles er nu behoorlijk strak en luxe uit. Ook zijn er forse schermpjes aanwezig voor de nodige infotainment. Goed nieuws, hoewel in de praktijk zal moeten blijken of het systeem kan hangen met grote jongens zoals iDrive.

Qua uiterlijk zijn de wijzigingen minimaal te noemen. In de grille vind je in plaats van lamellen nu kippengaas terug. Verder zijn er nieuwe kleurtjes en nieuwe wielen. Woei! Onder de kap huist in ‘Murica een geblazen 2.5 met 250 pk. Dat maakt hebberig, maar of dit blok ook naar Nederland komt is niet bekend.47 reacties

Mocht het een Bentley of een Jaguar zijn, zou men dan ook over kippengaas geschreven hebben.
@wimof: hier op autoblog wel
@rolov: Bevestiging
@wimof: Bij Jaguar heeft men het over de meshgrill…

Bij Bentley heet dit sinds ze veredelde Audi’s maken optie 25.586:

Premiumsonderausstättungspaket mit Hühnensperrgebietabrasterungsedelstacheldrahtkühlergrillabdeckung
@moveyourmind: Je moet toch toegeven dat dit netter klinkt dan “kippengaas”
@moveyourmind: nu nog ff de Rechtschreibung correct…
@doublechevron65: Gebruik dan ook even in je reactie in plaats van ff.
@406_v6: sorry “…” vergeten
Ziet er zeer en zeer strak uit. Wat een mooie wagen, alweer. Doet Mazda toch weer knap hoor.
Nou, dit zijn wel heel erg minieme verschillen. En ik kan me herinneren dat de huidige Mazda 6 en CX-5 erom bekendstaan dat hun interieurs al stukken beter zijn dan de oude modellen.

https://www.autoblog.nl/image-gallery?file=Mazda/Mazda6_2015/

Dit zag er namelijk al prachtig uit.
@granlusso: jouw link leidt naar een op de smartphone compleet onbekijkbare pagina vanwege reclame van Defensie en Dela. Jammer dat het zover moet komen.
@roland78: als het fout gaat bij Defensie heb je Dela wel nodig
@roland78: Nergens last van, prima reclamevrij te zien, ook op mob, dan ligt het vast aan jouw webbrowser?
@granlusso: die 2015 staat hier voor de deur. Alles is in orde, moet je alleen wel leer aanvinken dan zit dat ook in het dashboard enzo. Hoe echt dat is weet ik niet maar het is veel mooier dan plastic.
De 929, dat was pas een topmodel!
@ehnl: Zou wel eens tijd worden voor een Mazda 9…
@ehnl: Xedos9 ook.
Mooi
De Japanners weten toch weer schitterende D-segmenters te maken! 😍
Wazda?
@sel777: Dacia zelf toch wel?
Als Mercedes nou eens een paar Mazda designers overneemt, wordt het misschien weer eens wat met de volgende CLS. Dit is toch heerlijk model!
Als het een Duitser was geweest hadden we dit priemiejum genoemd. Nu is het in mijn ogen gewoon de mooiste in z’n klasse. Maar dat vind ik eigenlijk wel van bijna alle modellen van Mazda.
@airditude: Mazda is heel goed bezig. Mazda 3 is ook zon prachtige auto
En zoals bij iedere Mazda zullen de reacties hier overwegend positief zijn, zullen de recensies ovewegend positief zijn en zal vrijwel niemand m kopen. Onbegijpelijk als je het mij vraagt, dit is toch veel mooier, luxer en moderner als bijvoorbeeld een Passat of Insignia?
@tkoote: het nadeel van Mazda is mijns inziens dat je niet alle motoriseringen, transmissies en uitrustingsniveaus kunt combineren zodat er voor elk (budget, leaseregeling, wensenpakket) wat wils bij zit.
@tkoote: Nee.
@dijan: toch echt wel.
@tkoote: Klopt. Maar ik heb wel het gevoel dat het aantal zessen op de weg fors is toegenomen sinds ze die SkyActive motoren hebben. Laten we hopen dat de volgende generatie SkyActive voor nog meer zessen op de weg gaan zorgen.

En @Jaapiyo en ik zijn het niet altijd eens, maar zijn opmerking over het interieur is, afgaande op mijn 6 uit 2008, terecht. Bijna net zo saai als het interieur in de Galant uit 1999 die ik daarvoor had. Gelukkig hebben ze daar ook een behoorlijke inhaalslag gemaakt.
@tkoote: ik denk het niet. Geloof niet dat er hier iemand is die mijn DW (Demio) serieus een aantrekkelijke auto zal vinden.
jaapiyo, lees de Amerikaanse en Nederlandse perssites nou eens goed; “re-engeineered, refined Mazda6” en “vernieuwde Mazda6” en “grondig vernieuwde en verfijnde Mazda6”. Met nieuw topmodel bedoelen ze de Signature-versie voor de VS, net als bij de CX-9

Daarbij is niet alleen de inhoud van de grille veranderd zoals jij suggereert maar is de gehele neus op de schop gegaan met nieuwe koplampen, grille en bumper. Achter ook nieuwe lampen, chromen strip en achterbumper.

Nog altijd een fraaie auto en nu wat strakker getrokken. Interieur is bijna premium! Schitterend!
Wat is er eigenlijk gebeurt met Xedos, dat waren best mooie luxe Mazda’s. Zou ook leuk zijn als ze een waardige opvolger van de 929 maken.
@maxidyne: @willeme: misschien leuk voor de zaterdagavond; een stuk over Xedos.
@maxidyne: Ik zal het noteren, inderdaad weleens leuk om te behandelen!
@maxidyne: Deze Mazda6 zit al minimaal op het niveau van een Xedos 6 natuurlijk. De Xedos 9 was ook fraai maar kocht ook niemand. In Japan hadden ze destijds Eunos, Cosmo en Enfini als submerken en daar moest Xedos voor Europa ook nog bij en ze hadden ook nog plannen voor een luxemerk in de VS. En o.a daardoor waren ze bijna failliet ;)
Titel; nieuw topmodel van Mazda; Andere grille en dashbord in de 6?
Mooie auto maar helaas een zeldzame verschijning. Zelf ook overwogen ipv van 328. Echter het gemis van een turboblok is wel goed voelbaar.

Trouwens, Mazda dacht zeker: laten we lekkere onduidelijke foto’s maken van het interieur, want er zit een nieuw interieur in? (Via mobiel)
Soort Vintage zoals bij Ford dus.
@stfu: Vignale?
Voor origineel, mooi, elegant, stoer en stijlvol design moet je nu bij de Japanners zijn.
Forse schermpjes? Zie er slechts eentje van formaatje phablet. Niet iets om over naar huis te schrijven… of op Autoblog.
Alfa wordt altijd geroemd om z’n mooie auto ontwerpen, maar stiekem hebben die Japanners het tegenwoordig met Mazda eigenlijk een stuk beter voor elkaar. De huidige Giulia verbleekt hierbij in mijn ogen, op dat ontwerp had eigenlijk ook een Kia badge kunnen zitten.
@erwh: ben ik niet helemaal met je eens. Aziatische merken kunnen nu eenmaal meer doen aan design (zoals lexus) dan Europese merken . Het moet meer behoudender zijn. Alfa heeft altijd geweldig ontwerp gehad . Maar als je hier een alfa embleem op zou zetten zou iedereen alfa affakkelen . Het is gewoon geen alfa.
@erwh: Als je ziet hoe Kia bezig is qua design, dan kan ik dat bezwaarlijk een probleem vinden. Alfa, Mazda, Kia, tot op zeker niveau Jaguar: qua vormgeving zijn ze bijzonder goed bezig. Als ik de Giulia op de weg ziet, kijk ik om – en dat terwijl ik de 159 lange tijd de mooiste recente Alfa vond. Ik blijf me er over verbazen dat onze Duitse drie er ondanks al hun middelen niet in lijken te slagen van hun muffe design-imago af te werpen. Duitsers en design, het blijft een moeilijk verhaal. Maar ja, dat zie je eigenlijk ook al bij hun Red Dot-awards. Wat daar soms voor design moet doorgaan… *zucht*
Ok, mag ik dan, tussen alle positieve berichten door, zeggen dat deze auto mij niets doet? Heb erin gereden, alles was prima, maar dat was het dan ook. Hij is gewoon goed, maar het is niet de auto waar je elke dag naar om kijkt en denkt, Yes! En zo dacht mijn vrouw, mijn buren, de buren daarvan en ook weer daarvan, mijn opa en oma, de rest van het bejaardenhuis, mijn buurvrouw, overbuurman (5km verderop), de bakker, de slager, de benzinepomphouder, de tandarts, de notaris (die loog overigens die wilde hem) en de rest van het het dorp er ook over…
@freezzr: nou ik kijk nog altijd om als ik een Mazda6 zie in een goeie kleur en met de 19″ wielen. Vooral als sedan erg slank en lang, met een dynamische look. Ook de SportBreak mag er zijn. Interieur was met de laatste facelift al flink beter geworden maar deze 2e facelift heeft het toch nog eens flink opgewaardeerd
Valt mij op dat de merken die voorheen onder de Ford paraplu vielen er qua design niet op achteruit zijn gegaan sinds ze weer zelfstandig zijn geworden of opgegaan in een andere groep zoals Volvo en Land Rover.
Mazda maakt buiten technisch goede auto’s sinds de Mazda 3 en 2 (vanaf medio 2007) ook auto’s die er goed uit zien. Het is nog niet zo ver dat de wegen goed bevolkt worden door Mazda modellen zoals toen bij de 323 en 626 het geval was dus daar is nog wel winst op/in te behalen.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).