Lijstje: dit kosten de meest voorkomende boetes in Europa

Auteur: , 82 Reacties

Handig om bij de hand te houden, mocht je dit jaar per auto naar het buitenland afreizen: een overzicht van de huidige boetebedragen in zo ongeveer geheel Europa, en even daarbuiten.

Yolo

De ADAC, zeg de Duitse ANWB, vergaarde de boetebedragen en zette ze op een rij. Het spreekt voor zich dat we niet elke entry hebben gecheckt, dus laten we hopen dat het lijstje een beetje accuraat is.

Veel te hard rijden moet je in Macedonië doen, en als je er een sport van maakt om regelmatig door rood te knallen, ga dan naar Bulgarije. Gentse magistraten en andere veelzuipers kunnen het beste naar Groot-Brittanië of Malta, en als je je lulijzer niet bij je vandaan kunt houden, ga dan naar Zweden, daar heerst nog geen verbod op het hanteren van je ‘pokkie’ achter het stuur.

Tot slot: for the love of God, mijd Noorwegen en Zwitserland zoals een hypochonder een studentenflat mijdt. Of bega er gewoon geen overtredingen, dat kan ook.

Verkeersoetes in het buitenland82 reacties

Waarom je de nieuwe Astra nu wilt configureren bekijk het hier!.
boetes in België toch niet zo héél erg duur in vergelijking met sommige andere landen…
Nou met zijn allen even naar Noorwegen kijken en ophouden met klagen over Nederland.
@norge: LOL, ophouden met klagen over Nederland….
@lemans96: Ja, je zou is wat gaan doen inderdaad. Nee, dan is klagen toch een stuk makkelijker.
@E34M5Touring: Wat dan? Werken niet goed genoeg?
@lemans96: En Turkse/Marokkaanse bruiloften in de gaten houden. Je bent er maar druk mee.
@E34M5Touring: Jaaha, want zoiets moet ook echt in de gaten gehouden worden. Misschien dat tien/twintig claxonerende auto’s toch wel een beetje opvallen?
@lemans96: Ik heb het nog nooit gezien. Maar goed.
@E34M5Touring: En dus? Dan bestaat het dus niet. Geloof me, als je in een stad woont, dan zie en hoor je er zat.
@lemans96: Ik zeg ook nergens dat het niet bestaat. Enkel dat ik het nog nooit gezien heb.
@E34M5Touring: *ondertussen druipt het ongeloof er van af*…
@lemans96: Dat zijn jouw aannames.
@E34M5Touring: Sure…
@lemans96:
Tjaa.. In plaats van te irriteren aan hen kun je er ook positief naar kijken! Zij hebben nog hechte families en vieren een bruiloft nog lekker op de manier dat ze willen. Lachen toch al die toeters en bellen!
Maar goed… in armoede is het de makkelijkste weg om anderen de schuld te geven en af te geven op anderen…
@reactief: “lekker op de manier dat ze willen”

Oowkeee… dat moet je ‘ns aan dat veel te jonge bruidje vragen. Kijken of zij er ook zo positief tegen aan kijkt…
@lemans96:
Ach.. als jij geloven dat de slechte verhalen voor iedereen geldt moet je vooral je woede en ontevredenheid tegen de grote boze buitenwereld blijven houden.
Iedereen in Nederland gaat namelijk ook stoned met een bosje tulpen en op klompen naar de hoeren toch?

Ga eens met een ‘open mind’ een gesprek aan met een ‘buitenlander’ en bekijk eens hoe ze leven. Dan kan je eens zien dat dat ook normale mensen zijn die alleen een andere cultuur erop nahouden.
@reactief: + wilt in de eerste zin!
@reactief: Bullshit. Ten eerste hebben we hier weer het denigrerende toontje van de zgn. cultuurrelativist die, als er iemand kritiek durft te uiten op ‘buitenlanders’, er maar meteen van uit word gegaan dat de kritiekgever nog nooit met zo’n o zo leuke ‘buitenlander’ heeft gesproken en tweede word ik hier direct beticht van het hebben van vooroordelen.

A) Ik heb ruime ervaring met onze allochtone medemens en weet dondersgoed waar ik over spreek en neem geen calvinistisch blad voor de mond.
B) Ik zou graag zien dat het gros van alle murkse trouwerijen niet gedwongen huwelijken zijn maar de koude cijfers spreken dit gewoon tegen.

On topic, het is dus belangrijk of en wanneer desbetreffende boetes worden uitgedeeld.
In Duitsland is men doorgaans heel wat eerlijker en duidelijker omtrent het uitdelen van boetes. Ze staan daar niet achter een geluidsscherm een vierbaansweg te flitsen waar je 130 mag…
@lemans96: Over het eerlijker beboeten ben ik het eens.

Maar over de vooroordelen. Ik ontken helemaal niets en zie ook wel problemen. En ja.. Helaas is de verhouding van criminaliteit groter bij allochtonen. Maar er is ook een andere kant! Ik moest ook nooit wat hebben van de Marokkanen en Turken in de buurt. De typische problemen met de klootzakjes op straat. Maar in de jaren Turkse buren gekregen waar ik niet echt blij mee was, maar nu hele fijne buren blijken te zijn! Staan direct klaar als ik iets nodig heb. En dat kan je van de meeste Hollanders niet zeggen.

Door te reageren zoals jij nu doet, zorg jij dat het moeilijker en moeilijker wordt voor degene die het wel proberen goed te doen. Maar als jij dat wilt blijven volhouden.. prima! Blijf lekker in je woede hangen dan zou ik zeggen.
Maar de wereld wordt er mooier van als je problemen niet bij anderen blijft leggen!
@reactief: Jaadiejaadiejadie… heeft één keer een positieve ervaring met turkse buren en projecteert dat dan maar meteen op de rest. Ondertussen krijgen ‘de nederlandse buren’ nog even een veeg uit de pan.

*schud hoofd en neemt niet serieus*
@lemans96: hahaha… en jij voert altijd aan dat een fatsoenlijke discussie niet mogelijk is met ‘linkse’ rakkers… (niet dat ik links ben trouwens)
Ik baseer niet op enkele ervaringen. Ik heb o.a. door die ene ervaring echter mijn ogen open gedaan en ben verder gaan kijken dan mijn neus lang is (en die is lang). Je moest eens weten hoe fijn het is zonder vooroordelen te kijken naar de wereld en wat positiever te kijken naar de dingen om je heen.
Maar ja.. voor mij houdt het hier op! Lees nog maar een keer mijn laatste reactie en laat het bezinken. Wie weet zie je ooit nog eens het licht!
@reactief: ‘Je moest eens weten hoe fijn het is zonder vooroordelen te kijken naar de wereld en wat positiever te kijken naar de dingen om je heen.’

Dat weet ik gelukkig. Ik ben helaas ook een realist en zie velen met alleen maar vooroordelen naar ons kijken. Zeer agressieve vooroordelen…
@lemans96 @reactief @E34MTouring: Ging ’t hier over auto’s? Graag (beetje) ontopic weer. Merci!
@sir_smokalot: Check. ;-)
@reactief: Heel mooi gezegt! je hebt mij een discussie bespaart!
@lemans96: gast.. zelfs die jonge bruiden leven niet meer in 1980, ze kiezen er echt wel zelf voor en zijn in ieder geval positiever dan jij.
@MAB: Sure, droom lekker verder. Maar eh, je leest ’t hè, einde deze discussie. ;-)
@lemans96: Ik hoef niks meer toe te voegen aan @reactief dus lees dat maar terug, einde discussie.
@MAB: Je verspilt dus jou EN mijn tijd. Knap. Maar eh, die discussie was dus al beëindigd.
@norge: Die prijzen hier in Nederland zijn anders echt niet normaal meer!
@mauricemercedes: wat is normaal?
@betonstaal:
prijzen van sommige boetes (toeteren 350 euro) zijn natuurlijk geen bedragen meer. Die zou bijvoorbeeld zo al 150 euro omlaag kunnen.
@mauricemercedes: Dat is een hardnekkig misverstand, onnodig claxonneren kost ‘maar’ 90,- (ex administratiekosten natuurlijk). De boete van 380,- staat voor het lawaai maken van de auto buiten de toegestane grenzen en is het maximumbedrag dat ervoor gevorderd kan worden. Stel dat je om 3 uur ’s nachts in een woonwijk met je kapotte uitlaat heel de straat staat wakker te gassen dan loop je aardig kans tegen het maximumbedrag aan te komen.

http://www.om.nl/onderwerpen/boetes/?boete_tree=158292,10466,10465,3115#keuzes
@mezelf: 350,- dus (380,- zou wel erg veel zijn natuurlijk, ahem)
@Gulli: Juist, dat hebben wij ook meermalen vermeld, maar zodra RTL nieuws of de Telegraaf het een keer gezegd heeft krijg je ’t er niet meer uit…
@sir_smokalot: bij sommige mensen.
@betonstaal: Een boete van € 85,- voor het fietsen met een ondeugdelijk bevestige trapper is in elk geval niet normaal. Onnodig claxonneren á € 350,- is ook buiten alle proporties.

Aan de andere kant, ik kom 5 à 6 keer per jaar in Zwitserland en betrap mezelf elke keer er weer op dat ik op het overdreven af nog meer dan in Nederland me keurig aan de regeltjes hou. Nooit meer een boete gehad.
@norge: in Noorwegen word je bekeurd op je inkomen.
@stanoow: net als in Zweden en Zwitserland. Dus dat is appels met peren vergelijken…
@stanoow: Ik zie de agenten al staan buiten je kantoor. “werken wij hier misschien?” :)
@norge: Ja en als je wilt klagen over slecht onderwijs of slechte zorg hier moet je ook je bek houden want in Angola is het toch echt slechter! Dus…
Handig lijstje, direct gecopiëerd.
Ok, en nu een lijstje waar NL belachelijk hoge boetes voor geeft.. “Onnodig claxoneren” of “parkeren op een gehandicapteparkeerplaats” .. Dan staat NL met vlag en wimpel boven aan!
@roberto: Overigens wel ‘ns opgevallen, dat als er een turks/marokkkaans trouwfeest gevierd word, waarbij de auto’s van de gasten luidclaxonerend door stad of dorp rijden, de politie nergens te zien of te horen is?
@lemans96: Volgens mij is dat niet alleen met bruiloften wanneer ze niet te zien zijn! ;-)
@roberto: Check. Bij zo’n beetje alles waar grote groepen murken te vinden zijn, zijn die lafbekken afwezig.
@lemans96: Guten Tag Herr Wilders!
@roberto: Pardon? Wat heeft die hier nou weer mee te maken?
Zie hier het verenigde Europa van de versnippering. Dit soort dingen moeten ze gewoon voor de hele unie uniform vaststellen.
@mashell: Tik jij daar even één van de hoofdredenen dat die unie nooit zal gaan werken op zijn kop. ;-)
@lemans96: je hebt het maar druk hè met de hele dag je politieke mening uiten overal waar je een kansje ziet.
@mersieboekoe: Ja en? Zit je dat in de weg of zo? Ik heb daar momneteel even de tijd voor. ;-)
@lemans96: momenteel, oops…
@lemans96: Op het Bovag topic zeg je dat je het hoofd moeilijk boven water kunt houden op het moment. Misschien kun je je tijd dan beter besteden aan het aanvullen van de tekorten.
@E34M5Touring: Lijkt me beter dat jij je bemoeit met jou persoonlijke zaken en ik met de mijne. Maar goed, als je je geroepen voelt om iemand die gedwongen ziek thuis zit, te helpen, prima, dan wil ik je wel even een pm’tje sturen. ;-)
@lemans96: Als jij er voor kiest je financiële positie op het internet te kwakken houdt je het niet echt persoonlijk he. Beterschap.
@E34M5Touring: Als jij, aan de hand van zeer schamele details van mijn kant, mij denkt de pan uit te kunnen vegen van uit allerhande bevooroordeelde aannames, ben je natuurlijk niet echt netjes bezig…
Dank je trouwens.
@lemans96:Dan zit je in een voordeliger positie dan wij. Dankzij het bevriezen van onze salarissen, het omhoog jagen van alle vaste lasten en de momenteel omhoog knallende inflatie, is het voor ons hangen en wurgen om het hoofd boven water te houden…

Je eigen reactie. Het enige wat ik herhaal is dat je moeite hebt het hoofd boven water hebt te houden. Niks geen aannames van mijn kant en begin aub niet over wat wel en niet netjes is want jij kan nog gen 2 reacties typen zonder meteen denigrerend te worden tegen jrk68. Je moet is proberen niet elke keer te lopen huilen als iemand je weerwoord geeft terwijl je zelf constant mensen loopt te kleineren. En nee, hij is niet mijn boyfriend of wat dan ook, maar dit doe je elke keer. Zelf beginnen te schoppen en dan gaan lopen janken als iemand terug schopt.
@E34M5Touring: Verwijt de pot de ketel…
Je vind het verder niet erg als ik dit direct van me af laat glijden? Je haalt jrk68 aan, iemand die er om bekend staat om, vaak met opzet, mensen te agiteren. Als ik daar dan scherp op reageer is dat niet goed? Ach guttegut.
@lemans96: Prima, @Hubert: nog een voorbeeld. Geen kwaad woord laten vallen maar toch zie jij je genoodzaakt daar weer lekker denigrerend te antwoorden. Beetje jammer.
@E34M5Touring: Haha, dus alvorens ik hier reageer, dien ik mij eerst even bij jou te verantwoorden? Of jij het al dan niet denigrerend vind of niet? Of het wel door jouw politiek correcte beugeltje kan? Laat me niet lachen.
@lemans96: Kerel, waar haal je dat nou weer vandaan. Lay off the strong cheese. Echt, dingen die jij uit een stuk tekst haalt…..
@E34M5Touring: je haalt het zelf aan.

Anyhows and on topic, het is natuurlijk niet alleen de hoogte van een boete maar ook of en hoe vaak deze word uitgedeelt…
@lemans96: Waar haal ik in godsnaam aan dat jij je bij mij moet verantwoorden. Je ziet spoken man.
@mashell: Ik zou eerlijk gezegd niet weten waarom boetebedragen Europees geregeld zouden moeten worden. Dan weet ik nog wel een paar puntjes waar dat wél zin heeft.
Wat zijn de prijzen in Monaco & Andorra?
En je begrijpt meteen waarom Cyprus failliet is.
In Roemenie kan je 20km p/u te hard met een borrel door rood licht rijden zonder je gordel om terwijl je aan de telefoon bent en nog goedkoper uit zijn dan als je in NL niet hands-free belt…..
@Mpower: In Bulgarije zul je bedoelen en dan kun je nog ook nog vier keer een parkeerverbod negeren.

OT: Mooi lijstje, altijd handig om te weten.
@Orichy: Er staat niet bij hoeveel tijd je kwijt bent om die magere boete te mogen betalen. Of wat ze erbij verzinnen om het inkomen van oom agent aan te vullen.
@potver7: Ik was niet van plan ooit die kant op te gaan, dus dat maakt mij niet zoveel uit.

Het ging meer om de gedachte: Waar kun je het meest uithalen, voor een “redelijk” boetebedrag in Nederland? Een leuke zoektocht door dit artikel, levert dan aardig wat grappen en grollen op, zeker als je ook nog gaat combineren.
Zijn ook andere munten bij sommige he…. en als je ze niet meteen betaald verdubbelen ze het steeds in letland
bijv….
… en Cyprus wist niet hoe ze het begrotingstekort moesten opvullen????
Ze hebben zeker ook nog geen betaald parkeren op het hele eiland… Je moet ze ook alles vertellen…
Finland ook niet zo gezellig. Daar is er een boete bij die maximaal 4 maandlonen kan kosten. 120*TS (Tagessatz) 120 daglonen dus. Zie onderaan.
Waarom een hypochonder een studentenflat zou moeten mijden is mij een compleet raadsel, en hypochonder met smetvrees misschien? Het lijstje daarentegen, is duidelijk. Dank daarvoor!
weet ik ook weer wat de ADAC is wat in heel veek raceklassen word gebruikt
Conclusie: hoe welvarender de burgers in een land, hoe hoger de boetes… Dus wederom zitten we als Nederlanders aan de goede kant van de medaille!
‘Handy am Steuer’ ;-)

Boetes in Duitsland allemaal ongeveer de helft van wat er in NL moeten worden afgetikt. Tijd om te verhuizen…
Een paar weken geleden werd ik staande gehouden in Duitsland , Meneer Agent gaf aan dat ik de maximum snelheid met 19kmH had overschreden (50 toegestaan) en ik hier voor een boete van 35 euro kreeg.
Nou gaf ik meneer agent aan dat het voor mij onduidelijk was dat het 50 was aangezien 500m daarvoor 70 stond aangegeven (ik had het plaatsnaambord gemist),en vroeg ik hem of hij niet door de vingers kon zien.
Lacherig zegt hij dat dat niet mogelijk is maar hij zou me matsen , 20 euro moest ik betalen hij trekt een pinapparaat uit de jaszak gepint en klaar is kees.
Nou vraag ik mij af hou werkt dit nou ? kan de Duitse oom agent dit zelf bepalen en zijn de basis prijzen slechts richtlijnen ?
@luuktb:
Ik denk dat hij je snelheidsoverschreiding gewoon wat verminderd heeft en bijv. 10 kmph overschrijding in zijn boekje heeft gezet.
30 kilometer te hard: 204 euro…
Lam rijden: 340 euro…
Parkeren op invalide plek: 340 euro…

Onnodig toeteren, onbetaalbaar!
En voor de rest is er Mastercard…

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).