M3-fanaat bestelt koppelingskit, krijgt een F1-clutch

Auteur: , 57 Reacties

Een gegeven paard moet je niet in de bek kijken.

Vanochtend kregen we een wel héél merkwaardige tip binnen. Een AB-lezer kwam op een BMW M3-forum in een draadje terecht waar ene ‘breadvan‘ zijn verhaal deed over een uiterst opmerkelijk incident. Het forumlid had een nieuwe koppelingsset gekocht op Amazon, maar kreeg de volgende dag iets thuisgestuurd dat in geen honderd jaren op het bestelde product leek.

breadvan plaatste de toegestuurde koppelingsset vervolgens met een aantal foto’s op het forum, om uit te vinden of iemand hem kon vertellen wat hij precies voor zich had. De BMW M3-eigenaar verwachtte een Sachs koppelingskit te ontvangen, maar nadat hij de doos opende, ontdekte hij een product dat tientallen malen complexer was. In reacties laten andere forumlezers zien hoe zijn koppelingsset eruit had moeten zien.

M3-fanaat bestelt koppelingskit, krijgt per ongeluk een F1-clutch

Tegelijkertijd beginnen andere lezers uit te zoeken wat voor een koppelingsset hij nu dan wel in bezit heeft. Nadat een enkeling suggereert dat het wellicht om een koppelingsset van een Formule 1-wagen zou kunnen gaan, komt ‘mikeetastic‘ met een concreet voorbeeld. Het forumlid vertelt dat het best eens een product van ZF Racing kan zijn, aangezien deze enorm veel gelijkenissen vertoont met het product dat breadvan in handen heeft. Echter beschikt deze over vier schijven, in plaats van de vijf die we op de foto’s van breadvan zien.

M3-fanaat bestelt koppelingskit, krijgt per ongeluk een F1-clutch

Hoewel we niet met zekerheid kunnen zeggen of we daadwerkelijk met een F1-koppeling te maken hebben, lijkt een reactie van een ander forumlid het vermoeden te bevestigen. Ter referentie stuurde de lezer nog een foto mee, om te laten zien hoe een dergelijke contraptie eruitziet.

Wellicht dat jullie ons, en breadvan, meer kunnen vertellen.

Met dank aan Vincent voor de tip!57 reacties

Ik wilde zeggen: Leuk, maar je kunt er geen k#t mee.
Tot ik de foto zag van de pen er naast: super klein koppelingetje!
Wauw. Wat schattig en lief! Wat weegt ’t hele zooitje bij elkaar?

Niet dat je er nu ineens wel wat mee kunt,..
@postzegel: ding van ZF weegt nog geen kilo, dus… :D GEWICHTSBESPARING!!!!11!!
@postzegel: Uhh met winst verkopen misschien?
@theblazerunner: ja doe mij er maar 1 .
Super handig om te hebben.
@postzegel: 🙀?
Wel gaaf om in je handen te hebben.

Zijn vast wel leuke dingen voor te bedenken om op te monteren. En anders zal de unit tijdens een ebay veiling ook genoeg opleveren om naast een koppelingsset wat andere mods voor je M3 te doen
@allesmetturbo: wel leuk? Vorig jaar had Max veel problemen met zijn koppeling. Bleek er 950pk van z’n RB13 op een M3 koppeling los gelaten te worden…
Wat een prutser, een koppeling maak je toch gewoon zelf.
Rechtermuisknop, kopiëren naar bureaublad, klaar en dan heb je zelfs nog een snelkoppeling.
@jack_abarth: Maar dit is een racekoppeling, die is nóg sneller
@jack_abarth: heeeerlijk
“kwam in een draadje terecht”…

Wat wil dit zeggen?
@jamesbond007: een ‘thread’ in een discussie kun je letterlijk vertalen in een ‘draadje’
@jamesbond007: serieus?
@jamesbond007: typisch hollanders, ze gebruiken meer engelse termen dan hun eigen taal toe te passen (grapejuice bv), en als ze iets engelstalig vernederlandsen verstaan ze het zelf niet eens meer! 😎
@dromedaris: dat is zo fijn aan het Vlaams. Die gebruiken tenminste nog Hollandse termen! Ik pleit ervoor dat we “verdeler” weer gaan gebruiken, in plaats van “dealer”.
@ikschrijfookoverautos: vandaag nog mijn lach moeten inhouden toen de professor sprak over een sentwik techniek (sandwich)
@dromedaris:
Helemaal juist!
@dromedaris: duimspijkers op laag water zoeken!
@dromedaris: typisch Belgisch. Toeslaan als er iets aan te merken is op iets Nederlands (en het dan “Hollands” noemen) om de ver gezochte superieuriteit van het Belgische volk eindelijk te tonen
@dromedaris: Zeer juist. Zelfs in de titel van dit artikel. “F1-clutch”. Serieus? Wat is er mis met F1-koppeling ?
@dromedaris: amai houdt uwen bek
Ik denk dat dit wat aardig centjes kan opleveren. Ziet er nog goed uit ook.
@eirmakk: Wellicht als curiositeit misschien. Denk niet dat een F1 team zijn koppeling van een random gast gaat kopen. Als die koppeling wat waard is dan is het wat de gek ervoor geeft. F1 enthousiasteling misschien.
@mopar: je zal maar een F1 chassis zonder motor en koppeling hebben gekocht. Nu nog een motor en je heb een F1 compleet.
@mopar: “Christian! Kijk, een koopje op Ebay. Deze koppelingskit kost een schijntje vergeleken bij onze reguliere leverancier.”
“Van zomaar iemand? Zit er wel garantie op?”
“Garantie? Hebben we dat nodig? We stoppen ‘m gewoon in de auto van Max. Als het ding een race meegaat is het mooi meegenomen.”
@eirmakk: Ja, Max Verstappen koopt vast z’n koppeling op marktplaats…
@techniekmeneer: ja of…. hij vérkoopt zijn koppeling op marktplaats. Max kon in Baku sneaky net zijn eigen koppeling uit zijn getorpedeerde rb14 trekken. Leuk centje voor als hij dalijk zonder werkgever zit..
@piquet1986: Als jij zo door schrijft, zit jij zometeen zonder werkgever.
Op de exploded display (bangshift.com foto) zie ik toch ook echt 5 schijven en 13 componenten in totaal.
@zwepp: klopt, maar als je op de link naar ZF Racing klikt tel je er vier. Die op de onderste foto is de koppelingsset waarover ik in de laatste alinea spreek. Dat is een echte Formule 1 koppelingsset
Zal idd meer dan sachs zijn. Een bout f1 kost.al gauw 900.euro laat staan hele koppeling
@elemento: als er mee gereden is ja, dan krijgt hij waarde want coureur x reed ermee. Nu is het nieuw, dus zal wel iet wat goedkoper zijn.
Bijzonder, hetzelfde serial no als deze http://buyee.jp/item/yahoo/auction/m248241027
Hahah het zal je maar gebeuren. Kan je voor grof geld doorverkopen denk ik
@jeppie: nu weet ik niet wat jij grof geld vind maar dit is het bod op de site waar Towi1989 dat ding getraceerd heeft
41,500 yen (€332,42)
Is dit niet een koppeling van een uitschakelbaar 4 WD systeem van de tussenas?
kan ook een racekoppeling zijn voor een andere toepassing, niet per se F1. maar dat het een koppeling is voor iets meer dan een straatauto moge duidelijk zijn.
Weet iemand wat zoiets kost?
@bluedust: een F1 koppeling kost €57.726
Mijn vader maakte ooit iets soortgelijks mee, had een E46 320i op het oog via marktplaats van een oud vrouwtje.
Daar aangekomen bleek het een M3 CSL te zijn maar wist zij veel… Proefrit gemaakt en direct meegenomen voor 12k. Na een half jaar had hij hem weer alweer verkocht omdat het onderstel te stug was en die bak teveel zoop.
@alcantara: verkocht voor heel veel meer?
@gasskaas: nee…
@alcantara: Geloof je het zelf je verhaal.
@alcantara: waar woon jij? Disneyland?
Naar mijn weten gebruikt de DTM ook een koppeling die hier op lijkt
@rutte2: net als nog een groot aantal racewagens.
Dit kun je met veel winst doorverkopen
Een koppelingsset voor een M3 is toch niet zo heel duur. Even uitzoeken waarvoor dit setje bedoelt is en dan, als het kan, voor veel geld doorverkopen.
Misschien kan Sauber er iets mee?
De foto van de f1 koppeling (exploded view) komt van: ‘www.bangshift.com’ betere naam bestaat niet
Tja, er moet nu iemand toch een F1 koppeling missen….
Is het heel raar dat ik als enige bij dit formaat eerder aan een motorfietskoppeling denkt? Meerdere platen, korfje alles lijkt zo uit een rappe brommer te komen. Minder spannend dan een f1 wagrn, maar wel een realistischer vergissing.
Lijkt me sterk. Je kunt veel op amazon kopen, maar een F1 koppeling zijn voor F1 wagens..daar zijn er een paar van en onderdelen van die autos worden speciaal vervaardigd voor de teams en kosten waarschijnlijk een godsvermogen. Lijkt me sterk dat er nog een clutch op de planken lag van een amazon distributie centrum.
Is er nog niemand geweest die gemeld heeft dat de bestelde koppeling van zijn F1 auto niet lijkt te passen?

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).