Halt! De politie kan je auto op afstand uitschakelen

Auteur: , 28 Reacties

Nu is het écht klaar.

Halt! De politie kan je auto op afstand uitschakelen

We leven in een dystopie, lieve mensen. De verschillende willekeurige aanslagen die we in de afgelopen jaren hebben moeten incasseren, hebben ervoor gezorgd dat de handhavende tak van de wet allerlei bizarre manieren gaat verzinnen om terrorisme te bestrijden. In de Verenigde Staten (waar anders?) heeft het leger een nieuw apparaat verzonnen om voertuigen, groot en klein, door middel van radiogolven te stoppen wanneer nodig.

Het gaat om het zogenaamde Joint Non-Lethal Weapons Program (JNLWD) van het Amerikaanse Defense Department. De afdeling werkt aan een energiewapen dat zijn kracht met een straal op een specifiek doelwit kan mikken, zodat deze binnen luttele seconden uitvalt en de sterke arm der wet de boel relatief probleemloos aan kan pakken. Doordat het apparaat bijzonder krachtige microgolven in één straal op de ECU van de motor afvuurt, begint deze veelvuldig te rebooten, waardoor de krachtbron vervolgens afslaat. (video)

Halt! De politie kan je auto op afstand uitschakelen

Hoewel het JNLWD-programma in eerste instantie door en voor militaire doeleinden is ontwikkeld, zullen de lokale politie departementen de vruchten evengoed mogen plukken. De Radio Frequency Vehicle Stopper (RFVS), zoals het apparaat in de wandelgangen genoemd wordt, krijgt namelijk verschillende uitvoeringen. Momenteel wordt er aan twee versies gewerkt. De één is een klein apparaat dat gemakkelijk achterin de auto moet passen. In deze vorm zou de RFVS door de politie gebruikt kunnen worden, wanneer ze bezig zijn met een achtervolging en iemand tot stilstand moeten brengen.

De andere versie is ongeveer driemaal zo groot en moet op een vooraf gekozen plek blijven staan. Terwijl het leger het apparaat gebruiken wil om basissen en soldaten te beschermen, ziet de politie kansen om de RFVS strategisch op gebouwen in de stad te plaatsen. Als uitgezocht kan worden waar de kans op een aanslag, zoals bijvoorbeeld op de kerstmarkt in Berlijn, het grootst is, kunnen de autoriteiten op deze manier proberen de burgers te beschermen, door dergelijke hot spots in de gaten te houden.

Halt! De politie kan je auto op afstand uitschakelen

Vrees echter niet met te grote vrezen. Het gaat momenteel nog om prototypes. Het zal dus sowieso nog even duren voordat we de technieken daadwerkelijk toegepast zullen zien worden, maar het feit dat het überhaupt bestaat geeft maar aan dat we in de toekomst leven. (Bron: Defense One)28 reacties

Benieuwd wat er gebeurt als je een pacemaker hebt :-)
@ihrte: haha, of je bent gelijk klaar of je blijft eeuwig leven 😂
@ihrte: ik heb een ICD, dat word een schokkende ervaring!
Ik denk als je die kast uit je laadbak flikkert, dat degene achter je ook gestopt wordt.
Pffff dat konden ze in 2003 ook al: https://www.youtube.com/watch?v=3qRi6oJshD4
Behalve oude auto’s?
@noahsamuelduijff: Erg oude. Met carburateurs.
@crashingduke: oude diesel is helemaal ongevoelig!. Geen injectie, bougie en een mechanische brandstofpomp… zou zelfs na een EMP gewoon door moeten blijven lopen volgens mij.
@rudy: Klopt: Daarom waren hele oude diesels de enige auto’s die gebruikt mochten worden rondom een radiotelescoop in een afgelegen locatie in de VS. Al het andere stoorde te hard.
@noahsamuelduijff: ik wil net reageren dat ik met m’n 20 jaar oude Suburban er wel geen last van zal hebben. Tonen ze in het filmpje aan dat een nog oudere Suburban dus ook stopt..
Alleen een oude mechanische diesel zal nog blijven lopen.
Of je bescherm ecu met anti emp
Of iedereen neemt een ANWB dongle… Kunnen de juten je ook mee stoppen
@svenska_aeroplan_ab: buiten het feit dat ik het een bespottelijk ding vind, is dat waar?
@bmw330ci: vast wel. En de ANWB is al decennia lang de grootste handelaar in persoonsgegevens, dus die zullen er ook geen moeite mee hebben…
Faraday kooi om je ecu heen bouwrn. Problem solved
Het plot van de 2de fast and furious dus, zelfs in die k.t film lossen ze dat probleem op door een oldtimer camaro en challenger te gebruiken. Neem een klassieker als getaway car, probleem opgelost.
Het voertuig zal stoppen en de inzittenden zullen compleet onvruchtbaar zijn. Goed werk jongens
Dat is een serieus krachtige antenne achterop die truck. Ik zou niet graag achter zo’n open magnetron rijden..
Top 10: EMP survival vervoersmiddelen
– (alle) pre-1980/85 auto’s o.a. Toyota Hilux, VW kever, Citroën 2CV, Jeep.
– Sand Rail of buggy
– CUCV (militaire auto’s)
– Unimog (mechanische brandstof injectie)
– Zeilboot
– Motorfiets
Dit gebeurt ook als de Russen een atoomaanval inzetten, NATO kan dan terugslaan door antieke Volkswagenbusjes en dikke DAF’s in te zetten, alle crommunicatie en electronica computer meuk doet dan hasta la vista baby.
Het zal EV-rijders worst wezen…
@bara: Als er iets snel uitgeschakeld wordt met een EMP is een EV….
Weer een wassen neus, ik weet zeker dat ik gewoon door kan tuffen.
Geconcentreerde magnetron-straling? Volgens mij warmen de inzittenden dan ook op …
Alles onder het mom terrorisme
Bij de preppers gezien, dat ze machines gebruiken met een magneto ontsteking die zouden emp ongevoelig zijn. Misschien een nieuw gat in de markt, magnetos voor moderne auto’s?
Kwestie van aluminium folie om je ecu?

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).