Maak jezelf blij met de vernieuwde Pajero Sport

Auteur: , 23 Reacties

Dat zal wel een sportieve auto zijn!

Er zijn van die auto’s die je niet elke dag voorbij ziet komen, tenzij je buurman er toevallig eentje heeft. Dat was bij ondergetekende het geval. Mijn buurman reed namelijk een Mitsubishi Pajero Sport, een 3.0 V6 met open uitlaat. Omdat je er elke dag naar kijkt, is het niet een bijzondere auto meer na een tijdje, maar de eerlijkheid gebiedt te zeggen dat dat ook de enige Pajero Sport was die ik heb gezien, autobeurzen daargelaten.

Inmiddels zitten we sinds 2015 op de huidige en derde generatie van de Pajero Sport. De Pajero Sport is een model onder de gewone Pajero, die inmiddels uit productie genomen is. het is in feite een personenauto uitvoering van de L200 Pickup. Het is dus geen chique crossover, maar nog een echte rouwdouwer met ladderchassis en ‘grote’ motoren.

Mitsubishi Pajero Sport '19

De Pajero Sport krijgt een nieuwe snuit en en strakkere achterkant. Het belangrijkste is wellicht het interieur. Daar zijn echt grote stappen gezet. Omdat de Pajero Sport pick-up genen heeft, was het interieur vrij ‘grof’ uitgevoerd. Wellicht dat Mitsubishi op deze manier wat oud Pajero-klanten toch aan zich kan blijven binden met de verbeterde Pajero Sport.

Mitsubishi Pajero Sport '19

De Pajero Sport krijgt nu de beschikking over ‘hypermoderne’ items als Lane Assist, Cross Traffic Alert en USB-poort. Ook is het navigatiesysteem verbeterd. In technisch opzicht is de Pajero Sport niet veel veranderd. Er zijn drie motoren: een eenvoudige 2.5 diesel (136 pk), een moderne 2.4 MIVEC diesel (181 pk) en een V6 op benzine (220 pk).23 reacties

Ik vind weinig dingen stommer, dan sport terreinwagens. Het is stoerder om door de modder heen te komen, dan er leuk uit te zien.
@mikje90: wat dat betreft is de naam een beetje ongelukkig gekozen. Dit Ć­s namelijk een heel capabele terreinauto ;-).
@willeme: Zeer zeker. De Pajero sleept zich overal doorheen. Goede kennis van me heeft zo’n ding en rijdt meer door bossen dan over geasfalteerde wegen. Hij zweert erbij en wilt niet meer anders.
@mikje90: 316D’s met Mpack ?
@LMV: zum kotsenšŸ¤¢
@mikje90: Modderworstelen is toch ook een sport?
@mikje90: offroad rijden is ook een sport!
Sumu worstelen is ook sport en net als deze Mitsu visueel niet erg aantrekkelijk. Hopen dat Mitsubishi ooit eens een auto brengt die ons aan dames beach volleybal doet denken.
Ik vind hem niet mooi, maar ook niet echt lelijk. Heeft wel wat.
Lelijke auto.
Wheelgap next level! Hoort natuurlijk ook bij een dergelijke auto.
De designer was aan de diaree toen hij dit wanstaltige ding tekende. Na elke krabbel en potloodtreek weer naar de wc rennen. Het is echt jsmmer, de Pajero was echt zo een icoon, heeft zelfs Paris Dalers gereden. Er is werkelijk niks van die mooie geschiedenis.overgebleven gezien deze wanvertoning.
Blame the alcohol but I like it! Hij is wel geslaagd. Desondanks te typische
@tortuga: de* . Looks van de 21ste eeuw
Rijd deze niet al een tijdje rond?
Pajero sport? eerder de opvolger vd Nativa die hier in ene een “pajero sport” genoemd is, waar niks pajero aan is… wij hebben beiden gehad, en er lijkt niks vd Nativa (tevens de slechtste auto die wij gehad hebben) op dat vd Pajero…
@spykerboy: De sport deelt zijn techniek dan ook met de L200 en niet met de reguliere Pajero.
Toyota Fortuner > Mitsubishi Pajero Sport
Uitgelopen make up als design idee voor de achterlichten? Not my cup of tea, te druk front imo maar zal vast een prima auto zijn.
Ziet er stoerder uit dan de meeste SUVs. Lekker hoog ook. Ziet er tenminste uit alsof ie wat kan in het terrein en maakt het nog waar ook.
Dit is de eerste echte suv sinds tijden. Echte off-road capaciteiten gecombineerd met plek voor zeven en er mag ook nog vast een marktkraam achter. Beter dan het gemiddelde opgehoogde fwd gebakje dat hier de wegen bevolkt.
Goed dat ze deze facelift hebben gedaan, de achterlichten lijken nu wat minder lang door te lopen en de neus is wat stoerder geworden.
Ik vind het in ieder geval een heel geslaagde auto! Woon in Indonesie, en hier zijn deze auto’s gewoon redelijk betaalbaar en voor de diesel prijzen hoef je het ook niet te laten ( ca 30 eurocent / liter solar, solar is diesel aangemengd met palmolie )
Vreselijk, ik denk met 80kmpu als een broodtrommel zal wiebelen door de wind.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).