Mafklappers willen Tesla-koers saboteren via ongeluk

Auteur: , 41 Reacties

Yikes.

Tsla

Dat de gemoederen soms hoog op kunnen lopen tussen fansla’s en Tesla-haters dat wisten we al. Vaak is het ook wel geinig en goed om te zien dat mensen met zoveel passie spreken over een auto, of het nou in positieve of negatieve zin is. Hoe je het ook went of keert: Elon weet duidelijk snaren te raken met zijn bedrijfje.

Bij zoiets wat dergelijk sterke gevoelens losmaakt bij de mensen, ligt echter ook altijd op de loer dat men een beetje doordraait. Dat blijkt wel uit het feit dat een rechter in Tesla’s thuisbasis Alameda County het op aandringen van Tesla verstandig heeft geacht een restraining order op te leggen aan twee gekkies, die er geen enkel geheim van maken dat zij Tesla kapot willen maken. De twee zijn broers en runnen een Twitter-account genaamd @skabooshka dat gezellige paasboodschappen als deze de wereld instuurt:

Apart, maar zoals we weten van South Park is ‘Murica een free country waarin je free speech hebt, toch? Misschien wel, maar deze broeders gingen een beetje verder dan dat. Een van de twee zou een snood plannetje opgevat hebben om Tesla’s nieuwste publieke evenement, waarbij het haar autonome techniek wil showen, te versjteren. Het is hier waar de dingen écht bizar worden.

In een soort Casino Royale-esque scenario werd er gepland om een ongeluk te veroorzaken tijdens potentiële demo-runs die Tesla wilde uitvoeren, teneinde de beurskoers te laten crashen. Sommige andere Twitteraars vonden dit wel een puik idee en toonden zich bereid mee te denken met de sabotteurs. Een fansla bracht dat vervolgens onder de aandacht van Elon Musk himself.

Een van de twee broers zou in het verleden al wat gekke acties ondernomen hebben op en rondom het terrein van de Tesla, waarbij hij onder andere een Tesla-medwerker geraakt zou hebben met zijn Acura. Saillant detail: de andere broer werkt bij Volkswagens Advanced Technology Research Center in Palo Alto.

De volledig in zijn anime-fase verkerende Elon Musk, niet vies van een beetje media-kerfuffle, heeft inmiddels zelf ook via zijn favoriete medium gereageerd op de kwestie. Daarbij is hij uiteraard handig genoeg om de potentiële link tussen de gekkies en Volkswagen uit te nutten.

The world’s gone mad…Vrolijk pasen iedereen!41 reacties

Tja VW zal wel reageren met het ontslag van zo’n gekkie. Dat is VW niet echt aan te rekenen. Wel flauw dat Musk dit er bij haalt… geeft aan dat hij zelf ook maar net boven de twee broers staat. Het was verstandiger om dit gewoon aan de autoriteiten over te laten in plaats van er een twitter fittie van te maken.
@gebruikersnaam3: precies wat je zegt. Het niveau van de Muskias ligt amper boven dat van deze mafklappers…
@gebruikersnaam3: Nee joh, gewoon even VW erbij linken, dan weet je dat die kerel ontslagen wordt. En Tesla zal wel aangifte hebben gedaan.
@gebruikersnaam3: dus Audi die BMW dist op een groot billboard mag wel, en Musk die VW dist via Twitter mag niet?
Hoe die idioten reageren op mensen in Tesla’s is interessant om te zien, zo wordt er in een groot deel van de VS namelijk ook met LGBT’s omgegaan.
@reetschild: wat voor merk is dat LGBT’s ?
@lekkerlinksrijden: domme reactie. Mensen hier worden afgerekend op wat voor auto ze rijden, een auto kan je echter gewoon uitstappen. Afgerekend worden op wie je bent is iets heel anders.
@reetschild: domme vergelijking. What’s next, anti-vaxxers of flat-earthers erbij halen om je punt te maken?

On topic: de haat die sommige gas guzzlers en petrol heads projecteren op auto’s met alternatieve aandrijftechnieken is bizar. Maar dat mag. Dat heet vrijheid van meningsuiting. Anders wordt het als die vrijheid wordt misbruikt tot het aanzetten of uitvoeren van haatreacties die enkel tot doel hebben, personen, groepen, bedrijven of instanties het leven zuur, onmogelijk of kapot te maken. Maar daar hebben we de rechtshandhaving en rechtspraak voor. Zowel in de VS als in Nederland.
@lekkerlinksrijden: een nichemerk die auto’s maakt waarbij je enkel via de achterkant naar binnen kan. Gaat nog eens heel groot worden.
@lekkerlinksrijden: Lelijke Golf Bestuurders Toch?
@reetschild: wat heeft dit in godsnaam met auto’s te maken? Ga een eind heen met je politieke agenda.
@baklava: gaat over hoe achterlijk amerikanen zijn die alles wat ze niet zint of niet in hun bekrompen straatje past kapot maken (uit zich ook in racisme). Maar ik snap dat mensen met een laag IQ dat niet begrijpen.
Musk is wellicht geniaal, althans dat zegt men. Maar men zegt ook dat geniaal dicht bij het gekke ligt. Van Gogh, Charlie Chaplin, Nikola Tesla, Winston Churchill, allemaal mensen waar veel respect voor bestaat, zelfs vandaag maar stuk voor stuk ook de grootste mafklappers waren.
@ghost: vergeet Jogan Vlemmix niet. Geniaal, nee, maar des te meer mafklapper😉
@ghost: wat voor gekke dingen deed Nikola dan?
@jaapiyo: je bent niet bekend met het verhaal dat Nicolas Tesla een relatie had met een duif?

Overigens briljante strip over Tesla:
https://theoatmeal.com/comics/tesla
@hiostu: ergste nog is dat de duif de ergste kudt vogel is die er bestaat
@lekkaah: Smaken versvhillen nou eenmaal..
@healey: mwa, had toch liever een struisvogel willen zien..
@lekkaah: groot gelijk! Toch als ik zie wat ze op mijn auto achterlaten!
@hiostu: thanks for the infographic! Overigens een andere quote van Tesla : ” I do not think you can name many great inventions that have been made by married men.”
@jaapiyo: Heb je even?
@jaapiyo: Nikola Tesla had een zware vorm van dwangneurose en smetvrees plus een obsessie met het getal 3. Hij raakte dingen die ook maar een klein beetje viezig waren niet aan, ronde dingen durfde hij ook niet aan te raken en hij had gekke rituelen waarbij hij dingen 3 maal deed, moest altijd verblijven in een hotelkamer met een afmeting die door 3 te delen was, etc. Heb er een keer wat over gelezen in Quest Magazine 🙈😂
@ghost: oké, maar wat waren de gekke dingen dan?
@jaapiyo: not sure if trolling?! 😅
@ghost: je vergeet alleen nog dat hij met marsmannetjes in contact stond.
@ghost: Altans dat zegt men? Om bedrijven als Space X, Tesla en de Boring company op te zetten moet je wel wat in je Mars hebben :-)
@healey: mooie woordspeling met het Mars, u bent rapper? 😆
@ghost: yo ik ben Aminam ..
@theblazerunner: Mastermovies..blijft goud!
Verbaast me niet dat Volkswagen hier achter zit.

Sinds OberüberVolkswagenwerkführer Herbert Diess op de Wahnsinnkonferenz in overstaan van de pers de uitspraak ‘Ebit macht Frei’ gedaan heeft kan je alles van ze verwachten.
Ondanks dat VW veel trekjes toont van een criminele organisatie is dit ze denk ik niet aan te rekenen. Maar wat mankeert deze mensen? Maar ook in mindere mate in Nederland lopen er genoeg types rond met een ongezonde afkeer van electrische voertuigen. Maar goed zeker voor simpele types is verandering nou eenmaal spannend.
Dat jullie dit bij autoblog geloven is erg jammer.
Tja, ik steun de broers wel in hun quest tesla de grond in te werken, oprotten met al die EV troep hokken
@spykerboy: Goed verhaal. Lekker kort.
@spykerboy: pro tip voor actie: suiker in de benzinetank. Of anders een aardappel in de uitlaat proppen.
@spykerboy: jammer, hè, maar twee kudo’s en één reactie, zelfs trollen gaat je niet goed af😂
@lithiumion: dan ga je er wel van uit dat ik aant trollen ben…. ik zie niks lievers dan het hele EV dood bloeden….
Om in de woorden van mijn 2 extreem goede vrinden, Chuck D. & Flavor Flave te spreken; Don’t Believe The Hype!
Leugens en oneerlijkheid creëren altijd veel wrijving en weerstand
Het is vrij bizar wat die Tesla shorts / haters uithalen. Waanzinnig wat je ze ziet posten op Twitter. Complottheorieën etc. Elke keer is het weer iets nieuws, als blijkt dat hun voorgaande statement niet waar bleek.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).