Een Tesla camper met zonnepanelen, mag dat?

Auteur: , 18 Reacties

Als je echt helemaal één wil zijn met de natuur.

camper

De Tesla Model S (rijtest) leent zich als dankbare basis voor verschillende coachbuilders om iets anders te doen met de koets. Zo hebben we al een Model S rouwauto voorbij zien komen, alsmede een Model S stationwagon. De eerste is natuurlijk sneu, de tweede vooral praktisch. Maar wat nou als je die twee dingen combineert? Precies ja, dan kom je uit op een Tesla Model S camper.

Wereldreiziger Travis Rabenburg heeft de handschoen opgepakt en is op de proppen gekomen met de Tesla Model S RV. Hoewel de renders anders doen vermoeden, gaat het hier nar verluidt niet om vaporware. Het voertuig maakt zijn debuut tijdens de EV ride and drive van het Michigan Energy Office.

2

De camper is gebaseerd op een Tesla Model S P90D en een beetje hoger op de poten gezet voor de nodige extra ground clearance. In het achtersteven vind je een klein bed terug, alsmede de broodnodige watervoorzieningen. Pièce de résistance vormt echter ongetwijfeld het zonnepaneel op het dak die naar verluidt goed is voor 1.000 Watt energie.

Travis heeft ruige plannen met zijn aangepaste Model S. Hij wil er sowieso het Guinness World Record voor snelste camper mee scoren. Daarna staat er een reis op de planning van Engeland naar Dubai. Aangekomen in de zandbak wil Rabenburg leiding geven aan een zwikje EV’s dat deel uitmaakt van de World Expo 2020. Wil jij ook in een Tesla Model S wonen, of prik je jezelf liever in een been met een roestige vork? Laat het weten, in de comments!

Dank iedereen voor de tips!18 reacties

Ik plaats wel een tent op mn auto..
En dan heb je een week lang slecht weer. Je accu laadt slecht bij, je kachel mag niet aan. Dan heb je pas een baalvakantie.
@dutchdriftking: het is wereldwijd makkelijk om aan stroom te komen dan aan benzine of diesel hoor. Stroom is overal en anders is er (in het juiste seizoen) veel zon.
@flutterby:

Benzine is overal waar je geen stroom hebt wel te krijgen. Waar je wel stroom hebt, is benzine ook te krijgen.
@dutchdriftking: Als je niet rijdt heb je toch 90 kWh om een week door te komen, dat zit wel goed. Het 1000W zonnepaneel is mooi maar is toch niet genoeg voor het rijden dus er moet geladen worden.
@dutchdriftking: middelmatig weer is beter voor de zonnecellen. Je krijgt hiermee enkel problemen in de buurt van de poolcirkel tijdens de poolnacht.
@dutchdriftking: Eind juli ga ik een week op vakantie in Nederland. Tent en toebehoren in de EV. Ik heb een 28W zonnepaneel gekocht om mijn telefoon, tablet en E-reader op te laden. Koelelementen voor in koelbox koel ik in de campingvriezer (ja, op stroom uit het stopcontact dus). Ik hoop op mooi weer.
Dit zijn geen renders. Ik herken stiftstrepen als ik ze zie. Dit is old-school , op de plank. Geen vaporware maar paperware.

Wel een raar perspectief op die phares…
@Esprit_de_Flandre: perspectief? Nee joh die staan gewoon schuin op het dak 😋
Een S RV wagen. Je bedenkt het niet.
Ipv elektriciteit uit opgewekt kolenvergascentrales op de Maasvlakte of de Eemshaven. Eindelijk een Tesla die niet bijdraagt aan de global-warmingQ
@911targa: ik begrijpt dit niet…
Ik heb al ruim tien jaar 100% groene stroom in huis.
Mijn EV zou dus gewoon CO2 neutraal rijden. (Zodra ik dat zou kunnen betalen althans)
@tjorque: wat ik bedoel te zeggen: in NL is het aandeel “groene stroom” momenteel 7,3%. Als jij en alle anderen met alle goede motieven groene stroom verbruiken, betekent dit toch dat anderen grijze stroom moeten consumeren? Immers: jij hebt de groene stroom al verbruikt! Dus als ik een Tesla op groene stroom rijdt, MOET een ander automatisch grijze stroom rijden, omdat de verhouding in opgewekte energie niet verandert. Daarom dragen Tesla rijders niets bij aan het milieu; het enige wat zij doen is geen belasting betalen, dus feitelijk zijn het parasieten (sorry).
@911targa: als iedereen zou kiezen voor een groenestroomcontract, zou er veel meer in geïnvesteerd (moeten) worden. De regering krijgt het niet klaar wegens gebrek aan toekomstperspectief (4 jaar en het beleid wordt weer omgegooid bij de volgende verkiezing). Niet gek dat er dan geen investeerders zijn die lange termijn investeringen doen.
Als consument heb je op die manier wel een beetje “leverage” als je in voldoende grote groep bent.

En naar mijn menig gaat dit evengoed op voor CO2 neutrale brandstoffen.
Ik ben bereid meer te betalen voor m’n brandstof als ze CO2 neutraal is. Nu het aanbod nog. (Ik zou als bijkomend gevolg ook wel twee keer nadenken over m’n verplaatsingsgedrag en toekomstige aankopen)

Er valt nog heel veel over te vinden, maar ik zal je m’n gedachten besparen 😋.
Whahaha ik mis nog de uitklapbare aggregaat achterop.
@jaapiyo: geef maar toe, Travis heeft jou gewoon ingehuurd voor die renders.

En allememachies, SRV… Fiat Croma all over again.
Leuk, en als je ergens strandt, kan je na een dag of tien weer met een “volle” batterij verder 🤪
Beste Autoblog, koop eens een camperblad en constateer dan hoe een gemiddelde camper er uit ziet.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).